Latvijas Republika
LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS VALDES
LĒMUMS
Jūrmalā
1993. gada 28. oktobrīNr.582

Par zemes īpašuma tiesību atjaunošanu
un namīpašuma denacionalizāciju
Jūrmalā, Piestātnes ielā 11

Izskatot pils. L. Ā., kas dzīvo ***, 1991.gada 6.augusta iesniegumu par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu Jūrmalā, Piestātnes ielā 11, valde konstatēja, ka pamatojoties uz īpašuma tiesību un radniecību pierādošiem dokumentiem, viņa ir šī nekustamā īpašuma likumīgā testamentārā mantiniece.

Namīpašums nacionalizēts 1948.gada 12.aprīlī ar Rīgas DDP IK lēmumu Nr.414 un 1948.gada 16.marta Jūrmalas DDP IK lēmumu Nr.91-a.

Šobrīd namīpašums atrodas Jūrmalas pilsētas Centrālās slimnīcas valdījumā un nodots ādas un veneroloģiskā dispansera lietošanā. Uz zemesgabala atrodas jaunuzcelta celtne Medicīniski-bioloģisko un ekoloģisko pētījumu centrs un šķūņi lit.3 un lit.4, kuri nojaukti un uzcelti no jauna.

Ņemot vērā augstāk minēto un vadoties no Latvijas Republikas likumiem un 1993.gada 15.oktobra Jūrmalas pilsētas namīpašumu denacionalizācijas komisijas akta un Zemes komisijas sēdes protokola Nr.35, Jūrmalas pilsētas valde nolemj:

1. Izveidot nekustamo īpašumu Jūrmalā, Piestātnes ielā 11 un atzīt īpašuma tiesības uz zemesgabalu 3367 kv.m platībā saskaņā ar skici, vairāk vai mazāk, cik izrādīsies dabā pēc zemes ierīcības plāna sastādīšanas, galīgi uzmērot un robežas regulējot.

2. Denacionalizēt uz zemesgabala atrodošos namīpašumu, kurš sastāv no dzīvojamās ēkas lit.1 un nodot īpašumā jaunuzceltās palīgceltnes lit.2 (garāža) un lit.3,4 (šķūņi).

3. Atjaunot īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu Jūrmalā, Piestātnes ielā 11 likumīgai mantiniecei L.Ā.

4. Ievērojot īpašnieka izteikto vēlēšanos, atzīt īpašnieka tiesības Likumā noteiktā kārtībā saņemt kompensāciju par 265 kv.m zemes Jūrmalā, Piestātnes ielā 11.

5. Atzīt īpašnieka tiesības saņemt nomas maksu no zemes lietotāja Medicīniski-bioloģisko un ekoloģisko pētījumu centra par zemes gabalu 1639 kv.m platībā pēc savstarpējās vienošanās, kuru nav iespējams nodot īpašniekam reālai apsaimniekošanai.

6. Namīpašuma īpašniekam noslēgt:

6.1. telpu īres līgumu par telpu Piestātnes ielā 11 īri ar pilsētas Centrālo slimnīcu uz 5 gadiem;

6.2. zemes nomas līgumu ar pilsētas Centrālo slimnīcu par zemesgabalu 1728 kv.m platībā;

6.3. zemes nomas līgumu ar Medicīniski-bioloģisko un ekoloģisko pētijumu centru par zemesgabalu 1639 kv.m platībā.

7. Ēka lit.1 arhitektoniski vērtīga, saglabājama un restaurējama.

8. Īpašniekam viena mēneša laikā iesniegt pieteikumu Valsts zemes dienesta Jūrmalas nodaļā izgatavot zemesgabala kadastrālo plānu un valdes Nekustamā īpašuma nodaļā saņemt denacionalizācijas apliecību īpašuma tiesību reģistrācijai Zemesgrāmatu nodaļā.

9. Zemesgrāmatu nodaļai pie nekustamā īpašuma reģistrācijas ņemt vērā zemesgabala platību, kas uzrādīta veicot precīzu zemesgabala uzmērīšanu Valsts zemes dienestā, nepārsniedzot 3% robežu.

Padomes priekšsēdētāja vietniece    L.Začesta