Latvijas Republika
LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS VALDES
LĒMUMS
Jūrmalā

Zaudējis spēku ar Domes 2003. gada 6. augusta 5. instrukciju

Mainīts ar Domes 1994. gada 25. augusta 217. lēmumu
Mainīts ar Domes 1994. gada 26. maija 669. lēmumu

1993. gada 25. novembrīNr.637

Par kārtību,
kādā ģimene atzīstama par trūcīgu
Jūrmalas pilsētā

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Kabineta 1993.gada 18.novembra lēmumu "Par kārtību, kādā ģimenes atzīstamas par trūcīgām", Jūrmalas pilsētas valde nolemj:

Sākotnēji Izmaiņa ar Domes 1994. gada 26. maija 669. lēmumu
Izmaiņa ar Domes 1994. gada 25. augusta 217. lēmumu
  1. Noteikt, ka trūcīgas ģimenes statusa noteikšanas pamatā ir laulāto, viņu bērnu, radinieku, kā arī citu kopā dzīvojošu personu kopējās saimniecības izvērtējums. Par trūcīgu atzīstama ģimene, kuras ienākums uz katru ģimenes locekli pēdējo 3 mēnešu laikā nepārsniedz 75% no valdības noteiktā iztikas minimuma mēnesī (pašreizējā situācijā - 75% no krīzes iztikas minimuma - 22,3 Ls mēnesī), kurai nav palīdzēt spējīgu likumīgo apgādnieku, nepieder īpašums un naudas līdzekļi. Vienlaicīgi darbojas nosacījums, ka ģimene veikusi visus iespējamos pasākumus integrācijai sabiedrības ekonomiskajā dzīvē un izsmēlusi nodarbinātības iespējas.
  1. Noteikt, ka trūcīgas ģimenes statusa noteikšanas pamatā ir laulāto, viņu bērnu, radinieku, kā arī citu kopā dzīvojošu personu kopējās saimniecības izvērtējums. Par trūcīgu atzīstama ģimene, kuras ienākums uz katru ģimenes cilvēku pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 75% no valdības noteiktā iztikas minimuma mēnesī (pašreizējā situācijā - 75% nozīmē no krīzes iztikas minimuma Ls 22,3 mēnesī), kā arī vientuļo vecuma un invaliditātes pensionāru ģimenes, kurām ienākumi uz vienu ģimenes cilvēku nepārsniedz Ls 27 mēnesī, kurām nav palīdzēt spējīgu likumīgo apgādnieku, nepieder īpašums un naudas līdzekļi.

    Vienlaicīgi darbojas nosacījums, ka ģimene veikusi visus iespējamos pasākumus integrācijai sabiedrības ekonomiskajā dzīvē un izsmēlusi nodarbinātības iespējas.

  1. Noteikt, ka trūcīgas ģimenes statusa noteikšanas pamatā ir laulāto, viņu bērnu, radinieku, kā arī citu kopā dzīvojošu personu kopējās saimniecības izvērtējums. Par trūcīgu atzīstama ģimene, kuras ienākums uz katru ģimenes locekli pēdējo 3 mēnešu laikā nepārsniedz 75% no valdības noteiktā iztikas minimuma mēnesī (pašreizējā situācijā - 75% no krīzes iztikas minimuma - 28,67 Ls mēnesī), kurai nav palīdzēt spējīgu likumīgo apgādnieku, nepieder īpašums un naudas līdzekļi. Vienlaicīgi darbojas nosacījums, ka ģimene veikusi visus iespējamos pasākumus integrācijai sabiedrības ekonomiskajā dzīvē un izsmēlusi nodarbinātības iespējas.

    1.1 izmaksāt pabalstus ģimenēm ar bērniem (līdz 16 gadiem, kā arī bērniem līdz 18 gadiem, ja viņi mācās vispārizglītojošās skolās) līdz Ls 15 par katru bērnu gadījumos, kad netiek nodrošināts Jūrmalas pilsētas domes apstiprinātais krīzes iztikas minimums pēc dzīves apstākļu izpētes;

    1.2 palielināt vienreizējo pabalstu trūcīgām ģimenēm līdz Ls 15 izņemot krīzes gadījumus.

  1. Tiesības uz sociālo palīdzību ir Latvijas Republikas pilsoņiem, kā arī ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, ja tie dzīvo un ir pastāvīgi pierakstīti Jūrmalā, vai ja tie saņēmuši pastāvīgas uzturēšanās atļauju.

  2. Noteikt, ka palīdzības pieprasītājam (turpmāk tekstā klientam), lai savlaicīgi saņemtu vienreizēju pabalstu, ir jāgriežas Jūrmalas sociālās palīdzības nodaļā, bet lai saņemtu dzīvokļu pabalstu, jāgriežas namu pārvaldē, iesniedzot noformētu iztikas līdzekļu deklarāciju.

  3. Uzdot Sociālās palīdzības nodaļas darbiniekiem pārbaudīt iztikas līdzekļu deklarācijā sniegto ziņu pareizību, izlases kārtībā pieprasot papildus informāciju.

  4. Noteikt, ka ģimene tiek uzskatīta par trūcīgu, pamatojoties uz iztikas līdzekļu deklarāciju un izlases kārtā veikto dzīves apstākļu apsekošanas aktu. Trūcīgas ģimenes statusu noteikt uz 6 mēnešiem pensionāriem, un uz 3 mēnešiem darba spējīgām personām.

  5. Uzdot Jūrmalas pilsētas valdes Labklājības komisijai izskatīt konfliktus par palīdzības piešķiršanu, kā arī pieņemt lēmumus:

    1) par regulāri izmaksājamiem pabalstiem;
    2) par vienreizējiem pabalstiem, kuru apmērs pārsniedz 10 Ls;
    3) par citām neskaidrībām pabalstu izmaksās.

  6. Noteikt, ka par iztikas līdzekļu deklarācijā sniegtās informācijas pareizību atbild klients likumdošanā noteiktajā kārtībā. Nepareizu ziņu sniegšanas gadījumā ģimeni izslēdz no jebkura veida palīdzības saņēmēju saraksta.

  7. Uzdot valdes Preses dienestam šo lēmumu publicēt avīzē "Jūrmala" kopā ar namu pārvalžu pieņemšanas laikiem un sniegt informāciju iedzīvotājiem "Jūrmalas radio".

  8. Uzdot lēmuma izpildes kontroli Sociālās palīdzības nodaļas vadītājai A.PRIEDULĀJAI.

Padomes priekšsēdētāja vietniece    L.Začesta