Latvijas Republika
LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS VALDES
LĒMUMS
Jūrmalā
1994. gada 31. martāNr.345

Par Jūrmalas pilsētas slimo
kases dibināšanu

Atbilstoši Latvijas Republikas Ministru Kabineta 1993.gada 7.decembra noteikumiem Nr.31 "Par medicīniskās palīdzības apjomu", kuri nosaka medicīniskās palīdzības līmeņus, finansējamus no valsts budžeta līdzekļiem, Latvijas Republikas Ministru Kabineta 1994.gada 8.marta noteikumiem Nr.63, saskaņā ar kuriem rajonu un pilsētu pašvaldībām ieteikts izveidot slimo kases kā pašvaldību bezpeļņas uzņēmumus, kas nodrošinātu norēķinus ar veselības aprūpes iestādēm, saskaņā ar Jūrmalas pilsētas TDP 1994.gada 24.janvāra rīkojumu Nr.20-r "Par darba grupas izveidošanu pilsētas veselības aprūpes finansēšanas sistēmas reformai" un, pamatojoties uz darba grupas sagatavotajiem priekšlikumiem, Jūrmalas pilsētas valde nolemj:

 1. Pilsētas veselības iestāžu finansēšanas sistēmas reformas nodrošināšanai nodibināt Jūrmalas pilsētas slimo kasi, kā pašvaldības budžeta iestādi un līdz š.g. 1.jūlijam to pārveidot par pašvaldības bezpeļņas uzņēmumu.

2. Uzdot Jūrmalas pašvaldības medicīnas iestādēm (Bulduru un Slokas slimnīca, Dubultu un Kauguru poliklīnika) līdz 1994.gada 1.jūlijam tās pārveidot par pašvaldības bezpeļņas uzņēmumiem.

3. Nedēļas laikā izstrādāt un apstiprināt slimo kases nolikumu.

Priekšsēdētāja vietniece      L.Začesta