Latvijas Republika
LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā

Mainīts ar Domes 2002. gada 31. jūlija 607. lēmumu
Mainīts ar Domes 1998. gada 5. marta 221. lēmumu

1996.gada 17.oktobrīNr.923

Par bezpeļņas organizācijas
pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas kapi"
statūtu apstiprināšanu

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 1996.gada 19.septembra lēmumu Nr.784 "Par bezpeļņas organizācijas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas kapi" izveidošanu", Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

apstiprināt bezpeļņas organizācijas pašvaldības uzņēmuma "JŪRMALAS KAPI" statūtus saskaņā ar pielikumu.

Priekšsēdētājs         A.Inkulis


Pielikums
Apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes
1996.gada 17.oktobra lēmumu Nr.923

Bezpeļņas organizācijas pašvaldības uzņēmuma "JŪRMALAS KAPI" STATŪTI

  1. Vispārējie noteikumi.

    1.1 Jūrmalas pilsētas bezpeļņas organizācija pašvaldības uzņēmums "Jūrmalas kapi" (turpmāk tekstā - bezpeļņas uzņēmums) ir dibināts ar Jūrmalas pilsētas domes 1996.gada 19.septembra lēmumu Nr.784 un darbojas saskaņā ar pastāvošo likumdošanu, Latvijas Republikas valdības un Jūrmalas pilsētas domes lēmumiem un rīkojumiem, kā arī ar šiem statūtiem. Finansiāli saimniecisko darbību veic saskaņā ar līgumiem, kas noslēgti ar uzņēmumiem, organizācijām, iestādēm, sabiedrībām ar ierobežotu atbildību, kā arī atsevišķām personām.

    1.2 Bezpeļņas uzņēmums ir organizācija, kuras nolūks nav gūt peļņu, ir patstāvīga saimnieciska vienība ar juridiskas personas tiesībām, kura, ar tai norobežotu pašvaldības īpašuma daļu, veic uzņēmējdarbību saskaņā ar Latvijas Republikas likumu "Par uzņēmējdarbību", "Par pašvaldību uzņēmumu", likumu par bezpeļņas organizāciju, civilkodeksu un citiem Latvijas Republikas likumiem.

    1.3
    Sākotnēji Izmaiņa ar Domes 2002. gada 31. jūlija 607. lēmumu
    Bezpeļņas uzņēmuma juridiskā adrese: Latvijas Republika, Jūrmala, Lielupes iela 25. Bezpeļņas uzņēmuma juridiskā adrese: Slokas ielā 58, Jūrmalā, Latvijas Republika, LV-2015.

    1.4 Bezpeļņas uzņēmumam ir patstāvīga bilance, zīmogs, norēķinu rēķins un citi rēķini kredītiestādēs, kā arī veidlapas ar savu nosaukumu un simboliku.

    1.5 Valsts, tās institūcijas, pašvaldība un citi uzņēmēji neatbild par bezpeļņas uzņēmuma saistībām, bezpeļņas uzņēmums neatbild par valsts, tās institūciju, pašvaldības un citu uzņēmēju saistībām.

    1.6 Bezpeļņas uzņēmums savā vārdā var iegūt mantiskās un nemantiskās tiesības un uzņemties pienākumus, būt par prasītāju un atbildētāju tiesā.

    1.7 Bezpeļņas uzņēmums atbild par savām saistībām ar tās rīcībā nodoto pašvaldības mantu, uz kuru, saskaņā ar spēkā esošajiem likumdošanas aktiem, var tikt vērsta piedziņa.

  2. Bezpeļņas uzņēmuma pamatkapitāls.

    2.1 Bezpeļņas uzņēmuma statūtu fondu veido pašvaldības īpašuma norobežota daļa.

    2.2 Bezpeļņas uzņēmuma statūtu fondu pēc bilances uz 1996.gada 1.novembri sastāda pamatlīdzekļi Ls 10 901.

    Sākotnēji Izmaiņa ar Domes 1998. gada 5. marta 221. lēmumu
    2.3 Bezpeļņas uzņēmums tiek uzturēts no sekojošiem finansēšanas līdzekļiem:

    • pašvaldības budžeta līdzekļiem;
    • juridisko un fizisko personu ziedojumiem;
    • saimnieciskās darbības rezultātā gūtajiem ienākumiem, kas saistīti ar pakalpojumu sniegšanu.
    2.3 Bezpeļņas uzņēmums tiek uzturēts no šādiem finansēšanas līdzekļiem:

    2.3.1 pašvaldības budžeta līdzekļiem;
    2.3.2 saimnieciskās darbības rezultātā gūtajiem ienākumiem, kas saistīti ar pakalpojumu sniegšanu.

  3. Galvenie uzdevumi.

    3.1 Bezpeļņas uzņēmums:

    3.1.1 atbild par kapavietu ierādīšanu un uzskaiti;

    3.1.2 nodrošina Jūrmalas kapsētu apsaimniekošanu;

    3.1.3 organizē un sniedz apbedīšanas un bēru ceremoniju pakalpojumus iedzīvotājiem un organizācijām;

    3.1.4 veic remonta un celtniecības darba organizāciju un kontroli.

    3.2 Piedalīties jautājumu par jaunu kapsētu izveidošanu un veco kapsētu rekultivāciju risināšanā.

    3.3 Profesionālās informācijas apmaiņa, kvalifikācijas celšana, ētiskā un estētiskā apkalpošanas līmeņa celšana.

    3.4 Uzņēmuma pārziņā esošo objektu perspektīvā attīstība un ar to saistītie jautājumi, projektu izstrāde un realizācijas kontrole.

    3.5 Nodrošināt savlaicīgu iedzīvotāju priekšlikumu, sūdzību, iesniegumu izskatīšanu, pieņemt lēmumus, gatavot un iesniegt domei lēmuma projektus, veikt pasākumus pārkāpumu novēršanai.

    3.6 Nodrošināt vientuļo un maznodrošināto Jūrmalas iedzīvotāju apbedīšanu uz iesnieguma pamata, saskaņojot ar Jūrmalas pilsētas domes ekonomikas un pašvaldības īpašuma nodaļu.

  4. Bezpeļņas uzņēmuma pārvaldīšana un kontrole.

    4.1 Bezpeļņas uzņēmumu pārvalda direktors. Direktoru ieceļ amatā un atbrīvo no tā Jūrmalas pilsētas dome. Direktors ir atbildīgs par bezpeļņas uzņēmuma darbību, likumu ievērošanu un līguma izpildi.

    4.2 Ieceļot direktoru amatā, Jūrmalas pilsētas dome noslēdz ar viņu darba līgumu, kurā nosaka direktora tiesības un pienākumus, darba samaksu.

    4.3 Bezpeļņas uzņēmuma direktors ir tiesīgs izlemt visus viņa pārziņā nodotos ar bezpeļņas uzņēmuma darbību saistītos jautājumus. Direktors, atbilstoši Latvijas Republikas likumiem, bez pilnvaras darbojas bezpeļņas uzņēmuma vārdā:

    4.3.1 pārstāv bezpeļņas uzņēmuma intereses valsts un pašvaldības iestādēs, kā arī uzņēmumos;

    4.3.2 saskaņojot ar pašvaldību, rīkojas ar bezpeļņas uzņēmuma mantu un naudas līdzekļiem;

    4.3.3 slēdz saimnieciskus un darba līgumus;

    4.3.4 izsniedz pilnvaras, atver bankās norēķinu kontus un citus kontus;

    4.3.5 apstiprina bezpeļņas uzņēmuma štatus;

    4.3.6 izdod pavēles un dod norādījumus, kuri ir obligāti visiem bezpeļņas uzņēmuma darbiniekiem;

    4.3.7 atbild par to, lai tiktu izpildīti bezpeļņas uzņēmuma pienākumi, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktām prasībām, darba, veselības un citās jomās, saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem un lēmumiem;

    4.3.8 bezpeļņas uzņēmuma direktors pieņem darbā un atbrīvo no darba bezpeļņas uzņēmuma darbiniekus Latvijas Darba likumu kodeksa noteiktā kārtībā, apstiprina uzņēmuma darbinieku štatu sarakstus un darba samaksu;

    4.3.9 nosaka darbinieku pienākumus un atbildības pakāpi.

    4.4 Bezpeļņas uzņēmums veic lietvedību, grāmatvedību un statistisko uzskaiti, kā arī sagatavo un iesniedz gada pārskatu un bilanci saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

  5. Rezerves fonds un tā izmantošana.

    5.1 Bezpeļņas uzņēmuma ienākuma pārsniegumu pār izdevumiem ieskaita rezerves fondā, kas pāriet uz nākamo saimniecisko gadu, to neapliek ar peļņas nodokli un to nevar izņemt vai ieskaitīt valsts budžetā.

    5.2 Bezpeļņas uzņēmumam ir tiesības, saskaņojot ar pašvaldību, uzkrāto rezerves fondu izmantot uzņēmuma tālākā attīstībā un saimniecisko fondu atjaunošanā, kā arī citiem pasākumiem, kuri nodrošina bezpeļņas uzņēmuma pamatuzdevumu izpildi, saskaņā ar statūtu 3.punktu.

  6. Saimnieciskā darbība.

    6.1 Bezpeļņas uzņēmums patstāvīgi plāno savu darbību. Savas darbības virzienus bezpeļņas uzņēmums nosaka patstāvīgi, saskaņā ar noslēgtiem līgumiem.

    6.2 Bezpeļņas uzņēmums veic dažāda veida darījumus ar citiem uzņēmumiem, organizācijām, iestādēm un atsevišķām personām, slēdz vienošanos un līgumus, piedāvā dažādas garantijas; organizē pasākumus savas darbības ietvaros; izdod savus reklāmas izdevumus.

    6.3 Bezpeļņas uzņēmums veic darbību pēc pasūtījumiem, līgumiem ar citiem uzņēmumiem, organizācijām, atsevišķām personām.

    6.4 Līguma attiecībās bezpeļņas uzņēmums ir pasūtītājs, līdzizpildītājs, starpnieks. Līguma cena tiek noteikta pamatojoties uz esošiem cenrāžiem vai abpusēju vienošanos.

Sākotnēji Izmaiņa ar Domes 1998. gada 5. marta 221. lēmumu
  1. Uzņēmuma reorganizācija un likvidācija.

    7.1 Bezpeļņas uzņēmuma reorganizācija un likvidācija var tikt veikta ar Jūrmalas pilsētas domes lēmumu.

    7.2 Likvidējot bezpeļņas uzņēmumu īpašums tiek sadalīts saskaņā ar pastāvošo likumdošanu un rezerves fonds pāriet pašvaldības īpašumā.

  1. Uzņēmuma reorganizācija un likvidācija.

    7.1 uzņēmuma reorganizācija notiek saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem. Lēmumu par reorganizāciju pieņem Jūrmalas pilsetas dome;
    7.2 uzņēmuma likvidāciju izdara likumā "Par uzņēmējdarbību" paredzētajos gadījumos un tajā noteiktajā kārtībā. Lēmumu par uzņēmuma likvidāciju pieņem Jūrmalas pilsētas dome;
    7.3 likvidācijas gadījumā bezpeļņas organizācijas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas kapi" manta pāriet Jūrmalas pilsētas domes pārziņā.