Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2000.gada 30.novembrīNr.1091

Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības b/o
"Jūrmalas pilsētas ūdensvada
un kanalizācijas uzņēmums"
reorganizāciju

Lai uzlabotu iedzīvotāju un citu patērētāju apkalpošanu un īstenotu ūdens apgādes un kanalizācijas modernizācijas programmu Jūrmalas pilsētā, pamatojoties uz Latvijas Republikas likumu "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" un Komerclikuma stāšanos spēkā no 2001.gada 1.janvāra, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Reorganizēt Jūrmalas pilsētas pašvaldības bezpeļņas organizāciju "Jūrmalas pilsētas ūdensvada un kanalizācijas uzņēmums", pārveidojot to par bezpeļņas organizāciju pašvaldības sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Jūrmalas ūdens" (turpmāk - Sabiedrība), kurā viss pamatkapitāls pieder pašvaldībai, un noteikt, ka pašvaldības kapitāla daļas turētājs ir Jūrmalas pilsētas dome.

  2. Noteikt, ka Sabiedrība ir Jūrmalas pilsētas pašvaldības b/o "Jūrmalas pilsētas ūdensvada un kanalizācijas uzņēmums" tiesību, pienākumu un saistību pārņēmēja.

  3. Apstiprināt Jūrmalas pilsētas pašvaldības b/o "Jūrmalas pilsētas ūdensvada un kanalizācijas uzņēmums" reorganizācijas komisiju šādā sastāvā:

    Komisijas priekšsēdētāja:
    L.AUŠTA, domes ekonomikas un pašvaldības īpašuma nodaļas galvenā speciāliste;
    Komisijas locekļi:
    V.ANTONOVS, Jūrmalas pilsētas pašvaldības b/o "Jūrmalas pilsētas ūdensvada un kanalizācijas uzņēmums" direktors;
    P.LEIŠKALNS, domes revīzijas komisijas priekšsēdētājs;
    E.RAKIŠA, domes juridiskās nodaļas galvenā speciāliste;
    V.FREIMANE, Jūrmalas pilsētas pašvaldības b/o "Jūrmalas pilsētas ūdensvada un kanalizācijas uzņēmums" galvenā grāmatvede.

  4. Uzdot Jūrmalas pilsētas pašvaldības b/o "Jūrmalas pilsētas ūdensvada un kanalizācijas uzņēmums" reorganizācijas komisijai (L.Aušta):

    4.1 ievietot sludinājumu laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Jūrmalas Ziņas" par uzņēmuma reorganizāciju;

    4.2 veikt uzņēmuma reorganizāciju;

    4.3 veikt inventarizāciju reorganizējamā uzņēmumā, sastādīt uzņēmuma un dokumentu pieņemšanas un nodošanas aktus;

    4.4 iesniegt domes ekonomikas un pašvaldības īpašuma nodaļai (A.Priede) reorganizējamā uzņēmuma slēguma bilanci un Sabiedrības sākuma bilanci, izziņas par banku kontu slēgšanu, apaļā zīmoga iznīcināšanu, arhīva nodošanu un komisijas aktu par veikto darbu uzņēmuma reorganizācijā.

  5. Uzdot Jūrmalas pilsētas pašvaldības b/o "Jūrmalas pilsētas ūdensvada un kanalizācijas uzņēmums" direktoram V.Antonovam likumā noteiktā kārtībā brīdināt darbiniekus par uzņēmuma reorganizāciju, pārcelšanu darbā Sabiedrībā un iespējamo darba līguma izbeigšanu darbinieku skaita samazināšanas gadījumā saskaņā ar Latvijas Darba likumu kodeksu.

  6. Apstiprināt Vladimiru ANTONOVU par Sabiedrības direktoru.

  7. Uzdot V.Antonovam 1 mēneša laikā izstrādāt un iesniegt domei apstiprināšanai Sabiedrības statūtus.

  8. Lēmuma izpildes kontroli uzdot domes priekšsēdētāja 1.vietniekam A.Tampem.

Priekšsēdētājs        L.Alksnis