Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā

Mainīts ar Domes 2001. gada 22. februāra 208. lēmumu

2000.gada 28.decembrīNr.1192

Par pašvaldības uzņēmuma
"Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma""
reorganizāciju

Lai uzlabotu pilsētas ārējās apgaismošanas un ceļu satiksmes organizāciju, pamatojoties uz Latvijas Republikas likumu "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās", Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Sākotnēji Izmaiņa ar Domes 2001. gada 22. februāra 208. lēmumu
    Reorganizēt Jūrmalas pašvaldības uzņēmumu "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"", pārveidojot to par pašvaldības sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Jūrmalas gaisma" (turpmāk tekstā - sabiedrība), kurā viss pamatkapitāls pieder pašvaldībai, un noteikt, ka pašvaldības kapitāla daļas turētājs ir Jūrmalas pilsētas dome. Reorganizēt Jūrmalas pašvaldības uzņēmumu "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"", pārveidojot to par bezpeļņas organizāciju Jūrmalas pašvaldības sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Jūrmalas gaisma" (turpmāk tekstā - sabiedrība), kurā viss pamatkapitāls pieder pašvaldībai, un noteikt, ka pašvaldības kapitāla daļas turētājs ir Jūrmalas pilsētas dome.

  2. Noteikt, ka sabiedrība ir Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"" tiesību, pienākumu un saistību pārņēmēja.

  3. Apstiprināt Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"" reorganizācijas komisiju sekojošā sastāvā:

    komisijas priekšsēdētāja
    L.AUŠTA - domes ekonomikas un pašvaldības īpašuma nodaļas galvenā speciāliste;

    komisijas locekļi:
    A.APSĪTIS - Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"" direktors;
    P.LEIŠKALNS - domes revīzijas komisijas priekšsēdētājs;
    E.RAKIŠA - domes juridiskās nodaļas galvenā speciāliste;
    I.JANSONE - Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"" galvenā grāmatvede.

  4. Uzdot Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"" reorganizācijas komisijai (L.Aušta):

    4.1. ievietot sludinājumu laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Jūrmalas Ziņas" par uzņēmuma reorganizāciju un paziņot par to Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistram;

    4.2. veikt uzņēmuma reorganizāciju;

    4.3. veikt inventarizāciju uzņēmumā, sastādīt minētā uzņēmuma un dokumentu pieņemšanas-nodošanas aktus;

    4.4. iesniegt domes ekonomikas un pašvaldības īpašuma nodaļai (A.Priede) reorganizējamā uzņēmuma slēguma bilanci un sabiedrības sākuma bilanci, izziņas par banku kontu slēgšanu, apaļā zīmoga iznīcināšanu, arhīva nodošanu un komisijas aktu par veikto darbu uzņēmuma reorganizācijā.

  5. Uzdot Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"" direktoram A.Apsītim likumā noteiktā kārtībā brīdināt darbiniekus par uzņēmuma reorganizāciju, pārcelšanu darbā sabiedrībā un iespējamo darba līguma laušanu darbinieku skaita samazināšanas gadījumā saskaņā ar Latvijas Republikas Darba likumu kodeksu.

  6. Apstiprināt Andri APSĪTI par sabiedrības direktoru.

  7. Uzdot Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas apgaismošanas uzņēmums "Gaisma"" direktoram A.Apsītim mēneša laikā izstrādāt un iesniegt domei apstiprināšanai sabiedrības statūtus.

  8. Lēmuma izpildes kontroli uzdot Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietniekam A.Tampem.

Priekšsēdētājs  (paraksts)      L.Alksnis