Latvijas Republika
LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā

Zaudējis spēku ar Domes 2005. gada 27. aprīļa 38. lēmumu

1997.gada 19.jūnijāNr.284

Par rūpnieciskās zvejas komisijas
nolikumu

Pamatojoties uz 1997.gada 22.maija Jūrmalas pilsētas domes lēmuma Nr.172 "Par rūpnieciskās zvejas komisiju" 2.punktu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Apstiprināt rūpnieciskās zvejas komisijas nolikumu saskaņā ar pielikumu.

Priekšsēdētājs          L.Alksnis


Pielikums
apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes
1997.gada 19.jūnija lēmumu Nr.284

Jūrmalas pilsētas rūpnieciskās zvejas komisijas
NOLIKUMS

Lai nodrošinātu kārtību, kādā juridiskās un fiziskās personas var iegūt zvejas tiesības, regulētu nākotnē potenciāli izmantojamo zivju resursu saglabāšanu un organizētu rūpniecisko zveju Jūrmalas pilsētas jurisdikcijā esošajos ūdens objektos, Jūrmalas pilsētā tiek izveidota rūpnieciskās zvejas komisija.

Rūpnieciskās zvejas komisijas galvenais uzdevums ir sadalīt zvejas rīku limitu un sekot, lai tiktu izpildīts Zvejniecības likums, Valsts Zivsaimniecības pārvaldes noteikumi un rīkojumi, Jūrmalas domes saistošie noteikumi, lēmumi un rīkojumi. No ekoloģiskā un zivju resursu viedokļa izvērtēt iespēju izmantot piešķirto zvejas rīku limitu un izvērtēt priekšlikumus par mākslīgu zivju atražošanu.

  1. Rūpnieciskās zvejas komisijas struktūra un darba organizācija

    1.1. Rūpnieciskās zvejas komisiju veido Jūrmalas pilsētas dome. Komisiju vada komisijas priekšsēdētājs vai tā vietnieks. Komisijas personālsastāvu apstiprina ar Jūrmalas domes lēmumu.

    1.2. Rūpnieciskās zvejas komisijas iekšējās kārtības noteikumi:

    1.2.1. komisijas priekšsēdētājs sasauc, organizē, vada un atbild par komisijas darbu un pieņemtajiem lēmumiem;
    1.2.2. komisija ir pilnvarota veikt savu darbu un tās lēmumi ir spēkā, ja tajā piedalās ne mazāk kā puse balstiesīgo locekļu. lēmums tiek pieņemts ar balsu vairākumu. Balsu paritātes gadījumā priekšsēdētāja (vietnieka) balss ir izšķirošā.

    1.3. Rūpnieciskās zvejas komisijas pienākumi :
    1.3.1. savā darbībā ievērot Latvijas Republikas likumus, Ministru kabineta noteikumus, Jūrmalas domes lēmumus, rīkojumus un saistošos noteikumus;
    1.3.2. pēc fizisku un juridisku personu rakstiska iesnieguma izskatīt iespēju piešķirt zvejas rīku limitu;
    1.3.3. pēc fizisku un juridisku personu rakstiska iesnieguma izskatīt iespēju piešķirt nomas maksas atlaides saskaņā ar 1996.g. 16.janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 21 ”Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību”;
    1.3.4. izskatīt iesniegumus par zvejas noteikumu pārkāpumu gadījumiem;
    1.3.5. pastāvīgi sadarboties ar valsts, pašvaldības un citām organizācijām jautājumos, kas saistīti ar rūpnieciskās zvejas pārraudzību, zivju aizsardzību.

    1.4. Rūpnieciskās zvejas komisijas tiesības:
    1.4.1. apsekot Jūrmalas pilsētas teritorijā esošās ūdens tilpes, vērtēt to stāvokli, izmaiņas un pārkāpumus to izmantošanā, sniegt savus priekšlikumus un aizrādījumus to apsaimniekotājam vai lietotājam;
    1.4.2. sastādīt administratīvo protokolu par noteikumu pārkāpšanu;
    1.4.3. apturēt vai vajadzības gadījumā anulēt zvejas licences darbību, ja licences īpašnieka darbība ir pretrunā ar Zvejniecības likumu un 1996.g.16.janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr.21 ''Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību'';'
    1.4.4. izskatīt priekšlikumus par projektiem, kas saistīti ar zivju krājumu atražošanu un tiek finansēti no maksām par zvejas tiesību nomu;
    1.4.5. 25% no iekasētajām maksām par zvejas tiesību nomu izlietot rūpnieciskās zvejas komisijas locekļu materiālajai stimulēšānai.

    1.5. Rūpnieciskās zvejas komisijas atbildība

    Rūpnieciskās zvejas komisija atbild par Latvijas Republikas likumu, Ministru kabineta noteikumu, Jūrmalas domes lēmumu, rīkojumu, saistošo noteikumu un šī Nolikuma ievērošanu un izpildi.

    1.6. Fiziskajām un juridiskajām personām ir tiesības apstrīdēt rūpnieciskās zvejas komisijas lēmumus un pārsūdzēt tos pilsētas domē, Valsts zivsaimniecības pārvaldē, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā vai tiesā.