Latvijas Republika
LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā

1. un 2. pielikumi atcelti ar Domes 2008.gada 17.jūlija 22. nolikumu
Ir izmaiņas ar Domes 2005.gada 3.maija 2. nolikumu
Ir izmaiņas ar Domes 2005.gada 22.decembra 20. nolikumu

1998.gada 12.novembrīNr.1135

Par labklājības pārvaldes
izveidošanu

Pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas labklājības pārvaldes koncepciju un saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 1998.gada 2.novembra sociālo, medicīnas, izglītības un kultūras jautājumu komitejas lēmumu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Izveidot labklājības pārvaldi saskaņā ar pamatstruktūru (1.pielikums).

  2. Apstiprināt Jūrmalas pilsētas labklājības pārvaldes nolikumu (2.pielikums).

  3. Par Jūrmalas pilsētas labklājības pārvaldes vadītāju apstiprināt Laimu GROBIŅU ar 3 mēnešu pārbaudes laiku ar lēmuma pieņemšanas dienu.

  4. Uzdot Jūrmalas pilsētas labklājības pārvaldes vadītājai L.Grobiņai mēneša laikā iesniegt apstiprināšanai domē štatu sarakstu.

  5. Uzdot domes finansu nodaļas vadītājai D.PAULEI izdarīt izmaiņas budžetā samazinot līdzekļus 1998.gadā domes sociālās palīdzības nodaļai par Ls 50 000 novirzot naudu Jūrmalas pilsētas labklājības pārvaldei nepieciešamiem izdevumiem, kā arī datoru un inventāra iegādei un pārcelšanās un iekārtošanās izdevumiem. Līdzekļus ēkas Jūrmalā, Mellužu prospektā 83 remontam paredzēt 1999.gada budžetā.

  6. Uzdot domes galvenajai speciālistei personālsastāva jautājumos I.Kučinskai brīdināt domes sociālās palīdzības nodaļas vadītāju A.MEDNI par gaidāmo darba līguma laušanu sakarā ar nodaļas likvidēšanu.

  7. Uzdot domes sociālās palīdzības nodaļas vadītājai` A.MEDNEI brīdināt nodaļas darbiniekus.

  8. Lēmuma izpildes kontroli uzdot domes priekšsēdētāja vietniekam A.HENKELAM.

Priekšsēdētājs        L.Alksnis


Atcelts ar Domes 2008.gada 17.jūlija 22. nolikumu

1.pielikums
Apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes
1998.gada 12.novembra lēmumu Nr.1135

Jūrmalas pilsētas labklājības pārvaldes struktūra

  Labklājības pārvaldes vadītājs  
 
   
Finansiālās palīdzības un humānās palīdzības sadales daļa Atbalsta darbinieki
   
Sociālā darba un primārās veselības aprūpes daļa Sekundārās veselības aprūpes un katastrofu medicīnas daļa


Atcelts ar Domes 2008.gada 17.jūlija 22. nolikumu

2.pielikums
Apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes
1998.gada 12.novembra lēmumu Nr.1135

Jūrmalas pilsētas labklājības pārvaldes
NOLIKUMS

  1. Vispārējie noteikumi.

    1.1 Jūrmalas pilsētas labklājības pārvalde (tālāk tekstā - pārvalde) ir Jūrmalas pilsētas domes pārraudzībā esoša iestāde.

    1.2 Pārvalde nodrošina sociālās palīdzības un ārstniecības likumdošanā noteikto pašvaldības uzdevumu realizāciju, organizē to saskaņā ar valsts un Jūrmalas pilsētas stratēģiju šajā jomā. Pārvalde ir atbildīga par šo pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu pilsētas iedzīvotājiem pašvaldības atbildības līmenī, kā arī uzrauga attiecīgo valsts programmu realizāciju.

    1.3 Pārvalde plāno un ir atbildīga par valsts, pašvaldības, sabiedrisko organizāciju un privātpersonu darbības koordināciju sociālās palīdzības un veselības aprūpes jautājumos.

    1.4 Pārvalde savā darbībā ievēro Latvijas Satversmi, LR likumus, normatīvos aktus, Jūrmalas pilsētas domes lēmumus un šo nolikumu.

    1.5 Pārvalde ir juridiska persona, tai ir savs zīmogs ar pilnu pārvaldes nosaukumu un norēķinu rēķins bankā.

  2. Galvenie uzdevumi.

    2.1 Organizēt un sniegt sociālo palīdzību (sociālo aprūpi, sociālo rehabilitāciju un materiālo palīdzību) Jūrmalas pilsētas iedzīvotājiem, kuriem tā ir nepieciešama:

    2.1.1 bāreņiem un bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm;

    2.1.2 mazaizsargātām un maznodrošinātām personām;

    2.1.3 sociālā riska grupas iedzīvotājiem u.c. paredzētā finansējuma ietvaros, saskaņā ar esošajiem noteikumiem un lēmumiem.

    2.2 Risināt sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju grupu (t.sk. nestrādājošo pensionāru, invalīdu, Černobiļas AES avārijas seku likvidācijas dalībnieku un nepamatoti represēto) problēmas un koordinē rehabilitācijas pasākumus, veicinot pašpalīdzību un integrāciju sabiedrībā.

    2.3 Pārzināt pašvaldības un valsts sociālo pabalstu veidus, kā arī to personu loku, kurām ir tiesības saņemt sociālās palīdzības pakalpojumus, veidojot vienotu Jūrmalas pilsētas datu bāzi sociālās palīdzības un veselības aprūpes jomā, regulāri papildināt (atjaunot) to un prognozēt situācijas attīstību.

    2.4 Izvērtēt katra palīdzības pieprasītāja materiālo un citu resursu iespējas, un, ja nepieciešams, uzlabot šīs personas ekonomisko un sociālo stāvokli un garantēt tai ienākumus LR Ministru kabineta noteiktā minimuma līmenī. Pārzināt sociāli maznodrošināto iedzīvotāju dzīves apstākļus, izstrādāt priekšlikumus par veselības aprūpes veidiem un apjomiem un sociālās palīdzības attīstības mērķprogrammām un plāniem.

    2.5 Organizēt primārās veselības aprūpes nodrošināšanas sistēmu pilsētā.

    2.6 Organizēt Jūrmalas pilsētas veselības aprūpes un sociālās palīdzības darbības koordinētu, racionālu un operatīvu darbību, nodrošinot esošo finansiālo resursu racionālu izmantošanu, veikt darba pārraudzību.

    2.7 Prognozēt iespējamās ekstremālās situācijas Jūrmalā un tai pieguļošajās teritorijās, plānot pilsētas katastrofu medicīnas preventīvo, glābšanas un medicīniskās palīdzības sniegšanu cietušajiem ārkārtējās situācijās Jūrmalas pilsētas teritorijā. Organizēt un koordinēt medicīniskās palīdzības sniegšanu, iesaistot un izmantojot visus pilsētas teritorijā pieejamos resursus neatkarīgi no to pakļautības, nozaru piederības un īpašuma formas, slēgt sadarbības līgumus šo funkciju nodrošināšanai. Ekstremālās epidemioloģiskās situācijās organizēt ārkārtas epidēmiskās komisijas darbu.

    2.8 Koordinēt ātrās medicīniskās palīdzības un pārējo veselības aprūpes iestāžu un uzņēmumu sadarbību.

    2.9 Veikt mātes un bērna veselības, bērnu veselības stāvokļa uzraudzības darba pārraudzību.

    2.10 Analizēt finansu racionālu izmantošanu pašvaldības veselības aprūpes un sociālās palīdzības iestādēs un uzņēmumos, novērtēt iestāžu uzturēšanas izdevumu pamatotību, sekot ekonomiskajai un finansiālajai situācijai pilsētā. Organizēt pilsētas uzdevumā izsoles un piegāžu konkursus ārstniecības un sociālās palīdzības vajadzībām.

    2.11 Apkopot un sniegt Jūrmalas pilsētas domei, LR Labklājības ministrijai un citām likumā noteiktajām institūcijām paredzēto informāciju un atskaites, kā arī nepieciešamo papildu operatīvo informāciju iedzīvotāju veselības un sociālās palīdzības jautājumos.

    2.12 Plānot veselības aprūpes profilaktiskos, izglītojošos, veselību veicinošos pasākumus, iesaistīt iedzīvotājus veselības un sociālās palīdzības jautājumu risināšanā, piesaistot citu resoru un dienestu speciālistus.

    2.13 Koordinēt sadarbību ar valsts, pašvaldības, sabiedriskām, reliģiskām organizācijām sociālās palīdzības un veselības aprūpes jautājumos. Risinot savus uzdevumus, sadarbojas ar Jūrmalas ārstniecības iestādēm neatkarīgi no to īpašuma formas, pakļautības un nozaru piederības.

    2.14 Pilnveidot Jūrmalas pilsētas veselības aprūpes un sociālās palīdzības struktūru iesaistoties starpvalstu projektos un veicinot starptautisko sadarbību.

    Sākotnēji Izmaiņa ar Domes 2005.gada 22.decembra 20. nolikumu

    2.15. Bērnu dienas aprūpes centrs (turpmāk tekstā – Dienas centrs) ir Pārvaldes nodaļa, kas dienas laikā nodrošina sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sociālo prasmju attīstību, izglītošanu un brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem no trūcīgām ģimenēm, kuras ir Pārvaldes klienti un ģimenēm, kurās ir bērna attīstībai nelabvēlīgi apstākļi un, kuras ir Pārvaldes sociālo darbinieku redzeslokā, kā arī:

    2.15.1. Dienas centra mērķis ir radīt drošu vidi bērniem no trūcīgām un sociālā riska ģimenēm, uzlabot bērnu sociālās funkcionēšanas spējas;

    2.15.2. Dienas centra uzdevumi ir sniegt bērnam profesionālu atbalstu viņa (ģimenes) problēmu risināšanā, sadarboties ar citām organizācijām, lai saņemtu nepieciešamo atbalstu un informāciju bērna problēmu risināšanai, nodrošināt dažādas aktivitātes bērna vispusīgai, viņa sociālo lomu un prasmju attīstībai;

    2.15.3. Dienas centra apmeklētājiem ir jāievēro Dienas centra iekšējās kārtības noteikumi, jāsniedz par sevi patiesas ziņas, kā arī informāciju par savu ģimeni, jāsadarbojas ar Dienas centra darbiniekiem ģimenes problēmu risināšanā;

    2.15.4. Dienas centra apmeklētājiem ir tiesības saņemt informāciju par visu pakalpojumu pieejamību, atbalsta programmām un aktivitātēm, ko sniedz Dienas centrs, saņemt informāciju par visa veida pakalpojumiem un sociālo palīdzību Jūrmalas pašvaldībā, kurus sniedz un organizē Pārvalde, kā arī citas pašvaldības institūcijas, t.sk. nevalstiskās organizācijas, uz informācijas konfidencialitāti, izņemot gadījumus, kad bērna vai kādas citas personas rīcība apdraud bērna veselību, dzīvību, ir krimināli sodāma vai citos LR likumos, Ministru kabineta noteikumos vai citos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.”

    Sākotnēji Izmaiņa ar Domes 2005.gada 3.maija 2. nolikumu

    2.16. Sociālās jomas Integrācijas Atbalsta Centrs (turpmāk tekstā – Integrācijas atbalsta centrs) ir Pārvaldes nodaļa, kura rada nepieciešamo darba vidi (telpu), lai nodrošinātu plašu iedzīvotāju grupu iesaisti pilsētas sociālās politikas veidošanā.

    2.16.1. Integrācijas atbalsta centra mērķis ir sekmēt dažādu iedzīvotāju grupu ar kopīgām vērtībām, interesēm, vajadzībām, apvienošanos, sniedzot iespēju apmainīties ar domām, viedokļiem, pieredzi, lai sniegtu ieguldījumu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā un palīdzētu iekļauties sabiedrībā.

    2.16.2. Integrācijas atbalsta centra uzdevums ir stiprināt pilsonisko sabiedrību un veicināt tās attīstību pilsētā.

    2.16.3. Integrācijas atbalsta centrs sekmē sociālo problēmu identifikāciju un jaunu sociālo pakalpojumu attīstību.

    2.16.4. Integrācijas atbalsta centra pienākums ir sniegt atbalstu iedzīvotāju un valsts pārvaldes iestāžu sadarbībai, kā arī praktisku palīdzību dokumentācijas noformēšanā un Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma piesaistē.

    2.16.5. Darbu Integrācijas atbalsta centrā organizē pēc Pārvaldes saskaņota telpu noslogojuma plāna

  3. Tiesības.

    3.1 Savas kompetences ietvaros pārstāvēt Jūrmalas pilsētu iestādēs un organizācijās.

    3.2 Iesniegt Jūrmalas pilsētas domei, tās komisijām un citām augstāk stāvošām institūcijām priekšlikumus sociālās un veselības aprūpes jautājumos, t.sk. jautājumā par pašvaldības un sociālās palīdzības un veselības aprūpes iestāžu, uzņēmumu vadītāju pieņemšanu darbā un atbrīvošanu no amata.

    3.3 Savas kompetences ietvaros izdot norādījumus, instrukcijas un rīkojumus, kas ir saistoši visām Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem ārkārtas situācijās un visām ārstniecības iestādēm neatkarīgi no to pakļautības, nozaru piederības un īpašuma formas.

    3.4 Organizēt sanāksmes, diskusijas, preses konferences, kursus, seminārus u.c. izglītojošus pasākumus.

    3.5 Slēgt līgumus bez speciālas pilnvaras likumā noteiktā kārtībā, savas kompetences ietvaros.

    3.6 Iepazīties ar sociālā palīdzības fonda, reģionālo slimokasu un ārstniecības, sociālās palīdzības iestāžu un uzņēmumu līgumiem.

    3.7 Veidot Jūrmalas pilsētas veselības un sociālās aprūpes pakalpojumu reģistru. Piedalīties ārstniecības iestāžu un dienestu atbilstības novērtēšanas procesā.

    3.8 Piedalīties medicīniskās aprūpes kvalitātes uzraudzībā un ekspertīzē. Paaugstināt pakalpojumu kvalitāti sociālās palīdzības jomā, ieviešot jaunas sociālās palīdzības tehnoloģijas. Aizstāvēt Jūrmalas ārstniecības un sociālās palīdzības iestāžu intereses un tiesības.

    3.9 Kompetences ietvaros iepazīties ar uzskaites dokumentāciju veselības aprūpes iestādēs un uzņēmumos, apkopot un analizēt medicīniskās statistikas datus, lai novērtētu iedzīvotāju veselības stāvokli, veselības aprūpes iestāžu un uzņēmumu darbību un resursu izmantošanu.

  4. Finanses.

    4.1 Pārvalde saņem finansējumu no valsts un pašvaldības budžeta saskaņā ar apstiprinātām tāmēm.

    4.2 Darba samaksas fonda apjoms tiek noteikts ar Jūrmalas pilsētas domes lēmumu.

    4.3 Pārvalde ir tiesīga veikt saimniecisku darbību savu uzdevumu realizēšanai, kā arī saskaņojot ar domi, veidot speciālus fondus konkrētām vajadzībām.

  5. Darba organizācija.

    5.1 Pārvaldi vada tās vadītājs, kuru pieņem darbā un atbrīvo no darba Jūrmalas pilsētas dome.

    5.2 Pārvalde savā darbībā vadās pēc Jūrmalas pilsētas domes un sociālo, medicīnas, izglītības un kultūras jautājumu komitejas lēmumiem.

    5.3 Pārvaldes vadītājs saskaņā ar ražošanas nepieciešamību, Jūrmalas pilsētas domes apstiprinātā algu fonda ietvaros:

    5.3.1 ir atbildīgs par pārvaldes funkciju izpildi;
    5.3.2 ir personīgi atbildīgs par saņemtiem un izlietotiem finansu līdzekļiem;
    5.3.3 apstiprina štatu sarakstu un darba samaksu darbiniekiem;
    5.3.4 bez speciāla pilnvarojuma savas kompetences ietvaros pārstāv pilsētas domi iestādēs un organizācijās.
    5.3.5 pieņem darbā un atbrīvo no darba pārvaldes darbiniekus.
    5.3.6 apstiprina pārvaldes darbinieku amatu aprakstus.

  6. Pārvaldes likvidācija.

    Pārvaldi likvidē pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes lēmumu, atbilstoši Latvijas Darba likumu kodeksam.