Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā

Mainīts ar Domes 2001. gada 1. augusta 356. lēmumu

1999.gada 9.decembrīNr.1216

Par bezpeļņas organizācijas
pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību
"Bulduru slimnīca"
statūtu apstiprināšanu

Pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma "Par valsts un pašvaldības uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" 7.panta 1.daļu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Apstiprināt bezpeļņas organizācijas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" (turpmāk tekstā - sabiedrība) statūtus un pamatkapitālu (statūtu fondu) Ls 466928 (četri simti sešdesmit seši tūkstoši deviņi simti divdesmit astoņi lati) saskaņā ar 1.pielikumu.

  2. Noteikt, ka sabiedrības direktoram Jurim TRAČUMAM ir pirmā paraksta tiesības uz bankas un citiem dokumentiem.


  3. Sākotnēji Izmaiņa ar Domes 2001. gada 1. augusta 356. lēmumu
    Iecelt Jūrmalas pilsētas domes ekonomikas un pašvaldības īpašuma nodaļas vadītāju Astru PRIEDI un Jūrmalas pilsētas domes labklājības pārvaldes vadītāju Laimu GROBIŅU par pašvaldības pilnvarniecēm sabiedrībā uz 5 (pieciem) gadiem, noslēdzot pilnvarojuma līgumus, paredzot katrai darba samaksu Ls 50 mēnesī.
    Atcelts

  4. Apstiprināt Birutu BĒRZIŅU (licence Nr.19) par sabiedrības zvērinātu revidentu uz trīs gadiem.

  5. Apstiprināt Jūrmalas pilsētas pašvaldības bezpeļņas uzņēmuma "Bulduru slimnīca" slēguma bilanci saskaņā ar 2.pielikumu.

  6. Apstiprināt bezpeļņas organizācijas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" sākuma bilanci saskaņā ar 3.pielikumu.

  7. Apstiprināt bezpeļņas organizācijas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" nekustamā īpašuma sarakstu saskaņā ar 4.pielikumu.

  8. Apstiprināt bezpeļņas organizācijas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" dibinātāju deklarāciju saskaņā ar 5.pielikumu.

  9. Pilnvarot Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju Leonīdu ALKSNI parakstīt bezpeļņas organizācijas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" statūtus.

  10. Uzdot Jūrmalas pilsētas domes ekonomikas un pašvaldības īpašuma nodaļas vadītājai A.PRIEDEI domes vārdā parakstīt sabiedrības reģistrēšanas pieteikumu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistram.

  11. Uzdot sabiedrības direktoram J.TRAČUMAM:

    11.1. četrpadsmit dienu laikā pēc statūtu parakstīšanas organizēt sabiedrības reģistrēšanai nepieciešamo dokumentu iesniegšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā;
    11.2. mēneša laikā nodot Jūrmalas pilsētas domes bilancē sekojošus pamatlīdzekļus:

  12. Piešķirt bezpeļņas organizācijai pašvaldības sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" no domes rezerves fonda Ls 500 ar sabiedrības reģistrēšanu saistītiem izdevumiem.

  13. Atcelt Jūrmalas pilsētas domes 1999.gada 21.oktobra lēmumu Nr.1052 "Par bezpeļņas organizācijas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" statūtu apstiprināšanu un dibināšanas dokumentu iesniegšanu LR Uzņēmumu reģistrā", pamatojoties uz Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra 1999.gada 2.novembra lēmumu.

  14. Lēmuma izpildes kontroli uzdot domes priekšsēdētāja vietniekam A.Henkelam.
Priekšsēdētāja 1.vietnieks         A.Tampe


REĢISTRĒTI
Latvijas Republikas Uzņēmumu Reģistrā
________________________________
ar Nr._______________________  

Bezpeļņas organizācijas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību
"BULDURU SLIMNĪCA"
STATŪTI

1.pielikums
Apstiprināti ar Jūrmalas pilsētas domes
1999.gada 9.decembra lēmumu Nr.1216

  1. Vispārējie noteikumi

    1.1. Bezpeļņas organizācija pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" (turpmāk tekstā - sabiedrība) ir izveidota ar Jūrmalas pilsētas domes 1999.gada 23.septembra lēmumu Nr.939 kā viena īpašnieka bezpeļņas organizācija sabiedrība ar ierobežotu atbildību un tā ir Jūrmalas pilsētas pašvaldības bezpeļņas uzņēmuma "Bulduru slimnīca" tiesību, pienākumu un saistību pārņēmēja. Sabiedrība darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas likumu "Par bezpeļņas organizāciju", likumu "Par uzņēmējdarbību", "Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību", "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" un citu likumu normām, kuras nav pretrunā ar likumu "Par bezpeļņas organizāciju", saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta, Jūrmalas pilsētas domes lēmumiem un rīkojumiem, kā arī saskaņā ar šiem Statūtiem.

    1.2. Sabiedrības juridiskā adrese un atrašanās vieta - Vienības prospekts 19/21, Jūrmala, LV-2010, Latvijas Republika.

    1.3. Sabiedrības nosaukums latviešu valodā:

    Bezpeļņas organizācija pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbuldību "Bulduru slimnīca".

    Saīsināts nosaukums - bezpeļņas organizācija pašvaldības SIA "Bulduru slimnīca".

    1.4. Sabiedrība atbilstoši Latvijas Republikas spēkā esošajiem likumiem ir juridiska persona. Tai ir sava nošķirta manta, patstāvīga bilance, zīmogs, norēķinu konti bankās, t.sk. norēķiniem ar ārvalstu partneriem.

    Sabiedrība tiek dibināta uz nenoteiktu laiku.

    1.5. Sabiedrībai ir tiesības savā vārdā slēgt līgumus, iegūt mantiskas un personiskas nemantiskas tiesības un uzņemties pienākumus. Tā var būt prasītāja un atbildētāja tiesā, šķīrējtiesā.

    Sabiedrība var piedalīties citās uzņēmējsabiedrībās ar sabiedrības mantu un iegādāties to vērtspapīrus.

    1.6. Sabiedrības manta izmantojama tikai Statūtos deklarētajiem mērķiem.

    1.7. Sabiedrība atbild par savām saistībām ar visu savu mantu, arī ar mantu, ko tai nošķīrusi Jūrmalas pilsētas dome kā sabiedrības dalībnieks.

    Sabiedrība neatbild par Jūrmalas pilsētas domes saistībām, tāpat kā Jūrmalas pilsētas dome neatbild par sabiedrības saistībām.

  2. Sabiedrības darbības mērķis un virzieni

    2.1. Sabiedrības darbības mērķis ir nodrošināt iedzīvotāju medicīnisko aprūpi atbilstoši ar Latvijas Republikā apstiprinātai veselības aprūpes bāzes programmai un noslēgtajiem sadarbības līgumiem.

    2.2. Sabiedrība nodarbojas ar saimniecisko darbību, taču tās mērķis nav gūt peļņu.

    2.3. Sabiedrības galvenie darbības virzieni:

    2.3.1.  85.11 - slimnīcu darbība;

    2.3.2.  85.12 - ārstu prakse;

    2.3.3.  85.13 - zobārstu prakse;

    2.3.4.  85.14 - pārējā darbība cilvēku veselības aizsardzības jomā;

    2.3.5.  52.32 - medicīnisko un ortopēdisko preču mazumtirdzniecība;

    2.3.6.  52.33 - kosmētikas un tualetes piederumu mazumtirdzniecība;

    2.3.7.  52.41 - tekstilizstrādājumu mazumtirdzniecība.

  3. Sabiedrības dalībnieki

    Sabiedrības dibinātājs, reizē arī sabiedrības vienīgais dalībnieks un kapitāla daļu turētājs ir Jūrmalas pilsētas dome.

  4. Sabiedrības kapitāls

    4.1. Sabiedrības pamatkapitāls ir mantiskie un naudas resursi, kas nepieciešami tās darbībai.

    4.2. Sabiedrības pamatkapitāla lielums ir Ls 466928 (četri simti sešdesmit seši tūkstoši deviņi simti divdesmit astoņi lati), to veido ēkas, pamatlīdzekļi un mazvērtīgais inventārs.

    4.3. Sabiedrības pamatkapitāls ir sabiedrībai nošķirta Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašuma daļa naudas un materiālo resursu formā, kas nepieciešama sabiedrības darbības uzsākšanai un tās tālākai izvēršanai.

    4.4. Sabiedrības pamatkapitāla lielumu var izmainīt likumdošanā noteiktā kārtībā, pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes lēmumu. Kārtība kādā tiek palielināts vai samazināts sabiedrības pamatkapitāls un sabiedrības pamatkapitāla atsavināšanas kārtība ir noteiktas ar likumu.

    4.5. Pamapkapitāla palielināšanas gadījumā dalībnieks savas daļas var segt ar naudas vai mantiskajiem ieguldījumiem, pamatojoties uz dalībnieka - Jūrmalas pilsētas domes lēmumu. Ja dalībnieka daļas pamatkapitālā tiek segtas ar mantiskajiem ieguldījumiem, to vērtība tiek norādīta Jūrmalas pilsētas domes lēmumā.

  5. Sabiedrības līdzekļi un fondi

    5.1. Sabiedrībai ir savi līdzekļi, kurus veido:

    5.1.1. ieguldījumi pamatkapitālā (statūtu fondā);

    5.1.2. fizisko un juridisko personu ziedojumi, pašvaldības dotācijas;

    5.1.3. pārējie ienākumi, materiālās vērtības, īpašumi un līdzekļi, kas iegūti saimnieciskās darbības rezultātā likumos un Statūtos atļautā veidā.

    5.2. Sabiedrības līdzekļus veido Statūtu fonds un rezerves fonds.

    5.3. Rezerves fondu veido sabiedrības ienākumu pārsniegums pār izdevumiem, kas pāriet uz nākamo saimniecisko gadu. Sabiedrības saimnieciskais gads atbilst kalendārajam gadam.

    Rezerves fonds netiek aplikts ar nodokļiem un to nevar izņemt vai izmaksāt dalībniekiem.

    5.4. Rezerves fonds izmantojams šādiem paredzētiem mērķiem:

    5.4.1. pamatlīdzekļu un citu materiālo vērtību iegādei;

    5.4.2. materiāli tehniskās bāzes atjaunošānā;

    5.4.3. izmaksām, kas saistītas ar darba koplīgumu;

    5.4.4. kārtējam un kapitālajam remontam;

    5.4.5. projektiem, kas saistīti ar sabiedrības turpmāko attīstību.

  6. Sabiedrības finansiāli saimnieciskā darbība

    6.1. Sabiedrība atbilstoši Statūtiem pastāvīgi nosaka savus darbības virzienus, pārzin un rīkojas ar savu īpašumu, t.sk. mantu, ko tai nošķīrusi Jūrmalas pilsētas dome kā sabiedrības dalībnieks, veido savas struktūrvienības.

    6.2. Sabiedrības savstarpējās attiecības ar citām organizācijām un fiziskām personām tiek veidotas uz likumu un līguma pamata.

    6.3. Sabiedrība organizē lietvedību, grāmatvedību un statistikas uzskaiti, kā arī balstoties uz spēkā esošiem normatīvajiem aktiem, sastāda un iesniedz Jūrmalas pilsētas domei un nodokļu administrācijas institūcijām gada un ceturkšņa pārskatus un atskaites.

    6.4. Sabiedrība Latvijas Republikas likumdošanas aktos noteiktā kārtībā maksā nodokļus.

    6.5. Sabiedrība ienākumu pārsniegumu pār izdevumiem ieskaita rezerves fondā, kas pāriet uz nākamo saimniecisko gadu.

    6.6. Savas darbības nodrošināšanai, sabiedrība pieņem darbā darbiniekus uz darba līguma pamata, kuri saņem atalgojumu atbilstoši viņu darba ieguldījumam sabiedrībā saskaņā ar darba līgumu.

    Darba līgumā tiek ietverta darba organizācija, darba samaksa, darbinieka un darba devēja tiesības un pienākumi, kā arī citi jautājumi, kas saistīti ar darba attiecībām.

    Uz darbiniekiem pilnībā tiek attiecināts Latvijas Darba likumu kodeksā ietvertās normas.

    6.7. Sabiedrība veic pasākumus darba drošības, ugunsdrošības ievērošanā, strādājošo veselības un apkārtējās vides aizsardzībā.

  7. Sabiedrības ārējā ekonomiskā darbība

    7.1. Sabiedrībai ir tiesības īstenot ar likumu atļautu ārējo ekonomisko darbību:

    7.1.1. noteiktā kārtībā noslēgt līgumus;

    7.1.2. nosūtīt un uzņēmt speciālistus pieredzes apmaiņas nolūkos;

    7.1.3. izmantot citas kooperēšanās formas ar ārzemju juridiskām un fiziskām personām.

  8. Sabiedrības organizatoriskā struktūra

    8.1. Sabiedrības pārvaldes izpildinstitūcija ir sabiedrības Direktors. Sabiedrības pārvaldes darbību uzrauga Sabiedrības kapitāla daļas turētājs - Jūrmalas pilsētas domes ieceltie Pilnvarnieki.

    8.2. Pilnvarnieks darbojas saskaņā ar pastāvošo likumdošanu.

    8.3. Sabiedrības direktors:

    8.3.1. sabiedrības Direktoru ieceļ un atbrīvo no amata Jūrmalas pilsētas dome.

    8.3.2. Direktors:

    8.3.2.1. izskata jautājumus un pieņem lēmumus ikdienas saimnieciskās darbības nodrošināšanai;

    8.3.2.2. rīkojas Sabiedrības vārdā, pārstāv Sabiedrību attiecībās ar citām organizācijām, juridiskām un fiziskām personām;

    8.3.2.3. slēdz saimnieciskos līgumus;

    8.3.2.4. atver rēķinus bankās, izsniedz pilnvaras;

    8.3.2.5. apstiprina personālsarakstu;

    8.3.2.6. pieņem un atbrīvo no darba darbiniekis, kuri strādā uz darba līguma pamata;

    8.3.2.7. veic citus pienākumus, kas izriet no šiem Statūtiem. Direktors atskaitās Jūrmalas pilsētas domei un ir atbildīgs tās priekšā par tam uzticēto pienākumu veikšanu.

    8.4. Sabiedrības darbības kontrole un revīzija:

    8.4.1. kontroli par sabiedrības finansu un saimniecisko darbību veic zvērināts revidents, kuru ieceļ Jūrmalas pilsētas dome;

    8.4.2. revidents kontrolē Sabiedrības Statūtu ievērošanu, pārbauda mantas saglabāšanu un naudas līdzekļu izlietošanu, dod slēdzienu par gada pārskatiem.

  9. Sabiedrības reorganizācija un likvidācija

    9.1. Lēmumus par sabiedrības likvidācijas uzsākšanu, darbības izbeigšanu, tās turpināšanu un sabiedrības apvienošanu ar citām sabiedrībām, par sabiedrības pārveidošanu citās uzņēmējdarbības formās pieņem Jūrmalas pilsētas dome.

    9.2. Sabiedrības darbība tiek pārtrauka ar Jūrmalas pilsētas domes lēmumu, kā arī gadījumos, kas paredzēti Latvijas Republikas likumdošanā.

    9.3. Par sabiedrības likvidāciju tiek paziņots presē un Jūrmalas pilsētas dome izveido likvidācijas komisiju, kura likumdošanā paredzētā kārtībā veic sabiedrības likvidāciju.

    9.4. Ja sabiedrība tiek likvidēta vai reorganizēta par peļņas uzņēmumu, rezerves fonds un par tajā uzkrātajiem līdzekļiem iegādātā manta, pāriet Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā.

DIBINĀTĀJS:

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs       L.Alksnis


4.pielikums
Apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes
1999.gada 9.decembra lēmumu Nr.1216

Bezpeļņas organizācijas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību
"BULDURU SLIMNĪCA"
nekustamā īpašuma saraksts uz 1999.gada 1.decembri

Nr. p.k.NosaukumsAdreseBilances vērtība Ls
1.Ķirurģijas korpussVienības prospekts 19/21,
Jūrmala, LV-2010
26950,18
2.Galdnieku darbnīcaVienības prospekts 19/21,
Jūrmala, LV-2010
74,49
3.Garāžu blokiVienības prospekts 19/21,
Jūrmala, LV-2010
68,93
4.Slimnīcas ēkaVienības prospekts 19/21,
Jūrmala, LV-2010
126840,12
5.AdministrācijaVienības prospekts 19/21,
Jūrmala, LV-2010
13725,21
  Kopā:167659,66

5.pielikums
Apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes
1999.gada 9.decembra lēmumu Nr.1216

Bezpeļņas organizācijas Jūrmalas pilsētas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību
"BULDURU SLIMNĪCA"
DEKLARĀCIJA

Jūrmalā        1999.gada "___".decembrī

Jūrmalas pilsētas dome, kuras vārdā uz Nolikuma un domes lēmuma pamata rīkojas tās priekšsēdētājs L.Alksnis, kā bezpeļņas organizācijas Jūrmalas pilsētas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bulduru slimnīca" (turpmāk tekstā - Sabiedrība) vienīgais īpašnieks, ar šo apliecinu, ka tā negūs peļņu no minētās Sabiedrības, bet ienākumus, kas pārsniegs izdevumus, ieskaitīs Sabiedrības rezerves fondā.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs       L.Alksnis