Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2003.gada 9.jūlijāNr.511

Par sadarbības līguma noslēgšanu
starp Jūrmalas pilsētas domi
un Pērnavas pilsētas domi

Pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma “Par pašvaldībām” 14.pantu un, ņemot vērā Pērnavas pilsētas domes ieinteresētību noslēgt sadarbības līgumu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Atbalstīt sadarbības līguma noslēgšanu starp Jūrmalas pilsētu domi un Pērnavas pilsētas domi saskaņā ar pielikumu.

Priekšsēdētājs J.Hlevickis

Pielikums
Apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes
2003.gada 9.jūlija lēmumu Nr.511

Līgums par sadarbību

starp Jūrmalas pilsētas domi un Pērnavas pilsētas domi

Jūrmalas pilsētas dome (Latvijas Republika) un Pērnavas pilsētas dome (Igaunijas Republika), tālāk sauktas par Pusēm, ņemot vērā savstarpēju interesi attīstīt sadarbību, konstatējot, ka paplašinot un nostiprinot draudzīgās attiecības, sadarbojoties veicinās kultūras un ekonomikas attīstību, vienojas par sekojošo:

  1. Pants
  2. Puses īstenos sadarbību savas kompetences ietvaros šādās nozarēs:

  3. Pants
  4. Sadarbības īstenošanā Puses savas kompetences ietvaros atbalstīs:

  5. Pants
  6. Uzņēmumi, finansu un darījumu struktūras, sabiedriskās un citas organizācijas un iestādes, kas īsteno savu darbību Pušu teritorijā, savas kompetences ietvaros var nodibināt neatkarīgus kontaktus un saskaņā ar likumiem, kas darbojas Latvijas Republikā un Igaunijas Republikā, parakstīt vienošanās un līgumus konkrētu sadarbības projektu realizēšanai.

    Vienošanās un līgumu parakstītāji ir atbildīgi par to īstenošanu.

  7. Pants
  8. Savu pilnvaru ietvaros Puses atbalstīs zinātniski-tehniskas, mācību-metodiskās, un citas informācijas apmaiņu, kā arī atbalstīs informācijas apmaiņu par izmaiņām Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas likumos.

  9. Pants
  10. Puses var parakstīt protokolus, vienošanās, kas saistīti ar dažādu virzienu sadarbību un, kas papildina minēto Līgumu.

    Par visiem jautājumiem, kas saistīti ar šī līguma realizāciju, Jūrmalas pilsētas un Pērnavas pilsētas domes struktūras uztur patstāvīgus kontaktus.

    Lai risinātu nozīmīgus sadarbības jautājumus, tiks sasauktas divpusējas konsultācijas, kuras vadīs Jūrmalas pilsētas domes priekšēdētājs un Pērnavas pilsētas domes priekšsēdētājs.

  11. Pants
  12. Līgums stājas spēkā tā parakstīšanas dienā.

  13. Pants
  14. Šis līgums ir noslēgts uz neierobežotu laiku un ir spēkā līdz brīdim, kamēr kāda no pusēm rakstiskā veidā paziņos, ka līgums tiek lauzts. Līgums ir zaudējis spēku, ja viena no pusēm ir izsūtījusi un otra saņēmusi šādu paziņojumu.

    Puses viena otru 15 darba dienu laikā informē par rekvizītu maiņu. Pusēm apmainoties ar oficiālu informāciju tiek izmantotas ierakstītas (reģistrētas) vēstules.

    Līgums sagatavots un parakstīts divos eksemplāros igauņu un latviešu valodās, ar vienādu juridisku spēku.

    Ar šī līguma spēkā stāšanos, savu spēku zaudē 1990.gada 14.septembrī, Jūrmalā parakstītā līguma par draudzīgu attiecību nodibināšanu starp Palangu, Nēringu, Pērnavu un Jūrmalu daļa starp Jūrmalu un Pērnavu.

    Līgums parakstīts 2003.gada “ “.__________.

_____________________________________________
Vaino HalikmagiJuris Hlevickis
Pērnavas pilsētas mērsJūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs