Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2005.gada 12.janvārīNr.21

Par pasākumiem upes krastu un Jūras krasta kāpu nostiprināšanai
ārkārtas situāciju gadījumos

Ar mērķi steidzamā kārtā novērst un turpmāk mazināt ar ūdens līmeņa celšanos Rīgas jūras līča un Lielupes upes baseinā saistītos krasta joslas bojājumus (nogruvumus, izskalojumus), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Atļaut juridiskām un fiziskām personām, kuru īpašums atrodas Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā un Lielupes upes aizsargjoslā un kuru mantai tiek vai var tikt nodarīts kaitējums dabas stihiju rezultātā, veikt neatliekamus pasākumus, kas saistīti ar krastu joslas nostiprināšanu.
  2. Atbalstīt ainaviski pieņemamu un iedzīvotāju drošībai atbilstošu, jūras un upes krasta videi draudzīgu nepieciešamo krasta aizsargbūvju projektēšanu un izbūvi un lūgt Latvijas Republikas Ministru kabinetu piešķirt līdzekļus to īstenošanai.
  3. Jūrmalas pilsētas domes juridiskajai pārvaldei, vides aizsardzības nodaļai un būvvaldei mēneša laikā sagatavot priekšlikumus grozījumu projektu izstrādei Latvijas Republikas normatīvajos aktos, lai tiesiski reglamentētu tiesību subjektu rīcību un pienākumus ārkārtas situācijas rezultātā radušos draudu un seku novēršanai un noteiktajā kārtībā iesniegt tos Latvijas Republikas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, Latvijas Republikas Vides ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, kā arī Latvijas lielo pilsētu asociācijā un citās iestādēs un organizācijās.
  4. Lēmuma izpildi kontrolēt Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoram Gatim Truksnim.

Priekšsēdētājs

 

J.Hlevickis