Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2006.gada 2.martāNr.228

protokols Nr.6, 8. punkts

Par publisko ūdeņu saraksta papildināšanu

Jūrmalas pilsētas domē saņemts Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas pieprasījums, sakarā ar Civillikumā ietverto publisko ūdeņu saraksta grozījumu projektu gatavošanu, pašvaldībai izvērtēt, pieņemot attiecīgu lēmumu, atstāt negrozītu vai papildināt publisko ūdeņu sarakstu ar pašvaldības pastāvīgā lietošanā esošajām ūdenstilpņu aizņemtajām zemēm, kā arī ūdenstilpnēm, kas atrodas uz brīvajām valstij piekrītošajām zemēm.

Uz doto brīdi Civillikuma I.Pielikumā (1102.pantam) Publisko ezeru un upju sarakstā iekļauti, Jūrmalas pašvaldības teritorijā esošais Slokas ezers 250.0 ha un Lielupe un tās atzarojumi - visā garumā.

Jūrmalas pašvaldības teritorijā atrodas vairāki ezeri un upes, kuras nav iekļautas publisko ūdeņu sarakstā, upes: Jaunupe, Vecslocenes daļa, Vēršupītes daļa; ezeri: Aklais ezers, Akacis, Melnezers. Ezeri atrodas Ķemeru nacionālā parka teritorijā.

Ņemot vērā Jūrmalas pilsētas domes vides aizsardzības komitejas 2006.gada 10.janvāra lēmumu (protokols Nr.1.1-62/1), Jūrmalas pilsētas domes attīstības jautājumu komitejas 2006.gada 25.janvāra lēmumu (protokols Nr.1.1-57/1), pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma „Par pašvaldībām” 6.panta un 15.panta noteikumiem, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Atbalstīt publisko ūdeņu saraksta papildināšanu ar: Aklais ezers 44.0 ha, Akacis 27 ha un Melnezers 23 ha platībā un Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā esošās Vēršupītes un Vecslocenes daļām.

  2. Jūrmalas pilsētas domes administratīvai pārvaldei (I.Kalvāne) nosūtīt šo lēmumu paziņot Latvijas Republikas Tieslietu ministrijai pieņemto lēmumu.

Priekšsēdētāja

I.Aizstrauta


Lejupielāde: DOC un PDF