Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2006.gada 24.augustāNr.827

protokols Nr.20, 23. punkts

Par teritorijas rezervēšanu atkritumu
apsaimniekošanas objektu attīstībai un būvniecībai

Saskaņā ar spēkā esošiem normatīviem dokumentiem, Priedaines izgāztuves darbība atļauta līdz 2009.gadam. Izgāztuve atrodas Rīgas lidostas 15 km aizsargjoslā un nākotnē slēdzama vai pārprofilējama. Savākšanas punktu izveide paredzēta visā pilsētā, bet šķirošanas pārkraušanas stacija – Kauguros. 2000.gadā tika izveidots atkritumu savākšanas, šķirošanas un pārstrādes uzņēmums SIA “AAS Piejūra” sadarbībā ar Tukuma rajona un pilsētas, Talsu rajona un pilsētas pašvaldībām. Uzņēmuma izveidošanas mērķis – Ekoloģiskās situācijas uzlabošana pilsētā un reģionā un Mērķtiecīgi sakārtota atkritumu saimniecība. 2005.gadā ir izstrādāts tehniski ekonomiskais pamatojums projektam, kas ietver - reģiona un atkritumu saimniecības stāvokļa vispārējo raksturojumu un atkritumu ražošanas prognozi.

Latvijas Republikas Vides ministrija ir noslēgusi līgumu ar SIA „Firma L4” par būvniecības un piegāžu iepirkumu dokumentācijas sagatavošanu Piejūras reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta realizācijas uzsākšanai. Saskaņā ar projektu Jūrmalā paredzēts izbūvēt atkritumu pārkraušanas – šķirošanas staciju Kauguros (Slokā), rekultivēt atkritumu izgāztuvi Priedainē un izveidot kompostēšanas laukumu.

Kauguru – Slokas rajonā izanalizējot esošos pašvaldības rīcībā esošos zemesgabalus, kā piemērotākie atkritumu apsaimniekošanas objektu attīstībai un būvniecībai tika atzīti zemesgabali Jūrmalā, „Bažciems 0405” un „Bažciems 0407”, kas saskaņā ar Jūrmalas pilsētas attīstības plānu atrodas “Jauktas ražošanas teritorijā” un daļēji dzelzceļa 50 m un 100m aizsargjoslā. Teritorija šobrīd ir neapbūvēta. Saskaņā ar Latvijas Republikas Būvniecības likumu un Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem Nr.309 „Būvniecības publiskās apspriešanas noteikumi” būvniecības iecere tiks nodota publiskajai apspriešanai.

Ņemot vērā minēto, vadoties no Latvijas Republikas likumiem un saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes attīstības jautājumu komitejas 2006.gada 8.augusta lēmumu (protokols Nr.1.1-57/8) un Jūrmalas pilsētas domes vides aizsardzības komitejas lēmumu (protokols Nr.1.1-62/9), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Atbalstīt teritorijas rezervēšanu atkritumu apsaimniekošanas objektu attīstībai un būvniecībai zemesgabalos Jūrmalā, Bažciems 0405 un Bažciems 0407 saskaņā ar pielikumu, organizējot sabiedrisko apspriešanu par būvniecības ieceri.

Priekšsēdētāja

I.Aizstrauta