Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2007.gada 7. jūnijsNr.492

protokols Nr.11, 2. punkts

Par sadarbības līguma noslēgšanu
starp Latvijas Republikas Izglītības ministrijas Sporta pārvaldi,
Jūrmalas pilsētas domi un Jūrmalas burāšanas skolu

Pamatojoties uz Latvijas Republikas nacionālās attīstības sporta programmu 2006.–2012.gadam (apstiprināta ar LR Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra rīkojumu Nr.838) sadaļas 4.1.punktu „Bērnu un jauniešu sports“ un Jūrmalas pilsētas domes 2005.gada 31.augusta saistošo noteikumu Nr.13 „Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums“ 58.punktu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Noslēgt sadarbības līgumu starp Latvijas Republikas Izglītības ministrijas Sporta pārvaldi, Jūrmalas pilsētas domi un Jūrmalas burāšanas skolu par sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi veselības aprūpes un medicīniskās uzraudzības nodrošināšanu Jūrmalas burāšanas skolā, saskaņā ar pielikumu.

  2. Līguma saistību izpildi kontrolēt Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam D.Urbanovičam.

Priekšsēdētājs

R.Munkevics



Pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2007.gada 7.jūnija lēmumam Nr.492

(protokols Nr.11, 2.punkts)

SADARBĪBAS LĪGUMS Nr.____

Rīgā

2007.gada ____.____________

Sporta pārvalde, tās vadītāja Alda Liekniņa personā, kurš rīkojas saskaņā ar iestādes nolikumu, turpmāk tekstā saukta – Pārvalde, Jūrmalas pilsētas dome, tās priekšsēdētāja Raimonda Munkevica personā, kura rīkojas saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām”, turpmāk tekstā saukta – Pašvaldība, Jūrmalas burāšanas skola, tās direktora Jura Aiļa personā, kura rīkojas saskaņā ar profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes nolikumu, turpmāk tekstā saukta – Izglītības iestāde turpmāk katra atsevišķi saukta – Puse, bet kopā sauktas – Puses, pamatojoties uz Nacionālās sporta attīstības programmu 2006.-2012.gadam (apstiprināta ar Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra rīkojumu Nr.838) sadaļas 4.1. „Bērnu un jauniešu sports” 4.2.apakšpunktu (nodrošināt sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi veselības aprūpi un medicīnisko uzraudzību, paredzot finansējumu) noslēdz šo Sadarbības līgumu (turpmāk tekstā – Līgums) un vienojas par sekojošo:

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1.1. Līgums nosaka kārtību, kādā Puses sadarbojas, lai nodrošinātu sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi veselības aprūpi un medicīnisko uzraudzību Izglītības iestādē 2007.gadā (turpmāk tekstā – Projekts).

1.2. Pašvaldība un Izglītības iestāde nodrošina Projekta īstenošanu saskaņā ar plānoto izdevumu tāmi (turpmāk tekstā – Tāme).

1.3. Līguma saistību izpildei un Projekta realizācijai Izglītības iestādē, Pašvaldībai tiek piešķirti valsts budžeta līdzekļi 393 LVL (Trīs simti deviņdesmit trīs latu) apmērā no valsts budžeta programmas „Sports” apakšprogrammas 0907 “Sporta pasākumi”.

2. PUŠU SAISTĪBAS

2.1. Pašvaldība apņemas:

2.1.1. uzņemties pilnīgu atbildību par Projekta veiksmīgu realizāciju;

2.1.2. piešķirto finansējumu izlietot tikai šī Līguma 1.1.punktā minētā Projekta īstenošanai Līgumā minētajā Izglītības iestādē atbilstoši Tāmei un Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem;

2.1.3. līdzfinansēt Projekta realizāciju gadījumos, kad ar piešķirtajiem budžeta līdzekļiem nav iespējama veiksmīga Projekta realizācija;

2.1.4. visos ar Projektu saistītos paziņojumos masu medijos, reklāmās un publiskajās runās, kā arī visu veidu iespieddarbos, iekļaut precīzu norādi par valsts budžeta līdzekļu atbalstu Projektam. Līdz Sporta likuma 13.panta 6.daļā minēto Ministru kabineta noteikumu, kas noteiks kārtību, kādā norādāma informācija, ka pasākums tiek līdzfinansēts no valsts budžeta, spēkā stāšanās dienai, norādāms Izglītības un zinātnes ministrijas logo. Šāds nosacījums ietverams arī Līgumos, ko Pašvaldība slēdz ar trešajām personām par konkrētu Projekta darbību vai aktivitāšu īstenošanu;

2.1.5. savlaicīgi informēt Pārvaldi par apstākļiem, kas varētu kavēt Projekta realizāciju atbilstoši Līguma nosacījumiem.

2.1.6. nodrošināt iespēju Pārvaldes darbiniekiem apsekot Projekta īstenošanas gaitu, iepriekš saskaņotā laikā;

2.1.7. līdz katra mēneša piektajam datumam iesniegt atskaiti par iepriekšējā mēnesī saņemto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu Pārvaldes Grāmatvedības uzskaites un atskaites daļā;

2.1.8. informēt un iepazīstināt Pašvaldības grāmatvežus ar Pārvaldes izstrādātajiem iekšējiem normatīvajiem aktiem un veidlapu paraugiem, kas attiecas uz atskaišu par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu sagatavošanas un iesniegšanas kārtību;

2.1.9. pēc Pārvaldes pieprasījuma sniegt detalizētu Tāmes izdevumu posteņu atšifrējumu, kā arī visa veida informāciju saistībā ar Līguma izpildi.

2.2. Izglītības iestāde apņemas:

2.2.1. savas kompetences ietvaros nodrošināt Projekta veiksmīgu realizāciju un patstāvīgu norisi;

2.2.2. nodrošināt iespēju Pārvaldes darbiniekiem apsekot Projekta īstenošanas gaitu, iepriekš saskaņotā laikā.

2.3. Pārvalde apņemas:

2.3.1. pārskaitīt Līguma 1.3.punktā norādītos valsts budžeta līdzekļus Līguma 1.1.punktā noteiktā Projekta realizācijai Pašvaldības norādītajā norēķinu kontā, saskaņā ar Pārvaldes sagatavotiem un Valsts kasē apstiprinātajiem mēneša finansēšanas plāniem;

2.3.2. sniegt nepieciešamo Pārvaldes rīcībā esošo informāciju, kas attiecas uz Līguma izpildi;

2.3.3. informēt Pašvaldību un Izglītības iestādi par Pārvaldes darbinieku ierašanos apsekot Projekta īstenošanas gaitu vismaz trīs darba dienas iepriekš.

3. ĪPAŠI NOTEIKUMI

3.1. Pārvalde var vienpusēji lauzt Līgumu vai apturēt, samazināt piešķirto valsts budžeta līdzekļu izmaksu, kā arī aizkavēt nākošā mēneša finansējumu ja Pašvaldība vai Izglītības iestāde:

3.1.1. bez pamatojuma nepilda Līguma saistības;

3.1.2. ir veikusi darbības, kas neatbilst spēkā esošo normatīvo aktu prasībām;

3.1.3. lai saņemtu finansējumu, ir sniegusi nepatiesas un nepilnīgas ziņas vai apzināti sniegta informācija, kas neatspoguļo patieso situāciju;

3.1.4. iestājušies Līguma 3.4.punktā minētie apstākļi;

3.1.5. tiek reorganizētas vai uzsākts to likvidācijas process.

3.2. Ja līgums tiek lauzts 3.1. apakšpunktos minēto apstākļu dēļ, Pārvaldei ir tiesības prasīt pilnīgu vai daļēju jau pārskaitīto valsts budžeta līdzekļu summu atmaksu.

3.3. Par Līguma izbeigšanu viena Puse paziņo otrai vienu kalendāro mēnesi iepriekš. Ja līgums tiek pirms termiņa izbeigts, katrai no Pusēm ir pienākums norēķināties ar otru Pusi par jau izdarīto līgumsaistību izpildi.

3.4. Neviena no Pusēm nevar tikt vainota par tās līgumsaistību nepildīšanu, ja to izpildi kavē nepārvarama vara. Puses veic nepieciešamos pasākumus, lai līdz minimumam samazinātu radītos kaitējumus, kas varētu izrietēt no nepārvaramas varas. Nepārvarama vara šī Līguma kontekstā nozīmē jebkādu neparedzamu ārkārtas situāciju vai notikumu, kas ir ārpus līgumslēdzēju pušu kontroles un nav radušies to kļūdas vai nevērīgas rīcības rezultātā, kas kavē vienu no Puses veikt kādu no tās līgumā noteiktajiem pienākumiem un no kuriem nav bijis iespējams izvairīties, veicot pienācīgus piesardzības pasākumus.

3.5. Puse, kurai kļuvis neiespējami izpildīt saistības šī Līguma 3.4.punktā minēto apstākļu dēļ, piecu darba dienu laikā paziņo otrai Pusei par šādu apstākļu rašanos vai izbeigšanos. Ja paziņojums nav izdarīts paredzētajā laikā, vainīgā Puse zaudē tiesības atsaukties uz nepārvaramu varu.

3.6. Pārvalde ir tiesīga kontrolēt piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietošanu atbilstoši Līgumam, Tāmei un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, tai skaitā veikt pārbaudes Pašvaldībā vai Izglītības iestādē par piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojumu.

4. NOBEIGUMA NOTEIKUMI

4.1. Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz Pušu pilnīgai un abpusējai saistību izpildei.

4.2. Līguma parakstītāji garantē, ka tiem ir visas tiesības (pilnvaras) savu pārstāvamo vārdā slēgt Līgumu, ar to iegūstot savu pārstāvamo vārdā Līgumā minētās tiesības un pienākumus. Ja Līguma parakstītājs tā noslēgšanas brīdī nav bijis pilnvarots pārstāvēt Pusi, par kura pārstāvi viņš uzdodas, tad viņš kā fiziska persona pats uzņemas visas saistības no parakstītā Līguma un atbild par to izpildi ar visu savu mantu.

4.3. Visi strīdi sakarā ar šī līguma izpildi starp līgumslēdzējiem risināmi pretenziju kārtībā – rakstiskas pretenzijas izskatāmas piecu dienu laikā pēc to saņemšanas. Ja strīds iepriekšminētajā veidā nav atrisināms, tas izspriežams tiesas ceļā saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

4.4. Līguma teksts var tikt mainīts vai papildināts, Pusēm savstarpēji vienojoties un noformējot to rakstiski. Jebkura šāda rakstiska vienošanās kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

4.5. Visas pārējās Pušu savstarpējās tiesiskās attiecības, kas nav atrunātas Līgumā, regulējamas saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

4.6. Līgums sastādīts latviešu valodā un parakstīts trijos oriģināleksemplāros, no kuriem viens oriģināleksemplārs paliek Pārvaldei, otrs –Pašvaldībai, trešais – Izglītības iestādei. Visiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

5. PUŠU JURIDISKĀS ADRESES UN REKVIZĪTI

Pārvalde:

Sporta pārvalde

_______________________/A.Liekniņš/

Pašvaldība:

Jūrmalas pilsētas dome

_____________________/R. Munkevics/

Izglītības iestāde:

Jūrmalas burāšanas skola

_____________________/J.Ailis/


Apstiprinu:

_____________________________

LR IZM Sporta pārvaldes

vadītājs A.Liekniņš

Jūrmalas burāšanas skola 2007.g. ________________________

/profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde/

par valsts budžeta līdzekļiem plānoto pasākumu

izdevumu tāme 2007.gadam

Nr.

p.k.

Plānotie pasākumi audzēkņu veselības aprūpei un medicīniskai uzraudzībai

1150

1210

2312

2341

Izdevumi kopā

Alga med.darbin.

Soc.nodoklis 24,09%

Inventārs

Zāles, laboratorijas

preces

1

Ārsta darba samaksa

135

33

168

2

Med. kabineta iekārtošana

40

185

225

Kopā:

393

Izglītības iestādes vadītājs: (J.Ailis)

Tālrunis: 29221155