Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2008.gada 13. martāNr.194

protokols Nr.11, 7. punkts

Par Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējumu
Slokas daudzfunkcionālā sporta kompleksa investīciju
projekta attīstībai

Saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām” 15.panta 2., 4. un 6.punktu, un 2007.gada 21.augustā pieņemtajiem Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem Nr.566, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Sagatavot un iesniegt Jūrmalas pilsētas domes pieteikumu dalībai valsts mērķdotāciju programmā 2009.gadam „Slokas daudzfunkcionālā sporta kompleksa investīciju projekts”.

  2. Investīciju projekta finansēšanai pretendēt uz maksimālā valsts mērķdotāciju finansējuma saņemšanu vienam projektam 2009.gadā 2 000 000 LVL apmērā jeb 25% no projekta attiecināmām izmaksām. Investīciju projekta apstiprināšanas gadījumā nodrošināt tam pašvaldības līdzfinansējumu 2009.gadā 75% jeb 6 000 000 LVL apmērā.

  3. Investīciju projekta līdzfinansējumu segt no Jūrmalas pilsētas domes 2009.gada budžeta.

  4. Investīciju projekta pieteikuma sagatavošanu un iesniegšanu Valsts Reģionālās Attīstības Aģentūrā līdz 2008.gada 27.martam uzdot Ekonomikas un attīstības nodaļas vadītājam Ģ.Trencim.

  5. Projekta sagatavošanas, iesniegšanas un ieviešanas kontroli uzdot Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietniekam A.Tampem.

Priekšsēdētājs

R.Munkevics



Slokas daudzfunkcionālā sporta kompleksa attīstība Skolas ielā 5

Pašvaldību investīciju projektu pieņemšana valsts mērķdotāciju saņemšanai

Sākot no 2008.gada 28.janvāra līdz 27.martam Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) izsludina pašvaldību investīciju projektu pieņemšanu valsts mērķdotācijas saņemšanai no 2009.gada finanšu līdzekļiem saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 21.augusta noteikumiem Nr.566 „Kārtība, kādā piešķir, izlieto un uzrauga mērķdotācijas pašvaldību investīcijām infrastruktūras sakārtošanai un attīstībai 2008.- 2010.gadā”.

Galvenie nosacījumi

1. Mērķdotācijas iegulda objektos, kas ir pašvaldības īpašumā vai mērķdotācijas saņemšanas brīdī ir ilgtermiņa nomā (no citām pašvaldībām vai valsts institūcijām) vismaz uz turpmākajiem 20 gadiem, ja pašvaldības nomas tiesības ir nostiprinātas zemesgrāmatā.

2. Jābūt sertificēta būvinženiera sastādītai un apstiprinātai būvniecības izdevumu tāmei vai līguma kopijai par projektā paredzēto darbu izpildi.

3. Pašvaldības investīciju projekta aktivitātes nepieciešams pabeigt 24 kalendāra mēnešos, bet ne ilgāk kā līdz 2010.gada 1.decembrim.

4. Viena pašvaldības investīciju projekta maksimāli pieļaujamais atbalsta apmērs kārtējā budžeta gadā ir 2 000 000 LVL.

5. Pašvaldības dome (padome) nodrošina pašvaldības investīciju projekta līdzfinansējuma daļu saskaņā ar pašvaldības teritorijas attīstības indeksu (Jūrmalas pilsētas gadījumā vismaz 40% līdzfinansējumu).

Projekta apraksts

Pilsētbūvnieciski Slokas sporta komplekss atrodas izdevīgā Jūrmalas pilsētas ģeogrāfiskajā vietā attiecībā pret Rīgas pilsētu un Kurzemes pilsētām, nodrošinot ātras un ērtas sabiedriskās un privātās satiksmes iespējas. Sporta kompleksa novietne atrodas perspektīvā Slokas-Kauguru apvedceļa tiešā tuvumā. Ņemot vērā, ka Kauguros un Slokā dzīvo apmēram 50% Jūrmalas iedzīvotāju, sporta kompleksa attīstības vieta vērtējama kā potenciāli veiksmīga sabiedriskās funkcijas teritorija.

Būvniecības izmaksas

Saskaņā ar 2007.gada 7.jūnijā sastādīto tāmi daudzfunkcionālā sporta kompleksa būvniecība izmaksās 19 295 668,74 Ls.

Arhitektoniski-funkcionālais risinājums

1999.gadā Jūrmalas pilsētā aizsākās ieceres īstenošana par pilsētas nozīmes sporta kompleksa izbūvi Slokā un izmantošanu atbilstoši pastāvošajām attīstības interesēm, līdzsvarojot pilsētas, investoru un sabiedrības intereses. Kompleksa pamatideja bija izveidot to maksimāli daudzfunkcionālu un elastīgu, kas varētu sevī apvienot visus Jūrmalas pilsētā pārstāvētos sporta veidus. Kā pirmais posms tika

uzbūvēts futbola stadions ar treniņu laukumu. Pēc tam tika izbūvēts Tirzas ielas posms, kas nodrošinās ērtu sportistu un skatītāju piekļuvi no Kauguru puses, skrejceļi un stadiona tribīnes.

Jaunveidojamās halles paredzēts veidot kā stadiona tribīņu turpinājumu, pagarinot jaunveidoto gājēju ielu starp Tirzas un Skrundas ielām, kas nodrošinātu ērtu apmeklētāju piekļūšanu uz visiem paredzētajiem sporta pasākumiem. Jaunveidojamā sporta kompleksa kopējā stāvu platība paredzēta 15 032 m2. Gājēju iela tiks veidota uz paceltas dzelzsbetona terases, kas pārsedz personāla un sportistu autostāvvietu (74 automašīnas). Apmeklētājiem paredzēta atklāta autostāvvieta pie Skrundas ielas (243 automašīnas). Futbola tribīņu zonā gājēju iela ir paredzēta atklāta, savukārt, hokeja un basketbola haļļu teritorijā gājēju iela ir izveidota kā ātrijs (apmeklētāju ielas ar palīgtelpām kopējā platība 1430 m2), kur augstākajos līmeņos pieslēdzas fitnesa centrs (597 m2), konferenču komplekss (450 m2) un dienesta viesnīca sportistiem. Dienesta viesnīca paredzēta 42 vietām (18 viesnīcas numuri). Abām (hokeja un daudzfunkcionālai) sporta hallēm stacionārās skatītāju tribīnes ir izveidotas identiskā slīpumā un starp zālēm ir paredzēta pārbīdāma starpsiena. Tas dod iespēju uz atsevišķiem pasākumiem apvienot abas zāles. Hokeja hallē paredzētas vietas 1 000 skatītājiem, bet basketbola hallē 1 200 skatītājiem. Hokeja hallē paredzētas sešas komandu ģērbtuves, bet basketbola hallē - četras. Ģērbtuvju skaits nodrošina ne tikai augstvērtīgus treniņu apstākļus, bet arī iespējas rīkot visdažādākos turnīrus un sacensības. Ēkas cokola līmenī pie autostāvvietas paredzēta vieglatlētikas sporta zāle ar 100 metru skriešanas celiņu, kur sportisti pirms sacensībām varēs pilnvērtīgi iesildīties.

Jaunveidojamā daudzfunkcionālā sporta kompleksa arhitektoniski kompozicionālais risinājums veidots, meklējot Jūrmalas pilsētvidei raksturīgus akcentus. Uz rietumiem no gruntsgabala atrodas dabas pamatnes teritorija ar priežu audzi. Stiklotais gājēju ielas ātrijs ir pavērsts pret priežu audzi, kas dod plašuma un Jūrmalai raksturīgas dabas ainavas klātbūtnes efektu ēkas interjerā. Stikla fasādes konstruktīvajam risinājumam paredzēts izmantot spaideru stiprinājumus.

Kopējo sporta kompleksa būvapjomu paredzēts veidot vienkāršu, akcentējot fasādes apdares materiālus un detaļas. Fasāžu apdarē paredzēts izmantot tumši beicētu koka dēļu apšuvumu. Arī gājēju ātrija slīpo iekšsienu kā milzīgu zvejnieku laivu paredzēts apšūt ar koka dēļu apšuvumu.