Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2008.gada 13. martāNr.221

protokols Nr.11, 38. punkts

Par nekustamā īpašuma Jūrmalā, Dubultu prospektā 2
nomāšanu no SIA „Kļavu centrs”

Ar Jūrmalas Zemesgrāmatu nodaļas 2004. gada 17. septembra lēmumu īpašuma tiesības uz zemesgabalu Jūrmalā, Dubultu prospektā 2 ar kadastra apzīmējumu 1300 010 3012 un kopējo platību 1334 m2 nostiprinātas Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas personā, Zemesgrāmatas nodalījums Nr. 100000149558.

Ar Jūrmalas Zemesgrāmatu nodaļas 2005. gada 4. aprīļa lēmumu īpašuma tiesības uz administratīvo ēku Jūrmalā, Dubultu prospektā 2 ar kadastra apzīmējumu 1300 010 3012 001 nostiprinātas valsts akciju sabiedrībai „Latvijas dzelzceļš”, zemesgrāmatas nodalījums Nr. 100000170835.

Starp valsts akciju sabiedrību ”Latvijas dzelzceļš” un sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Kļavu centrs” noslēgts līgums par ēkas Jūrmalā, Dubultu prospektā 2 ar kadastra apzīmējumu 1300 010 3012 001 nomu līdz 2017. gada 31. decembrim.

Latvijas Republikas Satiksmes ministrija nodevusi zemesgabalu Jūrmalā, Dubultu prospektā 2 ar kadastra apzīmējumu 1300 010 3012 valsts akciju sabiedrības ‘Latvijas dzelzceļš” valdījumā.

Pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma “Par pašvaldībām” 14. pantu, kā arī, ņemot vērā Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas 2007. gada 11. decembra sludinājumu par telpu nepieciešamību policijas darba nodrošināšanai, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Noslēgt līgumu ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Kļavu centrs” (vienotais reģistrācijas numurs 40003932449) par nekustamā īpašuma Jūrmalā, Dubultu prospektā 2, kas sastāv no zemesgabala, kadastra numurs 1300 010 3012, kopējā platība 1334 m2, un administratīvā ēkas, kadastra apzīmējums 1300 010 3012 001, kopējā platība 457 m2, nomu līdz 2017.gada 31.decembrim Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas darba nodrošināšanai (saskaņā ar pievienoto nomas līguma projektu).

  2. Noteikt, ka Jūrmalas pilsētas dome maksā nomas maksu par lēmuma 1.punktā minētās ēkas telpu izmantošanu Ls12,50 apmērā (neskaitot PVN) par 1m2 mēnesī.

  3. Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoram (G. Truksnis) kontrolēt lēmuma izpildi.

Priekšsēdētājs

R.Munkevics



Pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2008.gada 13.marta lēmumam Nr.221

(protokols Nr.11, 38.punkts)

APAKŠNOMAS LĪGUMS

_________ _____.gada __. ______________

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību " Kļavu centrs" valdes priekšsēdētaja V.Garozas personā, kurš darbojas uz Statūtu pamata, no vienas puses, turpmāk saukts " Iznomātājs" ,

un

Jūrmalas pilsētas pašvaldības policija, priekšnieka Māra Romanovska personā, turpmāk saukts " Apakšnomnieks" abi kopā turpmāk tekstā saukti " Puses" , noslēdz līgumu par sekojošo:

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1.Iznomātājs nodod, bet Apakšnomniekspieņem apakšnomas lietošanai ēku Dubultu prospektā 2, Jūrmalā (kadastra apzīmējums Nr.1300-010-3012-001) ar kopējo nedzīvojamo telpu platību - 457.kv.m., kas atrodas_uz 1334 m2 liela zemes gabala ar kadastra Nr. 13000103012, turpmāk tekstā Nomas objekts. Ēkā atrodas siltummezgls (pielikumā telpu plāns).

2.Iznomātājsnodod Apakšnomniekamapakšnomā zemes gabalu, kurš atrodas ,,Iznomātāja" tiesiskajā valdījumā un reģistrēts Jūrmalas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr.100000149558 ar kadastra Nr. 1300 0103012 Dubultu prospektā 2, Jūrmalā, 1334 m2 platībā.

3.Nomas objektsiznomāts Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas biroja telpu izvietošanai pamatojoties uz SIA ,,Kļavu centrs" Jūrmalas pilsētas domē iesniegto tehnisko specifikāciju.

4.Minētais īpašums Iznomātājamnodots nomā saskaņā ar 2008.gada 09.janvāra Nomas līgumu Nr.Dju-9/47 un 2008.gada 10.janvāra Nomas līgumu Nr.Dju/9/50.

5. Nomas objekts tiek nodotas ar visiem piederumiem, un proti: ________________________________________ un citām Telpu sastāvdaļām.

6. Nomas objekts ir nodrošinātas ar šādiem komunāliem pakalpojumiem: ____________________________

2. APAKŠNOMNIEKA PIENĀKUMI

2.1. Apakšnomnieks apņemas izmantot Objektu Līguma 3.p. norādītajiem mērķiem.

2.2. Apakšnomniekam ir savlaicīgi jāmaksā maksa par Nomas objekta izmantošanu un komunālie maksājumi saskaņā ar Līguma noteikumiem.

2.3. Izmantojot Nomas objektu, Apakšnomnieks apņemas ievērot drošības tehnikas noteikumus, ugunsdrošības noteikumus, kā arī telpu izmantošanas sanitāros noteikumus.

2.4. Līguma termiņam beidzoties, vai, ja tā darbība tiek pārtraukta, Apakšnomniekam ir jāatdod Iznomātājam Nomas objekts, pieļaujot normālu to dabiskās nolietošanās pakāpi.

2.5. Apakšnomnieks apņemas uzturēt Nomas objektu kārtībā visu šā Līguma darbības laiku. Nepieciešamības gadījumā Apakšnomniekam ir tiesības uz sava rēķina un par saviem līdzekļiem veikt nepieciešamo kārtējo Telpu remontu.

2.6.Apakšnomnieks apņemas pie Nomas objekta klātesošo teritoriju un Ēkas koplietošanas daļas (kāpnes, laukumus, trepju telpas utt.) uzturēt kārtībā, tīras un atbilstoši tādu vietu uzturēšanas sanitārajiem noteikumiem.

3. APAKŠNOMNIEKA TIESĪBAS

3.1. Apakšnomnieka tiesības lietot Nomas objektu rodas ar Nomas objekta nodošanas brīdi Nomniekam saskaņā ar šā Līguma 4.1.p.

3.2. Nepieciešamības gadījumā Apakšnomniekam ir tiesības veikt Nomas objekta uzlabošanu, to rekonstrukciju, pārplānošanu, kā arī uzstādīt Telpās iekārtas.

3.3. Atstājot Nomas objektu sakarā ar Līguma darbības termiņa beigām vai tā laušanu, Apakšnomniekam ir tiesības pieprasīt no Iznomātāja nepieciešamo un derīgo izdevumu kompensāciju, kurus Telpās ir veicis Apakšnomnieks.

3.4. Atstājot Nomas objektu sakarā ar Līguma darbības termiņa beigām vai tā laušanu, Apakšnomniekam ir tiesības paņemt līdzi sev piederošo īpašumu, kā arī atdalāmos Telpu uzlabojumus. Par neatdalāmiem Telpu uzlabojumiem, kurus Apakšnomnieks atstāj Telpās, viņam ir tiesības pieprasīt no Iznomātāja par tiem kompensāciju.

3.5. Apakšnomniekam ir tiesības veikt nomas maksas priekšlaicīgu apmaksu atbilstoši šā Līguma noteikumiem.

3.6. Apakšnomniekam ir tiesības izmantot Ēkas fasādi, kā arī Ēkai piegulošo teritoriju izkārtņu un reklāmas izvietošanai, ievērojot attiecīgus Latvijas Republikas normatīvos aktus.

3.7. Apakšnomniekam ir tiesības uz nomas maksas samazināšanu, ja tādu apstākļu dēļ, par kuriem Apakšnomnieks nav atbildīgs, ir ierobežota Nomas objekta izmantošana.

3.8. Apakšnomniekam ir tiesības netraucēti izmantot Ēkai klātesošo teritoriju.

4. IZNOMĀTĀJA SAISTĪBAS

4.1. Iznomātājs apņemas _____________________ termiņā no Līguma parakstīšanas brīža nodot Apakšnomniekam lietošanā Telpas ar visiem to piederumiem atbilstoši Līguma 3.1.p. un kuras ir nodrošinātas ar Līguma 1.3.1.p. minētajiem komunālajiem pakalpojumiem.

4.2. Līguma darbības laikā Iznomātājam ir jānodrošina Apakšnomniekam brīva pieeja Telpām jebkurā diennakts laikā, kā arī Iznomātājs apņemas netraucēt Apakšnomniekam izmantot Telpas Līguma 1.1.1.p. minētajiem mērķiem.

4.3. Līguma darbības laikā Iznomātājs apņemas nodrošināt Apakšnomniekam Līguma 1.3.1.p.minētos komunālos un citus pakalpojumus, kas nodrošina Telpu brīvu izmantošanu.

4.4. Līguma darbības laikā Iznomātājs apņemas nekavējoties novērst jebkurus bojājumus, kas radušies Ēkā, kādā tās daļā (kāpnēs, laukumos, trepju telpās), kā arī Telpās un komunikācijās.

4.5. Iznomātājam ir jāatlīdzina Apakšnomniekam visi nepieciešamie un derīgie izdevumi, kas Nomniekam ir radušies sakarā ar Telpām.

4.5.1. Iznomātājs apņemas par neatdalāmiem Telpu uzlabojumiem, ko Apakšnomnieks ir veicis Līguma darbības laikā, izmaksāt Apakšnomniekam kompensāciju, kas tiek noteikta, pamatojoties uz Iznomātājam iesniegtajiem Apakšnomnieka rēķiniem.

4.6. Iznomātājs apņemas uz sava rēķina veikt Telpu apdrošināšanu saskaņā ar Līguma 6.p. noteikumiem.

4.7. Iznomātājam ne vēlāk kā __________ no Līguma parakstīšanas brīža uz sava rēķina jāveic Līguma reģistrācija Zemesgrāmatā atbilstoši Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

4.8. Iznomātājs apņemas nomaksāt visus nodokļus, nodevas un citus sabiedriskos maksājumus, kas ir vai var tikt uzlikti Iznomātājam sakarā ar Ēkas un Telpu īpašumu un lietošanu.

4.9. Iznomātājam ir jāatlīdzina Apakšnomniekam zaudējumi, kas viņam radušies Iznomātāja vai viņa pilnvaroto personu vainas dēļ.

4.10. Iznomātājs apņemas savlaicīgi apmaksāt atbilstošām organizācijām un uzņēmumiem no Apakšnomnieka saņemto maksu par komunālajiem pakalpojumiem.

4.11. Līguma darbības termiņam izbeidzoties vai arī pēc Līguma laušanas Iznomātājs apņemas pieņemt no Apakšnomnieka Telpas saskaņā ar pieņemšanas un nodošanas aktu un izpildīt tās saistības, kas ar Līgumu ir uzliktas Iznomātājam sakarā ar Līguma darbības termiņa beigām vai tā laušanu.

4.12. Ja tādu apstākļu dēļ, par kuriem Nomnieks nav atbildīgs, Nomas objekta lietošanas iespējas ir būtiski ierobežotas, kā arī deflācijas gadījumā, Iznomātājs apņemas veikt nomas maksas pārrēķinu, iepriekš to saskaņojot ar Apakšnomnieku.

4.13. Nododot Telpas Nomniekam saskaņā ar Līgumu, Iznomātājs apņemas ievērot Latvijas Republikas normatīvos aktus, valsts un pašvaldības iestāžu lēmumus, kā arī apdrošināšanas kompānijas, ugunsdrošības dienestu un citu kompetentu organizāciju norādījumus.

5. IZNOMĀTĀJA TIESĪBAS

5.1. Pieprasīt nomas maksas apmaksu Līgumā noteiktajā kārtībā.

5.2. Netraucējot Apakšnomnieka normālu darbību, veikt Telpu tehnisko apskati, iepriekš saskaņojot to norises laiku ar Apakšnomnieku.

5.3. Līguma darbības beigās saņemt Telpas tādā stāvoklī, lai tās būtu piemērotas turpmākai izmantošanai.

5.4. Pēc saskaņošanas ar Apakšnomnieku izvēlēties formu, kādā tiks veikta nomas maksas un komunālo maksājumu veikšana.

6. APDROŠINĀŠANA

6.1. Iznomātāja pienākums ir veikt Telpu apdrošināšanu uz sava rēķina. Telpām jābūt apdrošinātām uz visu Līguma darbības laiku.

6.1.1. Iznomātājam ir jāapdrošina Telpas _______ laikā no Līguma parakstīšanas un _________ laikā no apdrošināšanas līguma noslēgšanas jāiesniedz Apakšnomniekam apdrošināšanas polises kopija (uzrādot tās oriģinālu).

6.2. Iznomātājs apņemas veikt apdrošināšanas Līguma pārslēgšanu visā Līguma darbības laikā. Ja beidzas apdrošināšanas līguma termiņš, Iznomātājam ir __________ pirms tā termiņa beigām jānoslēdz jauns apdrošināšanas līgums un _______ laikā no tā noslēgšanas brīža jāiesniedz Apakšnomniekam jaunās apdrošināšanas polises kopija (uzrādot tās oriģinālu).

6.3. Visus maksājumus, kas nepieciešami Telpu apdrošināšanas līguma noslēgšanai un tajā paredzēto saistību izpildei, veic Iznomātājs uz sava rēķina.

6.3.1. Iznomātājam ir jāiesniedz Apakšnomniekam apdrošināšanas maksājumu izdarīšanas apstiprinājums.

6.4. Iznomātājam ir jāpilda apdrošināšanas līguma noteikumi.

7.GARANTIJAS

7.1. Nomniekam nomā nododamo Telpu īpašumtiesības/tiesības ar tām rīkoties (nodot lietošanā) apstiprina sekojošie dokumenti: _________________ _____________ (minēto dokumentu kopijas tiek pievienotas šim Līgumam).

7.2. Iznomātājs garantē, ka viņš ir Telpu tiesiskais valdītājs ar attiecīgām pilnvarām un ka viņam ir neierobežotas tiesības slēgt Līgumu ar tajā minētajiem noteikumiem, kā arī to, ka Telpas šā Līguma noslēgšanas brīdī nav ieķīlātas, nav pārdotas, nav iznomātas, nav aizliegtas, nav strīdus priekšmets un nav citādā veidā apgrūtinātas.

7.3. Iznomātājs garantē, ka Apakšnomnieks var bez šķēršļiem izmantot Telpas uz šajā Līgumā minētajiem noteikumiem bez jebkāda veida pārtraukumiem vai traucējumiem no Iznomātāja puses.

8. NORĒĶINU KĀRTĪBA

8.1. Nomas maksa par Telpu izmantošanu ir pastāvīga un tiek noteikta __________Ls mēnesī, vadoties no aprēķina 12.50 Ls par 1 m 2 mēnesī, PVN papildus .

8.2. Šā Līguma 8.1.p. noteiktās nomas maksas apmaksa tiek veikta ar naudas līdzekļiem līdz katra mēneša _______ datumam, kas seko pēc norēķina mēneša.

8.2.1. Nomas maksu var izdarīt skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu, kā arī pēc savstarpējo prasījumu ieskaita principa ar noteikumiem, kas fiksēti Pušu savstarpējā vienošanās.

8.3. Apakšnomnieks maksā par komunālajiem pakalpojumiem, pamatojoties uz Iznomātāja iesniegtajiem rēķiniem.

8.4. Pēc Pušu vienošanās Apakšnomnieks var izdarīt komunālo pakalpojumu apmaksu tieši attiecīgām organizācijām.

8.5. Nomas maksas aprēķins saskaņā ar Līgumu tiek uzsākts, sākot ar brīdi, kad Telpas saskaņā ar šā Līguma 4.1.p. ir nodotas Apakšnomniekam.

8.7. Apakšnomniekam nav jāmaksā nomas maksa, ja ugunsgrēka vai citu no Apakšnomnieka neatkarīgu apstākļu dēļ, Telpas kļūst nelietojamas. Ja Apakšnomnieks šādā gadījumā tomēr izmanto kādu Telpu daļu, tad viņam ir jāmaksā nomas maksa atbilstoši viņa izmantoto Telpu platībai.

8.8. Telpu vērtības palielināšanās sakarā ar remontiem, uzlabojumiem, kā arī iegādājoties par Apakšnomnieka līdzekļiem jaunas iekārtas, nerada nomas maksas palielināšanu.

9. LĪGUMA GROZĪŠANAS, PAPILDINĀŠANAS
UN LAUŠANAS KĀRTĪBA

9.1. Līgumu var grozīt un/vai papildināt. Visi Līguma grozījumi un papildinājumi noformējami rakstveidā un pievienojami Līgumam, un ir tā neatņemama sastāvdaļa.

9.2. Nomnieks jebkurā laikā drīkst lauzt Līgumu vienpusējā kārtībā, brīdinot par to Iznomātāju ____________ pirms Līguma laušanas, gadījumā, ja:

9.2.1. ugunsgrēka vai cita no Apakšnomnieka neatkarīga nelaimes gadījuma rezultātā Telpas kļūst nepiemērotas to turpmākai izmantošanai Līgumā paredzētajiem mērķiem;

9.2.2. Iznomātājs nepilda viņam ar Līgumu uzliktās saistības;

9.2.3. Apakšnomnieka tiesības lietot un rīkoties ar Telpām kādā veidā ierobežo valsts vai pašvaldības institūcijas, vai trešās personas.

9.3. Līguma priekšlaicīgas izbeigšanas gadījumā Apakšnomnieks neveic nekādus papildu maksājumus. Tādā gadījumā Apakšnomnieks pārtrauc nomas maksas un komunālo pakalpojumu apmaksu no Nomas objekta atbrīvošanas brīža.

9.4. Iznomātājam ir tiesības pārtraukt Līgumu pirms termiņa tikai Latvijas Republikas normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos, jebkurā gadījumā brīdinot par to Apakšnomnieku trīs mēnešus pirms Līguma pārtraukšanas.

10. STRĪDU ATRISINĀŠANA
UN PUŠU ATBILDĪBA

10.1. Puses risina strīdus, kas radušies izpildot Līgumu, un ir par to atbildīgas saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

10.2. Puses ir viena otrai materiāli atbildīgas par Līgumsaistību neizpildi, kā arī par otrai Pusei radītiem zaudējumiem saskaņā ar spēkā esošajiem Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

10.3. Ja Iznomātājs nepienācīgi pilda Līguma noteikumus, Iznomātājs ir pilnīgi materiāli atbildīgs par visiem zaudējumiem, kas ar šādu rīcību ir nodarīti Nomniekam vai trešajām personām.

10.4. Ja Iznomātājs paziņo par vienpusēju Līguma laušanu, izņemot šā Līguma 9.4.p. norādīto gadījumu, Iznomātājam ir jāizmaksā Apakšnomniekam sodanauda ______% apmērā no ikmēneša nomas maksas, bet Līgums paliek spēkā.

10.5. Ja netiek ievērots termiņš, kādā saskaņā ar šā Līguma 4.1.p. Telpas ir nododamas Apakšnomniekam, Iznomātājs izmaksā Apakšnomniekam naudas sodu _________ apmērā par katru nokavējuma dienu.

10.6. Ja Iznomātājs neievēro termiņu Līguma reģistrācijai Zemesgrāmatā atbilstoši Līguma 4.7.p., Iznomātājs izmaksā Apakšnomniekam soda naudu ________ apmērā par katru nokavējuma dienu.

10.7. Par jebkādu citu Līguma noteikumu pārkāpumu papildus zaudējumu atlīdzībai Apakšnomniekam vai trešajām personām Iznomātājs izmaksā Apakšnomniekam arī soda naudu ____________ apmērā.

10.8. Soda sankciju izmaksa neatbrīvo Iznomātāju no savu līgumsaistību izpildes.

10.9. Ja Iznomātāja Līguma sastādīšanas gaitā sniegtās ziņas izrādās nepatiesas, Iznomātājs atlīdzina Apakšnomniekam visus šādi radītos zaudējumus un izmaksā soda naudu ______________ apmērā.

10.10. Iznomātājs ir atbildīgs par apdrošināšanas līguma noteikumu pienācīgu izpildi.

10.11. Iznomātāja pretlikumīgas rīcības gadījumā viņš ir atbildīgs par šādu rīcību.

10.11.1. Ja kādu Iznomātāja darbību rezultātā Apakšnomniekam tiek uzliktas soda sankcijas, par tām pilnā apjomā ir atbildīgs Iznomātājs.

11.LĪGUMA STĀŠANĀS
LIKUMĪGĀ SPĒKĀ UN TĀ DARBĪBAS LAIKS

11.1. Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas brīdi un ir spēkā _________________ līdz ____.gada _____________.

12. NOBEIGUMA NOTEIKUMI

12.1. Puses ir izlasījušas Līgumu, piekrīt tā noteikumiem un apstiprina to ar saviem parakstiem.

12.1.1. Puses paraksta katru Līguma lapu.

12.2. Ja kāds no Līguma noteikumiem zaudē savu juridisko spēku, tas neietekmē pārējos šā Līguma noteikumus.

12.3. Līgums ir sastādīts ________ eksemplāros, kuriem visiem ir vienāds juridiskais spēks. Viens eksemplārs paliek Iznomātājam, viens - Apakšnomniekam, viens Zemesgrāmatā.

PUŠU REKVIZĪTI

IZNOMĀTĀJS NOMNIEKS

___________________ ___________________

PUŠU PARAKSTI

IZNOMĀTĀJS NOMNIEKS