Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2008.gada 10. aprīlīNr.306

protokols Nr.13, 2. punkts

Par dalību un finansējumu projektā
„Zilā karoga prasību nodrošināšana Baltijas Jūras reģionā”
(„Beach Hopping”)

Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma „Par pašvaldībām” 15.panta 2.daļu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Atbalstīt dalību Latvijas–Igaunijas pārrobežu sadarbības programmā 2007.-2013.gadam projektā „Zilā karoga prasību nodrošināšana Baltijas Jūras reģionā” („Beach Hopping”), saskaņā ar pielikumu.

  2. Projekta pieteikuma apstiprināšanas gadījumā Jūrmalas pilsētas domes budžetā paredzēt priekšfinansējumu projekta veiksmīgai ieviešanai 100% apmērā, kas sastāda 256650 EIRO, tai skaitā līdzfinansējumu 15% apmērā, kas sastāda 38497,50 EIRO laika posmā no 2008.–2010.gadam.

  3. Lēmuma izpildi kontrolēt Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietniekam A.Tampem.

Priekšsēdētājs

R.Munkevics

Jūrmalas pilsētas domes

administratīvās pārvaldes vecākā lietvede I.Skrastiņa

Jūrmalā, 11.04.2008.



Pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2008.gada 10.aprīļa lēmumam Nr.306

(protokols Nr.13, 2.punkts)

“Beach hopping”
Projekta aktivitāšu īss izklāsts latviešu valodā
 

Darba pakete Nr.1: Projekta vadība

Partneru līgumu noslēgšana (pirms projekta līguma noslēgšanas ar Programmas sekretariātu), iepirkumu procedūras organizēšana kopējām izmaksām (piem. dizains un publikācijas), Vadības grupas sanāksmes (reizi pusgadā, piedalās pašvaldību vadība), ieviešanas grupas darbs un sanāksmes, atskaišu sagatavošana.

Rezultāti:

· 4 vadības darba grupas sanāksmes

· 5 projekta darba grupas sanāksmes

· Visi partneri iesaistīti projekta kopīgo aktivitāšu realizācijā

· 4 projekta atskaites un 1 projekta noslēguma atskaite

Darba pakete Nr.2: Drošas un atraktīvas pludmales

a. Investīcijas pludmaļu infrastruktūrā – saskaņā ar katra partnera plānoto. Aprīkojuma piegādi plānots nodrošināt līdz 2009.gada sezonai, būvniecības pasākumus beigt vēlākais līdz 2010.gada sezonai. Iespēju robežās var tikt veikta centralizēta aprīkojuma iegāde (vismaz tādu lielo pozīciju iegāde kā laivas) Latvijas partneriem. Līdz ar to būs nepieciešams saskaņot plānotās izmaksas aprīkojuma pozīcijām, lai tās visiem partneriem būtu salīdzināmas.

b. Glābēju apmācības – šīs apmācības domātas glābējiem sertifikāta iegūšanai. Tiks organizētas Jūrmalā igauņu un latviešu partneriem kopā. Mācību ilgums – 2 nedēļas (1.nedēļa 2009.gada aprīlī, 2.nedēļa – 2009.gada jūlijā). No projekta tiks apmaksāti mācību organizēšanas izdevumi, kā arī partneru uzturēšanās un ceļošanas izdevumi, mācību materiālu izdevumi.

c. Pieredzes apmaiņas semināri – paredzēti 2 semināri kopā ar projekta vadības sēdēm – viens Latvijā, Jūrmalā 2009.gada maijā, otrs – Igaunijā, Audru un Pērnavā 2009.gada oktobrī. Pieredzes apmaiņa starp pašvaldību pārstāvjiem par glābšanas pakalpojumu organizēšanu, Zilā karoga sertifikāta iegūšanu un uzturēšanu, iespējamu turpmāku sadarbības aktivitāšu plānošanu, u.c. jautājumiem, kā arī paraugdemonstrējumi un ekskursija.

d. Informācija par drošību pludmalē – materiāli un informācija galvenokārt vērsta uz bērniem un jauniešiem. Paredzēts izstrādāt vizuālo materiālu komiksa formā par drošību pludmalē, kas tiks izmantots plakātos (50-150 gab. uz pašvaldību) un informācijas skrejlapās (1000 uz pašvaldību). Gatavi uz 2009.gada pavasari. Plakāti un skrejlapas tiks izplatītas skolās, kafejnīcās u.c. attiecīgās iestādēs pludmales tuvumā, skrejlapas sezonas laikā arī pludmalē un citur. Ja nepieciešams, plakātu un skrejlapu druku varēs atkārtot arī uz 2010.gada sezonu.

e. Informatīvie semināri skolās – apmācītie glābēji vadīs informatīvos seminārus pašvaldību skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs pēc kopīgi izstrādātas programmas un izmantos sagatavotos materiālus (plakāti, bukleti) par drošību pludmalē. Plānots informatīvos seminārus veikt divas reizes – 2009. un 2010.gada pavasarī.

f. Sestdienas talka pludmalē – aktivitāte domāta, lai iesaistītu vietējo sabiedrību pludmales sakopšanā uz sezonu. Plānots organizēt 2 talkas (2009.gada aprīlī un 2010.gada aprīlī).

Rezultāti:

·       Iegādāts glābēju ekipējums un uzlabota pludmales infrastruktūra saskaņā ar katras pašvaldības investīciju sarakstu;
·       Apmācīti ~30 glābēji;
·       Notikuši 2 pieredzes apmaiņas pasākumi un apkopotas idejas par to, kā organizēt, uzlabot glābēju darbu un drošību pludmalē; 
·       150 plakāti ar komiksu par pludmales drošības tēmu (attiecīgā valodā) katram partnerim;
·       1000 izdales lapiņu ar komiksu par pludmales drošības tēmu katram partnerim (komikss pieejams http://www.lifesaving.lv/) 
·       Noorganizētas 2 pludmales labiekārtošanas un satīrīšanas talkas ar vietējo iedzīvotāju iesaistīšanu; plānots ~ 100 dalībnieku katrā pašvaldībā.

Darba pakete Nr.3: Mārketings un publicitāte:

a. http://www.lifesaving.lv/ papildināšana (igauņu versijas vietā tiks pielikti linki uz Hēdemēstes un Audru pašvaldību mājas lapām, mājas lapā aktuālā informācija būs pieejama arī angliski, paredzēta informācijas regulāra atjaunošana – uztur Jūrmala);

b. BEACH HOPPING tūrisma produkta izstrāde:

- 2 tūrisma ekspertu darba sanāksmes (TIC pārstāvji) tūrisma materiālu satura izplānošanai un salikšanai kopā, kopējās Rīgas jūras līča tūrisma kartes izveide (ar atzīmētām projekta pašvaldībām, Zilā karoga pludmalēm, intereses objektiem), detalizētas kartes izstrāde par katru pašvaldību,

- karšu drukāšana lielā formātā (A1), lai izvietotu katrā pludmalē (piemēram, uz ģērbtuvēm vai pie glābšanas stacijas) – lielā karte blakus ar katras pašvaldības detalizēto karti.

- Kopējā līča karte tiks izmantota lielo norādes zīmju izgatavošanai un izvietošanai 3 vietās (starp Ainažiem un Hēdemēsti, pie Ādažiem un vēl vienā vietā)

- Papildus kartēm tiks sagatavots tūrisma informācijas materiāls par katru pašvaldību – materiāli par visām pašvaldībām tiks ievietoti vienā mapītē ar projekta simboliku. Šādas mapītes tiks sagatavotas latviešu (6000 eks.), igauņu (2000 eks.), angļu (3000 eks.) un krievu valodās (2000 eks.). Informācija tiks izplatīta TICos iesaistītajās pašvaldībās, Rīga, Tallinā u.c., kā arī izmantota kā materiāls tūrisma gadatirgos.

c. Pārrobežu velomaratons – šobrīd tiek izskatītas iespējas (organizēšanas un izmaksu ziņā) par velopasākuma rīkošanu, ko izmantot gan kā projekta reklamēšanas pasākumu, gan arī kā tūrisma mārketinga pasākumu. Notiks kopā ar projekta noslēguma pasākumu, kas plānots Hēdemēstē Igaunijā 2010.gada augustā.

d. Projekta publicitāte: preses relīžu izplatīšana (vietējie, reģionālie un nacionālie mediji), interviju organizēšana, informācijas ievietošana projekta partneru pašvaldību mājas lapās.

e. Mediju vizīte (2010.gada jūnijs): plānota viena dienas mediju vizīte Latvijas pašvaldībās un viens līdzīgs pasākums Igaunijā.

 
Rezultāti:
·       1 diskusija jeb “prāta vētra” par http://www.lifesaving.lv/ saturu šī projekta vajadzībām + idejas par veicamajiem uzlabojumiem; 
·       Atjaunota un uzlabota http://www.lifesaving.lv/ un pieejama latviešu, igauņu un angļu valodās; 
·       2 darba semināri Tūrisma informācijas centriem no katras pašvaldības par “Beach Hopping” koncepciju un savstarpējo sadarbību informatīvā līmenī; 
·       3 komplekti ar “Beach Hopping” plakātiem – kartēm, katrai pašvaldībai attiecīgā valodā (24 komplekti kopskaitā); 
·       3 lielformāta outdoori ar līča karti;
·       13000 komplekti jeb izdales materiāli ar “Beach Hopping” kartēm (vienos vāciņos informācija par katru pašvaldību) 
·       Pārrobežu velo maratons un projekta noslēguma pasākums; 
·       10 preses relīzes par projektu latviski un igauniski, kā arī 1 mediju vizīte uz projekta norises vietu (1 Latvijā, 1 Igaunijā).