Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2008.gada 17.jūlijāNr.632

protokols Nr.25, 8. punkts

Par Jūrmalas pilsētas sadzīves atkritumu kompostēšanu
slēgtos reaktoros un gāzes ieguves centra izveidi

Jūrmalas pilsētas dome 2002.gada 30.janvārī ar lēmumu Nr.49 apstiprināja Jūrmalas Vides aizsardzības politikas plānu. Viens no Vides aizsardzības politikas plānā noteiktajiem mērķiem ir samazināt atkritumu poligonos apglabājamo atkritumu daudzumu un šī mērķa sasniegšanai jāveicina “zaļās” un organisko atkritumu kompostēšana Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā un jāatbalsta uzņēmumi, kas nodarbotos ar atkritumu kompostēšanu un to komposterizāciju.

Lai nodrošinātu Vides aizsardzības politikas plāna realizāciju, saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2008.gada 18.februāra rīkojumu Nr.1.1-14/56 „Par pilsētas atkritumu apsaimniekošanas darba grupas izveidi” , tika izveidota darba grupa, kurai tika uzdots izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Jūrmalas pilsētas domei konkrētu pasākumu plānu Vides aizsardzības politikas plāna noteikto mērķu īstenošanai.

Ņemot vērā minēto, Jūrmalas pilsētas dome izsludināja atklāto ideju konkursu „Par Jūrmalas sadzīves atkritumu kompostēšanu slēgtos reaktoros un gāzes ieguves centra izveidi”. 2008.gada 4.jūnijā darba grupa izvērtēja konkursa ietvaros iesniegto pretendenta piedāvājumu un nolēma atzīt par Konkursa nolikumam atbilstošu pretendenta SIA „Nelsens” iesniegto priekšlikumu.

Lai nodrošinātu Jūrmalas pilsētas Vides aizsardzības politikas plāna īstenošanu, ņemot vērā Latvijas Republikas Ministru kabineta 2007.gada 7.jūnija rīkojumu Nr.355 „Par Piejūras reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu 2007.–2013.gadam” un pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma „Par pašvaldībām” 15.panta 1.daļas 1.punktu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Atzīt SIA „Nelsens” piedāvājumu un tehnoloģiju izvēli par atbilstošu Jūrmalas pilsētas Vides aizsardzības politikas plānam.

  2. Noslēgt sadarbības līgumu ar SIA „Nelsens” atbilstoši konkursa „Par Jūrmalas sadzīves atkritumu kompostēšanu slēgtos reaktoros un gāzes ieguves centra izveidi” nolikumam.

Priekšsēdētājs

R.Munkevics