Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā
2012.gada 16.februārīNr. 69

protokols Nr. 4, 6. punkts

Par dāvanu karšu saņēmēju
mērķa grupu noteikšanu un dāvinājuma pieņemšanu

Pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma „Par pašvaldībām” 21.panta pirmās daļas 19.punktu, ievērojot 2009.gada 17.novembrī starp akciju sabiedrību „Latvenergo” un biedrību „Latvijas Pašvaldību savienība” noslēgto dāvinājuma (ziedojuma) līgumu Nr.010000/09-494 un 2011.gada 14.oktobrī starp akciju sabiedrību „Latvenergo” un biedrību „Latvijas Pašvaldību savienība” noslēgto dāvinājuma (ziedojuma) līgumu Nr.010000/11-769, ņemot vērā biedrības „Latvijas Pašvaldību savienība” 2011.gada 28.novembra vēstuli Nr.1120112629/A4900 par akciju sabiedrības „Latvenergo” sociālā atbalsta kampaņas otro posmu, lai uzlabotu trūcīgu un citu mazaizsargāto ģimeņu labklājību, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Pieņemt biedrības „Latvijas Pašvaldību savienība” dāvinājumu (ziedojumu) – 154 (simtu piecdesmit četras) dāvanu kartes „Elektrības norēķinu karte – 500 kWh” ar kartes nominālvērtību LVL 37,15 (trīsdesmit septiņi lati 15 santīmi). Karšu kopējā vērtība ir LVL 5721,10 (pieci tūkstoši septiņi simti divdesmit viens lats 10 santīmi).

2. Noteikt šādas mērķa grupas, kuras akciju sabiedrības „Latvenergo” dāvanu kartes „Elektrības norēķinu karte - 500 kWh” varēs saņemt līdz 2013.gada 31.martam :

1) mājsaimniecības, kuras saņem pabalstu garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai;

2) mājsaimniecības, kurām Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvalde ir piešķīrusi maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu;

3) mājsaimniecības, kurām Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvalde ir piešķīrusi trūcīgas ģimenes (personas) statusu;

4) mājsaimniecības, kurām Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvalde ir piešķīrusi trūcīgas ģimenes (personas) statusu, kurās ir vismaz viens nepilngadīgs bērns un, kuras dāvanu karti „Elektrības norēķinu karte - 500 kWh” ir saņēmušas vienu reizi līdz 2011.gada 31.maijam.

3. Pieņemt biedrības „Latvijas Pašvaldību savienība” dāvinājumu (ziedojumu) - 570 (pieci simti septiņdesmit) dāvanu kartes „Elektrības norēķinu karte – 53,70 LVL” ar kartes nominālvērtību LVL 53,70 (piecdesmit trīs lati 70 santīmi). Karšu kopējā vērtība ir LVL 30 609,00 (trīsdesmit tūkstoši seši simti deviņi lati 00 santīmi).

4. Noslēgt dāvinājuma (ziedojuma) līgumu ar biedrību „Latvijas Pašvaldību savienība” par 570 (pieci simti septiņdesmit) dāvanu karšu „Elektrības norēķinu karte – 53,70 LVL” pieņemšanu dāvinājumā saskaņā ar pielikumu.

5. Dāvanu karšu izsniegšanu sociālā atbalsta kampaņas laikā uzdot Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldei.

6. Lēmuma izpildes kontroli uzdot Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldei (L.Grobiņa).

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



Pielikums apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes

2012.gada 16.februāra lēmumu Nr.69

(protokols Nr.4, 6.punkts)

Dāvinājuma (ziedojuma) līgums Nr.229

Rīgā, 2011.gada

Biedrība „Latvijas Pašvaldību savienība” , vienotais reģistrācijas Nr.40008020804, juridiskā adrese: Mazā Pils iela 1, Rīga, LV-1050, kā sabiedriskā labuma organizācija, atbilstoši Finanšu ministrijas Sabiedriskā labuma komisijas 2009.gada 26.novembra lēmumam Nr.320, tās priekšsēža Andra Jaunsleiņa personā, kas darbojas pamatojoties uz Statūtiem (tālāk tekstā - Dāvinātājs) no vienas puses, un Jūrmalas pilsētas dome, juridiskā adrese: Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV-2015, nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs 90000056357, tās priekšsēdētāja Gata Trukšņa personā, kas darbojas uz pašvaldības Nolikuma pamata (tālāk tekstā - Apdāvinātais) no otras puses, turpmāk tekstā saukti kopā - „Puses” vai katrs atsevišķi, attiecīgi - „Puse”, noslēdz šāda satura līgumu:

I. Līguma priekšmets.

1. Dāvinātājs kā sabiedriskā labuma organizācija, ņemot vērā tā sabiedriskā labuma darbības veidu un ievērojot 2011.gada 14.oktobrī noslēgto Dāvinājuma (ziedojuma) līgumu Nr.010000/11-769 starp AS „Latvenergo” un Latvijas Pašvaldību savienību un tajā noteikto dāvinājuma (ziedojuma) mērķi, dāvina (ziedo) un Apdāvinātais pieņem dāvinājumā dāvanu kartes „Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL” 570 gab. (Pieci simti septiņdesmit gab.) Katras dāvanu kartes nominālvērtība ir LVL 53,70. Dāvanu karšu kopējā vērtība ir LVL 30609 (Trīsdesmit tūkstoši seši simti deviņi lati, 00 santīmi).

II. Dāvinājuma (ziedojuma) mērķis.

2. Dāvinājuma (ziedojuma) mērķis – celt trūcīgo un citu mazaizsargāto ģimeņu ar bērniem sociālo labklājību, veicot sociālā atbalsta kampaņu laika periodā līdz 2013.gada 31.martam, nododot Apdāvinātajam dāvanu kartes „Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL”, lai tas šīs dāvanu kartes nodotu trūcīgajām un citām mazaizsargātajām ģimenēm ar bērniem (labuma guvējs), kas lieto AS „Latvenergo” piegādāto elektroenerģiju, sekojošā secībā: 1) trūcīgo ģimeņu ar bērniem mājsaimniecībām; 2) ģimeņu ar bērniem invalīdiem mājsaimniecībām; 3) audžu ģimeņu mājsaimniecībām, kurām piešķirts audžuģimenes statuss un kurā dzīvo bērns; 4) ģimeņu, kas audzina aizbildnībā esošus bērnus, mājsaimniecībām; 5) daudzbērnu ģimenēm, kas nav saņēmušas tarifa kompensāciju 2400 kWh patēriņam no AS „Latvenergo”.

III. Pušu tiesības un pienākumi.

3. Puses īsteno sociālā atbalsta kampaņu atbilstoši šī līguma 2.punktā noteiktajam mērķim un saskaņā ar šajā līgumā noteikto kārtību.

4. Puses vienojas, ka gadījumā, ja šī līguma 2.punktā noteiktās sociālās atbalsta kampaņas ietvaros Apdāvinātajam nodoto dāvanu karšu –„Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL” skaits pārsniegs līguma 2.punktā norādīto atbalstāmo mājsaimniecību skaitu, pārpalikušās dāvanu kartes Apdāvinātais nodos citām mazaizsargātām ģimenēm ar bērniem.

5. Puses apliecina, ka līguma izpildes laikā iegūtie fizisko personu dati tiks apstrādāti tikai šajā līgumā noteiktajiem mērķiem un saskaņā ar spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

6. Puses apņemas nodrošināt spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem atbilstošu aizsardzības prasību ievērošanu līguma izpildes laikā iegūtajiem fizisko personu datiem.

7. Puses apņemas nenodot trešajām personām līguma izpildes laikā iegūtos personas datus. Ja saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Pusei var rasties šāds pienākums, tā pirms fiziskās personas datu nodošanas informē par to otru Pusi.

8. Puses apņemas saglabāt līguma izpildes laikā iegūtos dokumentus (atskaites) un informāciju, saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību.

9. Dāvinātāja tiesības un pienākumi:

9.1. Dāvinātājs nodod dāvanu kartes „Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL” 570 gab. (Pieci simti septiņdesmit gab.) Apdāvinātajam īpašumā 2 (divu) nedēļu laikā no līguma noslēgšanas dienas, pamatojoties uz izrakstīto un abpusēji parakstīto nodošanas - pieņemšanas aktu. Minētās dāvanu kartes Apdāvinātā atbildīgajai amatpersonai tiek izsniegtas uzrādot pašvaldības izdotu pilnvaru.

9.2. Lai Dāvanu kartes Dāvinātājs varētu nodot Apdāvinātājam, Dāvinātājs nosūta Apdāvinātājam līguma projektu par attiecīgo karšu nodošanu. Ja Apdāvinātājs 2 (divu) nedēļu laikā no šajā punktā minētā līguma projekta saņemšanas nevienojas ar Dāvinātāju par attiecīgā līguma noslēgšanu un neparaksta to, Dāvinātājam, ir tiesības attiecīgajam Apdāvinātājam paredzētās dāvanu kartes sadalīt pārējiem Apdāvinātajiem, ar kuriem vienošanās šajā līgumā noteiktajā termiņā ir panākta.

9.3. Dāvinātājam ir tiesības atsaukt dāvinājumu (ziedojumu), ja Apdāvinātais, saskaņā ar šī līguma 2.punkta noteikumiem dāvinājumu (ziedojumu) nav izplatījis trūcīgajām un citām mazaizsargātajām ģimenēm ar bērniem (labuma guvējs), kas lieto AS „Latvenergo” piegādāto elektroenerģiju vai ir pieļauti citi līguma noteikumu pārkāpumi, un atprasīt no Apdāvinātā dāvinājuma (ziedojuma) priekšmetu vai pieprasīt atlīdzināt līguma mērķim neatbilstoši izlietoto dāvinājuma (ziedojuma) vērtību.

9.4. Dāvinātājam ir tiesības vērsties pret Apdāvināto, ja Apdāvinātais nav izmantojis tam nodotās dāvanu kartes atbilstoši šī līguma 2.punktā paredzētajam mērķim.

9.5. Dāvinātājs neuzņemas atbildību par Apdāvinātā iespējamiem šā līguma noteikumu pārkāpumiem un nenes materiālu atbildību gadījumā, ja dāvinājumu (ziedojumu) Apdāvinātais nav izlietojis atbilstoši šā līguma mērķim.

9.6. Dāvinātājam ir pienākums uzraudzīt, lai Apdāvinātais dāvanu kartes „Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL” izlietotu tikai šī līguma 2.punktā norādītajam mērķim, tai skaitā tiesības prasīt un saņemt no Apdāvinātā informāciju par to, kādam mērķim dāvinājums (ziedojums) ir izlietots, kā arī, ja nepieciešams, pārbaudīt attiecīgās informācijas patiesīgumu (pielikums Nr.1, pielikums Nr.2).

10. Apdāvinātā tiesības un pienākumi:

10.1. Apdāvinātajam ir tiesības prasīt dāvinājuma (ziedojuma) nodošanu, ja Dāvinātājs nenodod dāvinājumu (ziedojumu) līgumā noteiktajā termiņā;

10.2. Apdāvinātā pienākums ir izlietot dāvinājumu (ziedojumu) tikai šī līguma 2.punktā norādītajam mērķim;

10.3. Apdāvinātā pienākums ir plaši informēt iedzīvotājus, ka trūcīgo un citu mazaizsargāto ģimeņu ar bērniem pārstāvjiem ir iespējas saņemt dāvanu kartes pašvaldībā;

10.4. Apdāvinātais ir atbildīgs par godprātīgu un taisnīgu dāvanu karšu „Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL” saņēmēju izvēli atbilstoši šī līguma 2.punktā norādītajam mērķim un izsniedz Dāvanu kartes, pamatojoties uz Dāvanu kartes potenciālā saņēmēja uzrādītajiem pamatojošiem dokumentiem, kas apliecina saņēmēja piederību kādai no līguma 2.punktā norādītajām mērķu grupām;

10.5. Apdāvinātais nodrošina, ka sociālā atbalsta kampaņas ietvaros Apdāvinātais veic visu dāvanu karšu „Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL” izplatīšanu un nodošanu līguma 2.punktā norādītajām mērķu grupām līdz 2013.gada 31.martam;

10.6. Apdāvinātais nodrošina, ka šī līguma 2.punktā noteiktās sociālās atbalsta kampaņas ietvaros Jūrmalas pilsētas pašvaldībā noteiktā dāvinājuma mērķa grupas mājsaimniecība saņems tikai vienu Dāvanu karti;

10.7. Apdāvinātais nodrošina, ka tām trūcīgām ģimenēm ar bērniem, kas iepriekšējās dāvinājuma kampaņas ietvaros saņēmušas divas „Elektrības norēķinu kartes – 500 kWh”, Dāvanu kartes netiek piešķirtas;

10.8. Apdāvinātais nodrošina, ka sociālā atbalsta kampaņas periodā līdz katra mēneša 8.datumam Apdāvinātais iesniedz AS „Latvenergo” gan elektroniski, gan pa pastu sagatavotu detalizētu atskaiti par dāvanu karšu „Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL” saņēmējiem iepriekšējā mēnesī saskaņā ar pielikumu Nr.1 un apkopojošu atskaiti „Dāvinājuma nodošanas atskaite” saskaņā ar pielikumu Nr.2.

10.9. Apdāvinātais nodrošina, ka sociālā atbalsta kampaņas periodā līdz katra mēneša 8.datumam Apdāvinātais iesniedz Dāvinātājam tikai elektroniski sagatavotu apkopojošu atskaiti „Dāvinājuma nodošanas atskaite” saskaņā ar pielikumu Nr.2.

10.10. Apdāvinātais nodrošina, ka sociālā atbalsta kampaņas periodā katru mēnesi Apdāvinātais sagatavo atskaiti (pielikums Nr. 3), kas ir paredzēta iekšējai lietošanai un tiek glabāta uz vietas pašvaldībā;

10.11. Apdāvinātā pienākums ir noteikt pašvaldības atbildīgo amatpersonu par dāvanu karšu „Elektrības norēķinu kartes – 53,70 LVL” saņemšanu, izplatīšanu, atskaišu iesniegšanu un citiem ar šā līguma izpildi saistītajiem jautājumiem;

10.12. Dāvanu kartes tiek attiecinātas uz Dāvanu kartes saņēmēja norādīto AS „Latvenergo” elektroenerģijas piegādes līgumu, kas slēgts par adresi, kurā Dāvanu kartes saņēmējs dzīvo un lieto elektroenerģiju.

IV. Strīdu izskatīšanas kārtība.

11. Puses apņemas visus jautājumus, kas saistīti ar attiecīgo līgumsaistību izpildi, risināt pārrunu ceļā, bet, ja pārrunas nav bijušas sekmīgas, strīdu izskata tiesa likumā noteiktā kārtībā.

V. Īpaši nosacījumi.

12. Ja attiecīgais jautājums nav paredzēts līgumā, to risina saskaņā ar likumiem un citiem tiesību aktiem.

13. Ja tiek grozīts šajā līgumā noteiktais izpildes termiņš, tas izdarāms rakstiski saskaņā ar Pušu vienošanos.

14. Līgumu pēc tā stāšanās spēkā var lauzt tikai tajā noteiktajos gadījumos.

15. AS „Latvenergo” ir tiesības vērsties pret Apdāvināto, ja Apdāvinātais nav izmantojis tam nodotās dāvanu kartes atbilstoši šī līguma 2.punktā paredzētajam mērķim un atprasīt no Apdāvinātā dāvinājuma (ziedojuma) priekšmetu vai pieprasīt atlīdzināt līguma mērķim neatbilstoši izlietoto dāvinājuma (ziedojuma) vērtību.

16. Atbildīgā amatpersona no Dāvinātāja puses: Vineta Reitere, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža padomniece juridiskajos jautājumos.

17. Atbildīgā amatpersona no Apdāvinātā puses: Iveta Atslēga, Jūrmalas pilsētas Labklājības pārvaldes Finanšu daļas vadītāja.

18. Līgums sastādīts 2 (divos) eksemplāros uz 5 lapām, no kuriem viens glabājas pie Dāvinātāja, otrs - pie Apdāvinātā. Līgumam ir 3 pielikumi uz 3 lapām.

VI. Līgumslēdzēju pušu juridiskās adreses un rekvizīti.

Latvijas Pašvaldību savienība Jūrmalas pilsētas dome
Mazā Pils iela 1 Jomas iela 1/5
Rīga Jūrmala
LV-1050 LV-2015
N/m reģ. Nr.LV40008020804N/m reģ. Nr. LV90000056357

VII Pušu paraksti.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Jūrmalas domes priekšsēdētājs
_______________________ ________________________
(Andris Jaunsleinis ) (Gatis Truksnis )

Lejupielāde: DOC un PDF