Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā
2014.gada 16.janvārīNr. 3

protokols Nr. 1, 6. punkts

Par EEZ finanšu instrumenta projekta „Sociālās integrācijas mehānismi
bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām” īstenošanu

Pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 15.panta 4.punktu, 2012.gada 9.oktobra Ministru kabineta noteikumiem Nr.697 „Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014.gada perioda programmas „NVO fonds” apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programma” atklāta konkursa nolikums” un ņemot vērā biedrības „Izglītības iniciatīvu centrs” 2013.gada 11.novembra vēstuli Nr.82-13 „Par sadarbību projektā „Sociālās integrācijas mehānismi bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām””, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Īstenot Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014.gada perioda programmas „NVO fonds” apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programma” projektu „Sociālās integrācijas mehānismi bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām”. Projekta vadošais partneris ir biedrība „Izglītības iniciatīvu centrs”, kas projektu īsteno sadarbībā ar četrām pašvaldībām (partneriem) – Jūrmala, Cēsis, Preiļi un Jēkabpils.

2. Noteikt projekta mērķi – veicināt bērnu un jauniešu ar speciālām vajadzībām integrāciju vietējā sabiedrībā, uzlabot viņu izglītības kvalitāti un mazināt viņu atstumtību, veicinot viņu tiesību un interešu aizstāvību reģionālajā, nacionālā un starptautiskajā līmenī.

3. Noteikt projekta rezultātus – mērķa grupai tiks nodrošināts gan integrācijas sociālais efekts, ko dod integrācija vienaudžu vidē un iekļaušanās dažādās dzīves jomās, gan kognitīvās attīstības efekts, gan ievērojami uzlaboti viņu mācību rezultāti, izstrādāti apmācību kursi un izglītoti speciālisti, aktivizētas un izglītotas vietējās kopienas mērķa grupas tiesību aizstāvībā/nodrošināšanā pašvaldību un valsts līmenī, izveidoti jauni pakalpojumi, kā mediatoru darbība, uzlabota informatīvās vides pieejamība un izveidots e-info punkts.

4. Noteikt projekta īstenošanas laiku līdz 2015.gada 31.maijam.

5. Noteikt projekta kopējās partneru izmaksas LVL 75 657.24 (107 650.55 EUR), kur Jūrmalas pilsētas domes kā projekta partnera izmaksas ir LVL 1 000.00 (1 422.87 EUR), ko paredzēt Jūrmalas pašvaldības 2014.gada budžetā.

6. Projekta ieviešanu uzdot Jūrmalas pilsētas domes Izglītības nodaļai (vadītāja Aīda Paipare) un Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu ieviešanas nodaļai (projektu vadītāja Ieva Strazdiņa).

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF