Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2018.gada 27.septembrīNr. 461

protokols Nr. 13, 16. punkts

Par dalību Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administrētajā
Eiropas Savienības programmas „Erasmus+” pamatdarbības Nr.2
(KA 2) “Stratēģiskās partnerības” atklātajā projektu konkursā

Saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu un 10.punktu, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 1.punktam, atsaucoties uz Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktās prioritātes P1.10. “Partnerattiecību veidošana ar starptautiskām organizācijām un institūcijām, sadraudzības pilsētām, citām pašvaldībām Latvijā un ārpus tās”, rīcības virziena R1.10.1. “Sadarbība ar Jūrmalas sadraudzības pilsētām” aktivitāti Nr. 57 “Sadarbības projekti ar Jūrmalas sadraudzības pilsētām” un prioritātes P3.7. “Atbalsts uzņēmējdarbības iniciatīvām un uzņēmēju sadarbības veicināšana” rīcības virziena R3.7.3.: “Uzņēmumu izveides, darbības un sadarbības motivācija” aktivitāti Nr. 235 “Skolu iesaiste un Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju, t.sk., izglītojamo, intereses veicināšana par uzņēmējdarbību un nodarbinātību”, un ievērojot Eiropas Savienības programmas „Erasmus+” programmas vadlīnijas, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atbalstīt Jūrmalas pilsētas domes kā vadošā partera dalību Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administrētajā Eiropas Savienības programmas “Erasmus+” pamatdarbības Nr.2 (KA 2) “Stratēģiskās partnerības” atklātajā projektu konkursā ar projekta pieteikumu “Iniciatīvas veicināšana un kapacitātes stiprināšana jauniešu uzņēmējdarbības sekmēšanai”/ “Increased initiative and capacity building regarding youth entrepreneurship” (turpmāk - projekts) sadarbībā ar projekta partneriem – nevalstisko organizāciju Comitato Gemellaggi di Terracina (Itālija) un Jēvles pilsētas pašvaldību (Zviedrija).

2. Noteikt projekta mērķi – veicināt jauniešu radošumu, uzņēmīgumu un kompetences jaunu uzņēmējdarbības ideju attīstībā, kā arī uzlabot jaunatnes darba kvalitāti.

3. Noteikt projekta ieguvumu:

3.1. pilnveidotas jauniešu kompetences jaunu uzņēmējdarbības ideju attīstībā, veicināts jauniešu radošums un uzņēmīgums;

3.2. uzlabota jaunatnes darba kvalitāte, gūstot labās prakses piemērus no pašvaldībām Teračīnā un Jēvlē;

3.3. pilnveidotas jauniešu komunikācijas spējas, trenētas svešvalodas prasmes un uzlabotas iemaņas darbam starptautiskā komandā;

3.4. veidotas izstrādnes jaunu, konkurētspējīgu un eksportspējīgu uzņēmumu radīšanai Jūrmalā.

4. Noteikt projekta prognozējamo īstenošanas laiku no 2019.gada 1.februāra līdz 2019.gada 31.oktobrim.

5. Noteikt projekta kopējās indikatīvās izmaksas 37 880,00 EUR (trīsdesmit septiņi tūkstoši astoņi simti astoņdesmit euro un 00 centi), kas 100% apmērā ir Eiropas Savienības budžeta finansējums, kuru piešķir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

6. Projekta apstiprināšanas gadījumā projekta īstenošanai nepieciešamo priekšfinansējumu līdz 13 258,00 EUR (trīspadsmit tūkstoši divi simti piecdesmit astoņi euro un 00 centi) jeb līdz 35% apmērā no 5.punktā noteiktās summas paredzēt no Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2019.gada budžeta.

7. Projekta sagatavošanu un iesniegšanu līdz 2018.gada 4.oktobrim uzdot Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu nodaļai sadarbībā ar Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centru.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF