Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 27. aprīlīNr. 169

protokols Nr. 4, 18. punkts

Par atļauju pieņemt ziedojumu (dāvinājumu)

Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā (turpmāk – Centrs) ir saņemts 2023. gada 6. janvāra iesniegums (reģistrēts Centra lietvedības sistēmā ar Nr. 1-8/23-3, turpmāk – iesniegums) ar lūgumu pieņemt ziedojumu (dāvinājumu) no Olgas Šilovas - skulptūru “Jūrava un peldētājs”.

Ziedojuma (dāvinājuma) kopējā vērtība saskaņā ar Olgas Šilovas sniegto informāciju skulptūra “Jūrava un peldētājs” ir 40 000,00 euro (četrdesmit tūkstoši euro, 00 centi).

Likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 14. panta otrā daļa noteic, ka valsts amatpersona, kā arī koleģiālā institūcija, var pieņemt ziedojumu publiskas personas institūcijas vārdā, ja ziedojuma pieņemšana valsts amatpersonai nerada interešu konfliktu un neietekmē lēmuma pieņemšanu attiecībā uz ziedotāju, ja ziedojuma pieņemšana valsts amatpersonai nerada interešu konfliktu un neietekmē lēmuma pieņemšanu attiecībā uz ziedotāju. Ziedojums tiek pieņemts, ievērojot šā panta ceturtajā daļā noteiktos ierobežojumus, un šā panta piektās daļas nosacījumus, ka pirms ziedojuma pieņemšanas valsts amatpersona vai koleģiālā institūcija izvērtē, vai publiskas personas institūcijai attiecībā uz ziedotāju divus gadus pēc ziedojuma pieņemšanas varētu iestāties pienākums izdot administratīvos aktus, izņemot obligātos administratīvos aktus, veikt uzraudzības vai kontroles funkcijas un vai ziedojuma pieņemšana varētu radīt interešu konfliktu vai ierobežot publiskas personas institūcijas normatīvajos aktos noteikto funkciju vai uzdevumu izpildi. Pirms ziedojuma pieņemšanas nepieciešama augstākas amatpersonas vai koleģiālās institūcijas rakstveida atļauja.

Ziedojums (dāvinājums) pieņemams ar mērķi bagātināt Jūrmalas pilsētvidi ar laikmetīgu mākslas objektu veicinot mūsdienīgas kūrortpilsētas attīstību.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 14. jūlija nolikuma Nr. 30 “Ziedojumu (dāvinājumu), dāvanu pieņemšanas un izlietošanas nolikums” 12.2. apakšpunktu, pamatojoties uz pašvaldības iestādes vadītāja rakstisku iesniegumu, lēmumu par atļauju pieņemt ziedojumu (dāvinājumu) virs 1500 euro pieņem pašvaldība (lēmējinstitūcija), ņemot vērā Ziedojumu (dāvinājumu) un dāvanu novērtēšanas komisijas (turpmāk – Komisija) atzinumu.

Komisija 2023. gada 16. februāra sēdē (sēdes protokols Nr. 1.1-57.7/2) atbalstīja iesniegumā minētā ziedojuma (dāvinājuma) pieņemšanu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā, nododot Centram un iekļaujot aktīvu sastāvā.

Izvērtējot Olgas Šilovas sniegto informāciju un Komisijas 2023. gada 16. februāra sēdes protokolā norādīto, nav konstatējami likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 14. panta otrajā daļā noteiktos ierobežojumus, lai ziedojums (dāvinājums) nevarētu tikt pieņemts.

Pamatojoties uz iesniegumu, likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 14. panta otro daļu, Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 5. punktu, Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 14. jūlija nolikuma Nr. 30 “Ziedojumu (dāvinājumu), dāvanu pieņemšanas un izlietošanas nolikums” 12.2. apakšpunktu, Ziedojumu (dāvinājumu) un dāvanu novērtēšanas komisijas 2023. gada 16. februāra sēdes atzinumu (sēdes protokols Nr. 1.1-57.7/2), Jūrmalas domes Kultūras komitejas 2023. gada 13. aprīļa atzinumu (protokols Nr. 1.2-32/4) Jūrmalas dome nolemj:

1. Atļaut pieņemt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā no Olgas Šilovas, ziedojumu - skulptūra “Jūrava un peldētājs”, iekļaujot to Centra aktīvu sastāvā par kopējo vērtību 40 000,00 euro (četrdesmit tūkstoši euro, 00 centi).

2. Uzdot Centram divu nedēļu laikā no atļaujas saņemšanas brīža, organizēt ziedojuma (dāvinājuma) līguma noslēgšanu ar Olgu Šilovu.

3. Uzdot Centram saņemt visus nepieciešamos saskaņojumus no Jūrmalas valstspilsētas administrācijas struktūrvienībām skulptūras “Jūrava un peldētājs” uzstādīšanai pilsētvidē.

Priekšsēdētāja vietnieks

J. Lediņš


Lejupielāde: DOC un PDF