Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 27. jūnijāNr. 281

protokols Nr. 9, 31. punkts

Par Jūrmalas domes 2024. gada 30. maija
saistošo noteikumu Nr. 21 “Jūrmalas
valstspilsētas pašvaldības kapsētu
darbības un uzturēšanas
saistošie noteikumi”
precizēšanu

Jūrmalas dome (turpmāk – dome) 2024. gada 30. maija sēdē pieņēma saistošos noteikumus Nr. 21 “Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi” (turpmāk – saistošie noteikumi Nr. 21), kas Pašvaldību likuma 47. panta otrajā daļā noteiktajā kārtībā tika nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (turpmāk – ministrija) atzinuma sniegšanai.

Dome 2024. gada 10. jūnijā ir saņēmusi ministrijas atzinumu Nr. 1-18/3756 “Par saistošajiem noteikumiem Nr. 21” (turpmāk – atzinums), kurā izteikti iebildumi par saistošajiem noteikumiem Nr. 21.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma 47. panta piekto daļu, ja saņemts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinums, kurā pamatots saistošo noteikumu vai to atsevišķu normu prettiesiskums, pašvaldība precizē saistošos noteikumus atbilstoši atzinumam un atkārtoti nosūta tos ministrijai atzinuma sniegšanai šā panta otrajā daļā noteiktajā kārtībā.

Ievērojot minēto, Jūrmalas dome secina, ka ir nepieciešams precizēt saistošos noteikumus Nr. 21 un to paskaidrojuma rakstu atbilstoši atzinumā norādītajam, tajā skaitā svītrojot XI. nodaļu “Atbildība un administratīvā soda piemērošana”.

Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 45. panta pirmās daļas 2. punktu , lai nodrošinātu vienotu kārtību kapsētu apsaimniekošanas pārvaldībā, kā arī ņemot vērā ministrijas izteiktos iebildumus par saistošajiem noteikumiem Nr. 21, Jūrmalas dome nolemj:

Precizēt saistošos noteikumus Nr. 21.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF