Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2000.gada 11.maijāNr.437

Par izmaiņām Jūrmalas pilsētas domes
1999.gada 23.decembra lēmumā nr.1278

Lai uzlabotu kārtību, kādā b/o Jūrmalas pilsētas pašvaldības SIA "Jūrmalas namsaimnieks" valdījumā eošo namīpašumu zemesgabali tiek nomāti no zemes īpašniekiem, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Izdarīt šādas izmaiņas Jūrmalas pilsētas domes 1999.gada 23.decembra lēmuma nr.1278 1.pielikumā:

  1. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā: "Nekustamo īpašumu uz vienu gadu (sezonu) izīrē vai iznomā ar Namsaimnieka komisijas lēmumu. Namsaimnieka izveidotās komisijas sastāvā ietilpst domes pilnvarnieks. Namsaimnieka direktors un attiecīgā namsaimniecības rajona pārvaldnieks."

  2. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā: "Ja uz zemesgabala, kuram ir atjaunotas īpašuma tiesības, atrodas pašvaldības vai pašvaldības uzņēmumu valdījumā vai īpašumā esoši namīpašumi, zemesgabalu nomāšanai no zemes īpašnieka tiek noteikta šāda kārtība:

    • gadījumos, ja namīpašums, kas atrodas uz zemesgabala, nodots Namsaimnieka valdījumā, zemesgabala īpašnieks ar iesniegumu, kam pievienota Zemesgrāmatu akta kopija, vēršas Namsaimiekā. Namsaimnieka izveidota komisija, kuras sastāvā ietilpst domes pilnvarnieks, Namsaimnieka direktors un attiecīgā namsaimniecības rajona pārvaldnieks, izskata un pieņem lēmumu, nosakot zemes nomas maksu un nomas maksas sākuma termiņu. Pēc lēmuma pieņemšanas Namsaimnieks viena mēneša laikā sagatavo un noslēdz zemes nomas līgumu (5a pielikums) vienojoties ar zemes īpašnieku. Nomas maksājumus veic uz zemesgabala esošā namīpašuma valdītājs vai īpašnieks;

    • visos pārējos gadījumos zemesgabala īpašnieks ar iesniegumu, kam pievienota Zemesgrāmatu akta kopija, vēršas domes komercnodaļā. Domes komercnodaļa sagatavo domes lēmuma projektu, kurā noteikta zemes nomas maksa un nomas maksas sākuma termiņš. Pamatojoties uz domes lēmumu komercnodaļa sagatavo zemes nomas līgumu (5a pielikums). Nomas maksājumus veic uz zemesgabala esošā namīpašuma valdītājs vai īpašnieks."

Priekšsēdētājs        L.Alksnis