Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā

Zaudējis spēku ar Domes 2005. gada 9. marta 2. nolikumu

2001.gada 22.februārīNr.166

Par Jūrmalas pilsētas domes administratīvās komisijas nolikumu

Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Apstiprināt Jūrmalas pilsētas domes administratīvās komisijas nolikumu saskaņā ar pielikumu.

Priekšsēdētājs L.Alksnis

Pielikums
apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes
2001.gada 22.februāra lēmumu Nr.166

Jūrmalas pilsētas domes administratīvās komisijas nolikums

  1. Vispārīgie noteikumi

    1.1.Jūrmalas pilsētas domes administratīvā komisija (turpmāk tekstā - administrativā komisija) tiek veidota uz Jūrmalas pilsētas domes pilnvaru laiku un ir pakļauta Jūrmalas pilsētas domei. Administratīvā komisija tiek uzturēta no Jūrmalas pilsētas budžeta līdzekļiem Jūrmalas pilsētas domes aparāta štatu saraksta ietvaros.

    1.2. Administratīvajai komisijai ir zīmogs ar Jūrmalas ģērboņa attēlu un administratīvās komisijas pilnu nosaukumu un noteikta parauga veidlapas.

    1.3. Administratīvā komisija savā darbībā ievēro Latvijas Republikas likumus, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumus, Jūrmalas pilsētas domes lēmumus, normatīvos dokumentus, kā arī šo nolikumu.

    1.4. Administratīvā komisija izskata un pieņem lēmumus administratīvo pārkāpumu lietās, pamatojoties uz sastādīto protokolu par izdarīto administratīvo pārkāpumu.

  2. Galvenie uzdevumi

    Administratīvās komisijas galvenie uzdevumi ir:

    2.1. Savlaicīgi, vispusīgi un objektīvi noskaidrot:
    2.1.1. katra administratīvā pārkāpuma lietas apstākļus, izlemt lietu saskaņā ar likumu;
    2.1.2. attiecīgās personas vainas pakāpi konkretā administratīvā pārkāpuma izdarīšanā, vai šo personu var saukt pie administratīvās atbildības, vai ir atbildību mīkstinoši vai pastiprinoši apstākļi, vai ir nodarīts mantisks zaudējums, kā arī jānoskaidro citi apstākļi, kam ir nozīme lietas pareizā izlemšanā.

    2.2. Kontrolēt un nodrošināt administratīvo pārkāpumu lietās pieņemto lēmumu pareizu un savlaicīgu izpildi.

    2.3. Sniegt priekšlikumus juridiskajām un fiziskajām personām par izdarīto administratīvo pārkāpumu cēloņu un veicinošo apstākļu novēršanu.

    2.4. Apkopot, analizēt informāciju par administratīvo pārkāpumu cēloņiem un to dinamiku, regulāri informēt par to Jūrmalas pilsētas domi.

    2.5. Pētīt un izmantot citu pašvaldību un ārvalstu pieredzi pilsētas administratīvo pārkāpumu profilakses sistēmā.

    2.6. Sniegt informāciju un palīdzību Jūrmalas iedzīvotājiem atbilstoši savai kompetencei.

    2.7. Izskatīt administratīvajai komisijai adresētos fizisko un juridisko personu iesniegumus, sniegt atbildes iesniedzējiem.

  3. Tiesības

    Administratīvajai komisijai ir tiesības:

    3.1. Pieprasīt un saņemt no Jūrmalas pilsētas teritorijā izveidotajiem uzņēmumiem, iestādēm, organizācijām un pašvaldību institūcijām nepieciešamo informāciju administratīvās komisijas kompetencē esošo jautājumu risināšanai.

    3.2. Piedalīties Jūrmalas pilsētas domes sēdēs un aizstāvēt tajās administratīvās komisijas viedokli jautājumos, kas ir administratīvās komisijas kompetencē.

    3.3. Ar Jūrmalas pilsētas domes pilnvarojumu pārstāvēt administratīvās komisijas intereses tiesā.

  4. Administratīvās komisijas struktūra

    4.1. Administratīvā komisija izveidojama 8 locekļu sastāvā:

    Pārējo 6 komisijas locekļu personālsastāvu nosaka Jūrmalas pilsētas dome, paredzot sastāvā juristu.

    4.2. Administratīvās komisijas priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka - atbildīgā sekretāra amats ir algots.

    4.3. Administratīvās komisijas priekšsēdētājs:
    4.3.1. plāno, organizē un vada administratīvās komisijas darbu;
    4.3.2. sasauc un vada administratīvās komisijas sēdes, apstiprina sēžu darba kārtību;
    4.3.3. apstiprina darbinieku amata instrukcijas;
    4.3.4. pārstāv administratīvo komisiju visās pašvaldības, valsts, tiesu un sabiedriskajās institūcijās ar Jūrmalas pilsētas domes pilnvarojumu;
    4.3.5. atbild par administratīvās komisijas locekļu un darbinieku kvalifikācijas un profesionālā līmeņa paaugstināšanu;
    4.3.6. koordinē administratīvās komisijas, Jūrmalas pilsētas domes un citu iestāžu un organizāciju sadarbību;
    4.3.7. organizē administratīvās komisijas pieņemto lēmumu izpildes kontroli;
    4.3.8. nosaka noteiktu Jūrmalas iedzīvotāju pieņemšanas laiku;
    4.3.9. paraksta administratīvās komisijas sēdes protokolu un lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā.

    4.4. Administratīvās komisijas priekšsēdētāja vietnieks - atbildīgais sekretārs:
    4.4.1. pilda administratīvās komisijas priekšsēdētāja pienākumus administratīvās komisijas priekšsēdētāja prombūtnes laikā vai viņa uzdevumā;
    4.4.2. saskaņojot ar administratīvās komisijas priekšsēdētāju, nosaka administratīvās komisijas sēdes darba kārtībā iekļautos jautājumus;
    4.4.3. sagatavo izskatīšanai administratīvās komisijas sēdē administratīvo pārkāpumu lietas, kā arī pieaicina personas, kuru piedalīšanās administratīvās komisijas sēdē ir nepieciešama;
    4.4.4. protokolē administratīvās komisijas sēdes gaitu;
    4.4.5. paraksta administratīvās komisijas sēdes protokolu un lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā;
    4.4.6. organizē administratīvās komisijas dokumentu glabāšanu un nodošanu Jūrmalas pilsētas domes arhīvā;
    4.4.7. nodot izpildei lēmumus par administratīvā soda uzlikšanu un kontrolē to pareizu un savlaicīgu izpildi;
    4.4.8. kārto administratīvās komisijas lietvedību, veic administratīvo lietu uzskaiti un nodrošina to saglabāšanu;
    4.4.9. veic citus uzdevumus administratīvās komisijas sekmīgas darbības nodrošināšanai.

    4.5. Administratīvās komisijas locekļi piedalās administratīvās komisijas sēdēs, pieņem lēmumus balsojot, iesniedz priekšlikumus administratīvās komisijas darba uzlabošanai, kā arī pasākumu veikšanai administratīvo pārkāpumu un to veicinošu cēloņu novēršanā.

  5. Administratīvās komisijas darba organizācija

    5.1. Administratīvā komisija darbojas Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja pārraudzībā.

    5.2. Administratīvā komisija Jūrmalas pilsētas domei sniedz pārskatu par savu darbību ne retāk kā reizi gadā. Pārskats par administratīvās komisijas darbību tiek sniegts arī pēc Jūrmalas pilsētas domes pieprasījuma.

    5.3. Administratīvā komisija izskata administratīvā pārkāpuma lietu, pamatojoties uz protokolu par administratīvo pārkāpumu, kuru Latvijas Republikas likumdošanas aktos noteiktā kārtībā sastādījusi pilnvarota amatpersona.

    5.4. Administratīvās komisijas tiek sasauktas pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā to paredz Latvijas Republikas likumdošana, tas ir, administratīvā pārkāpuma lietu izskata piecpadsmit dienu laikā, skaitot no dienas, kad saņemts protokols par administratīvo pārkāpumu un citi lietas materiāli (ja Latvijas Republikas likumdošanas aktos nav paredzēti citi izskatīšanas termiņi).

    5.5. Administratīvā komisija savus lēmumus pieņem atklātās vai slēgtās sēdēs. Slēgtās sēdes var notikt, ja par to administratīvā komisija pieņem motivētu lēmumu.

    5.6. Administratīvā komisija ir tiesīga izskatīt administratīvā pārkāpuma lietu, ja sēdē piedalās ne mazāk kā puse no administratīvās komisijas sastāva.

    5.7. Ja nepieciešams, uz administratīvās komisijas sēdi var tikt uzaicināts prokurors.

    5.8. Administratīvā komisija pieņem lēmumu ar klātesošo administratīvās komisijas locekļu vienkāršu balsu vairākumu. Sēdē pieņemto lēmumu paraksta administratīvās komisijas priekšsēdētājs un priekšsēdētāja vietnieks - atbildīgais sekretārs.

    5.9. Administratīvās komisijas lēmumu paziņo tūlīt pēc lietas izskatīšanas. Lēmumu norakstu triju dienu laikā izsniedz, liekot parakstīties, vai nosūta personai, par kuru lēmums pieņemts. Ja lēmuma norakstu nosūta, par to izdara attiecīgu ierakstu lietā.

    5.10. Ja administratīvā komisija, izskatot administratīvā pārkāpuma lietu, ir konstatējusi administratīvā pārkāpuma izdarīšanas cēloņus, kā arī apstākļus, kas veicina administratīvā pārkāpuma izdarīšanu, tā pieņem lēmumu un iesniedz attiecīgajām iestādēm, organizācijām, uzņēmumiem un amatpersonām priekšlikumus par veicamajiem pasākumiem to novēršanai.

  6. Administratīvā pārkāpuma lietā pieņemtā lēmuma pārsūdzēšanas kārtība un termiņš

    Jūrmalas pilsētas domes administratīvās komisijas pieņemto lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā 10 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas var pārsūdzēt tiesā.

  7. Norēķinu kārtība

    7.1. Soda naudas tiek ieskaitītas bezskaidras naudas kontā Nr.10000144207 A/S "Latvijas Unibanka" Jūrmalas filiālē.
    7.1.1. 60% no iekasētajām soda naudām tiek pārskaitīti Jūrmalas pilsētas domes pamatbudžeta kontā Nr.010130127 A/S "Latvijas Unibanka" Jūrmalas filiālē;
    7.1.2. 20% no iekasētajām soda naudām paredzēti administratīvās komisijas locekļu prēmēšanai par viņu ieguldījumiem administratīvās komisijas darbā;
    7.1.3. 20% no iekasētajām soda naudām paredzēts pārskaitīt darbībā iesaistīto struktūrvienību darba operativitātes nodrošināšanai un materiāli tehniskās bāzes nostiprināšanai.

    7.2. Administratīvās komisijas bezskaidras naudas kontu Nr.10000144207 ar šā Nolikuma pieņemšanas brīdi pārņem Jūrmalas pilsētas domes centralizētā grāmatvedība.

    Administratīvās komisijas priekšsēdētāja vietniece-atbildīgā sekretāre veic naudas līdzekļu analītisko uzskaiti un sagatavo priekšlikumus par naudas līdzekļu izlietojumu saskaņā ar Nolikuma 7.1.2.punktu.

Pārejas noteikumi

Ar Jūrmalas pilsētas domes 2001.gada 22.februāra lēmuma Nr.166 "Par Jūrmalas pilsētas domes administratīvās komisijas nolikumu" spēkā stāšanas brīdi spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 1995.gada 9.februāra lēmums Nr.96 "Jūrmalas pilsētas Administratīvās komisijas nolikums".