Latvijas Republika
LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
1998.gada 10.decembrīNr.1244

Par izmaiņām Jūrmalas pilsētas
attīstības plānā un
papildinājumiem apbūves noteikumos

Jūrmalas pilsētas attīstības plāna 1995.gada redakcija tika apstiprināta 1995.gada 27.jūlijā ar Jūrmalas pilsētas domes lēmumu Nr.893. Tā II.daļa "Jūrmalas pilsētas apbūves noteikumi" tika apstiprināta 1997.gada 20.februārī ar Jūrmalas pilsētas domes lēmumu Nr.203.

Apbūvei paredzētās teritorijas attīstības plānā tika noteiktas galvenokārt pamatojoties uz vēsturiskajiem kadastrālajiem zemes īpašumu materiāliem par zemes sadalījumu uz 1940.gadu un zemes lietojumiem uz 1991.gadu. Pilsētai attīstoties un veicot zemes reformu, ir radusies nepieciešamība izdarīt izmaiņas Jūrmalas pilsētas attīstības plānā. Jūrmalas pilsētā ir izstrādāti un apstiprināti vairāki detālplānojumi, tuvākajā laikā nepieciešams tos izstrādāt jaunām teritorijām.

Ņemot vērā minēto un vadoties no Latvijas Republikas Ministru kabineta 1998.gada 24.februāra noteikumiem Nr.62 "Par teritorijas plānojumiem" un Jūrmalas pilsētas attīstības jautājumu komitejas 1998.gada 3.decembra lēmuma, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Izdarīt izmaiņas Jūrmalas pilsētas domes apstiprinātajā Jūrmalas pilsētas attīstības plānā saskaņā ar apstiprinātajiem detālplānojumiem:

    1.1. teritorija starp Matrožu un Vikingu ielām;
    1.2. Vikingu ielas 15 vēsturiskais zemesgabals;
    1.3. Slokas ielas 92 vēsturiskais zemesgabals;
    1.4. "Slokas darījumu parka" detālplānojums.

  2. Izdarīt izmaiņas Jūrmalas pilsētas domes apstiprinātā Jūrmalas pilsētas attīstības plāna teritorijās, izstrādājot detālplānojumu projektus:

    2.1. Bulduru prospektā 117, 119;
    2.2. teritorija starp Meža prospektu, Kr.Barona ielu, Piestātnes ielu un apbūvi pie Edinburgas prospekta;
    2.3. teritorija Krastaciemā starp Rītupes, Sienāžu, Oļu ielām un Lielupi - daļēja maiņa no - Lielupes palienes ierobežotas saimniecības joslas.

  3. Izdarīt izmaiņas Jūrmalas pilsētas domes apstiprinātajā Jūrmalas pilsētas attīstības plānā Lielupes labā krasta detālplānojuma teritorijā atbilstoši projektam pēc tā saskaņošanas nepieciešamajās instancēs.

  4. Izstrādāt papildinājumus Jūrmalas pilsētas apbūves noteikumos detālplānojuma teritorijās.

  5. Jūrmalas pilsētas attīstības plāna izmaiņas un apbūves noteikumu papildināšanu uzdot veikt Jūrmalas pilsētas domes arhitektūras un plānošanas pārvaldei (A.Bīviņš).

Priekšsēdētājs          L.Alksnis