Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2005.gada 13.oktobrīNr.439

protokols Nr.20, 22. punkts

Par zemes vērtību zonējumu,
ēku tipu bāzes vērtību un tirgus
korekcijas koeficientu aktualizāciju

Lai nodrošinātu kadastrālo vērtību atbilstību Latvijas Republikas likuma „Par nekustamā īpašuma nodokli” noteiktajām prasībām un precizētu zemes un ēku kadastrālo vērtību bāzi kadastrālās vērtēšanas vajadzībām, Latvijas Republikas Valsts zemes dienesta Lielrīgas reģionālā nodaļa 2005.gada 12.septembrī ar vēstuli Nr.24-5.1/7989 ierosina zemes vērtību zonējumu, ēku tipu bāzes vērtību un tirgus korekcijas koeficientu aktualizāciju.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 2001.gada 30.aprīļa noteikumu Nr.184 „Ēku kadastrālās vērtēšanas noteikumi” 20.punktu Valsts zemes dienests ierosina ēku bāzes vērtību aktualizāciju visiem ēku tipiem, standartapjoma intervālu un apjoma korekcijas koeficientu noteikšanu vienģimenes un divģimeņu dzīvojamo māju ēku tipiem „Individuālās dzīvojamās mājas un vasarnīcas ar koka ārsienām un dārza mājas ar platību, lielāku nekā 40 kv.m” (kods – 11000102) un „Individuālās dzīvojamās mājas un vasarnīcas ar mūra un mūra-koka ārsienām” (kods – 11000103) visā valstī, tai skaitā arī Jūrmalas pašvaldības teritorijā. Vienlaikus ar bāzes vērtību izstrādi, tiek ierosināta arī ēkas kadastrālās vērtības aprēķinā lietojamo tirgus korekcijas koeficientu aktualizācija.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumu Nr.465 „Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi” 32.2.punktu Valsts zemes dienests ierosina Jūrmalas pilsētas zemes vērtību zonējuma aktualizāciju, pamatojoties uz minēto noteikumu 30.4.punktu.

Lai sekmīgi realizētu pašvaldības līdzdalību minēto pasākumu veikšanā, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

  1. Uzdot Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoram G.Truksnim divu nedēļu laikā izveidot darba grupu sadarbībai ar Valsts Zemes dienestu zemes vērtību zonējumu, ēku tipu bāzes vērtību un tirgus korekcijas koeficientu aktualizācijai.
  2. Atbilstoši Latvijas Republikas Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumu Nr.465 „Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi” 32’.punktam un 2001.gada 30.aprīļa noteikumu Nr.184 „Ēku kadastrālās vērtēšanas noteikumi” 20’.punktam pilnvarot Vitu Zvejnieci pārstāvēt Jūrmalas pilsētas pašvaldības intereses Valsts zemes dienesta zemes vērtību zonējuma projekta izstrādes un tirgus korekcijas koeficientu izstrādes darba grupā.

Priekšsēdētāja

 

I.Aizstrauta