Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES
LĒMUMS
Jūrmalā
2009.gada 9.aprīlīNr.245

protokols Nr.7, 10. punkts

Par SIA „ALLAT un VL” plānotā koagulanta
ražošanas uzņēmuma izveidi

Jūrmalas pilsētas dome ir iepazinusies ar SIA „Estonian, Latvian & Lithuanian Environment” izstrādāto šķidrā koagulanta ražošanas uzņēmuma izveides ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu un Latvijas Republikas Vides ministrijas Vides pārraudzības valsts biroja atzinumu Nr.4 par SIA „ALLAT un VL” koagulanta ražošanas uzņēmuma izveides ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu.

Jūrmalas pilsētas attīstības stratēģijā 2007.-2020.gadam formulētā pilsētas attīstības vīzija ir Jūrmala kā moderna kūrortpilsēta ar cilvēkiem veselīgu vidi.

Pašlaik saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 9.augusta lēmumu Nr.683 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu laika periodam 2009.-2021.gadam”, notiek Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam izstrāde. Saskaņā ar spēkā esošo Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumu zemesgabals Jūrmalā, Fabrikas ielā 2 atrodas „Rūpniecības teritorijā (R)”, savukārt nākotnē Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumā no 2009.gada līdz 2021.gadam tiks izvērtēta iespēja mainīt zonējumu bijušās Slokas papīrfabrikas teritorijā, lai attīstītu kompleksu darījumu, ražošanas un atpūtas iestāžu apbūvi.

Koagulanta ražošanas uzņēmuma izveide, kurā tiktu izmantotas tādas ķīmiskas vielas kā alumīnija hidroksīds (Al(OH)3) un sērskābe (H2SO4), kam piemīt toksiskas īpašības, rezultātā saražojot koagulantu, kuras radītu gan nelabvēlīgu ietekmi cilvēku veselībai un dabai ilgstošākā laika periodā, gan neprognozējamas avārijas sekas.

Būtiska nozīme ir apstāklim, ka netālu no plānotā ražošanas uzņēmuma atrodas tādas ēkas kā Slokas slimnīca (~ 580 m), bērnudārzs (~ 1 km) un Slokas pamatskola (~1.3 km).

Ņemot vērā arī apstākli, ka 2008.gada 30.jūlijā Jūrmalas domē tika iesniegti 298 Jūrmalas iedzīvotāju parakstīti iesniegumi, kurā viņi informēja, ka neatbalsta koagulanta ražošanas projekta realizāciju Jūrmalā Fabrikas ielā 2.

Ievērojot augstākminēto un pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes attīstības un vides jautājumu komitejas 2009.gada 11.februāra atzinumu (protokols Nr.1.1-59/02), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Neatbalstīt SIA „ALLAT un VL” plānotā koagulanta ražošanas uzņēmuma izveidi Jūrmalā, Slokā, Fabrikas ielā 2 (kadastra Nr.13000 217 114).

Priekšsēdētājs

Ģ.Trencis