Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā
2011.gada 3.martāNr. 101

protokols Nr. 5, 7. punkts

Par atteikumu uzsākt zemes ierīcības projekta
izstrādi zemesgabalam Jūrmalā, Mellužu prospektā 52

Jūrmalas pilsētas domē tika izskatīts G.A. 2011.gada 24.janvāra iesniegums ar ierosinājumu sadalīt zemesgabalu Jūrmalā, *** (kadastra apzīmējums ***). Iesniegtais attīstības priekšlikums neatbilst ar Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošiem noteikumiem Nr.19 „Par Jūrmalas Attīstības plāna (ģenerālplāns) grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” apstiprinātajam Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumam. Iesniegtajā priekšlikumā paredzēts sadalīt zemesgabalu divos 1125kv.m. un 800kv.m.lielos zemesgabalos.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumu zemesgabalu veidošanu nosaka „Zemesgabalu veidošanas noteikumu karte”, kas norāda, ka jaunveidojamo zemesgabalu minimālā platība šajā teritorijā ir 1200kv.m.

Zemes ierīcības likuma 15.pants nosaka, ka kopīpašnieki nevar pieprasīt kopīpašumā esošas zemes vienības sadalīšanu reālās daļās, ja atdalāmā projektētās teritorijas daļa neatbilst vietējās pašvaldības teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem, kā arī citos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošiem noteikumiem Nr.19 „Par Jūrmalas Attīstības plāna (ģenerālplāns) grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” un saskaņā ar Jūrmalas pilsētas Attīstības un Vides jautājumu komitejas 2011.gada 8.februāra protokolu Nr.1.1-59/03, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atteikt uzsākt zemes ierīcības projekta izstrādi ar mērķi sadalīt zemesgabalu Jūrmalā, *** (kadastra apzīmējums ***) divos 1125kv.m. un 800kv.m.lielos zemesgabalos (saskaņā ar pielikumu).

2. Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Rīgā, Antonijas ielā 6 viena mēneša laikā no tā paziņošanas dienas.

Priekšsēdētājs

(paraksts)

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF