Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā
2011.gada 8.septembrīNr. 396

protokols Nr. 16, 15. punkts

Par iespēju turpināt būvniecību
ar nosacījumiem dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12,
Jūrmalā, kadastra apzīmējums 1300 901 5819

Jūrmalas pilsētas domes būvvalde (turpmāk- Būvvalde) 2009.gada 27.janvārī pārbaudīja dzīvokli Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, un sastādīja Pārbaudes aktu Nr.18. Konstatēts, ka dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, bez būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu noteiktā kārtībā izstrādāta, saskaņota un akceptēta būvprojekta ierīkota dušas telpa un ūdens tualete. Konstatēta patvaļīga būvniecība.

Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļa (turpmāk- Pilsētplānošanas nodaļa) 2010.gada 28.septembrī pārbaudīja dzīvokli Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, un sastādīja pārbaudes aktu Nr.146. Konstatēts, ka dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, bez būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu noteiktā kārtībā izstrādāta būvobjekta veiktas izmaiņas dzīvokļa telpas Nr.7 lietojumā, pie dzīvokļa Nr.5 starpsienas pieliekamajā telpā Nr.7 izbūvēta dušas telpa.

Pilsētplānošanas nodaļa 2011.gada 4.augustā pārbaudīja dzīvokli Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, un sastādīja atzinumu nr.203a par būves pārbaudi. Konstatēts, ka dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā telpā Nr.7 izbūvētās dušas telpas dušas santehnikas paliktnis ir noņemts. Patvaļīga būvniecība nav turpināta.

Saskaņā ar Pilsētplānošanas nodaļas rīcībā esošo dokumentāciju un informāciju, nav izstrādāts, saskaņots un būvvaldē nav akceptēts būvprojekts dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, telpu lietošanas izmaiņām un iekšējo inženiertīklu (ūdensvada un kanalizācijas) izmaiņām.

Būvniecības pasūtītāja ir dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, ar kadastra numuru 1300 901 5819, īpašniece N.P., personas kods ***, (turpmāk- Būvniecības pasūtītāja).

Būvniecības likuma 7.panta pirmās daļas 4.punkts noteic, ka vietējo pašvaldību kompetencē ir kontrolēt kā būvniecības dalībnieki ievēro šā likuma un citu būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu prasības, un nodrošināt būvniecības procesa tiesiskumu savā administratīvajā teritorijā.

Būvniecības likuma 30.panta ceturtajā daļā noteikts, ja būvniecība notiek bez būvatļaujas vai neatbilst akceptētajam būvprojektam, būvinspektors uzdod nekavējoties pārtraukt būvdarbus līdz attiecīgās pašvaldības pieņemtā lēmuma izpildei un minētā panta piektajā daļā ir noteikts arī tas, ja būvinspektora konstatētos pārkāpumus ir iespējams novērst un būvniecību turpināt atbilstoši normatīvo aktu prasībām, pašvaldība, izvērtējot būvinspektora konstatētos pārkāpumus var pieņemt vienu no šādiem motivētiem lēmumiem:

1) lēmumu par iespēju turpināt būvniecību, norādot nosacījumus būvniecības turpināšanai;

2) lēmumu par būvniecības radīto seku novēršanu (būves vai tās daļas nojaukšanu, iepriekšējā stāvokļa atjaunošanu u.tml.).

Ņemot vērā augstāk norādīto, ir secināms, ka pašvaldībai ir jāpieņem lēmums būvinspektora konstatētās patvaļīgās būvniecības lietā, konkrētajā gadījumā tā ir dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, bez būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu noteiktā kārtībā izstrādāta, saskaņota un akceptēta būvprojekta un būvatļaujas ierīkota dušas telpa un ūdens tualete.

Būvniecības pasūtītājai 2009.gada 27.janvāra pārbaudes aktā Nr.18, 2010.gada 28.septembra pārbaudes aktā Nr.146 un 2011.gada 4.augusta atzinumā Nr.203a par būves pārbaudi doti norādījumi nekavējoties pārtraukt patvaļīgo būvniecību. Pilsētplānošanas nodaļas 2011.gada 4.augusta atzinumā Nr.203a par būves pārbaudi konstatēts, ka dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā telpā Nr.7 izbūvētās dušas telpas dušas santehnikas paliktnis ir noņemts. Patvaļīga būvniecība nav turpināta.

2010.gada 1.novembrī pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 152.panta trešo daļu, N.P. sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols CC 000731 par dušas telpas izmantošanu ekspluatācijā pirms tās nodošanas ekspluatācijā. Naudas sods Ls 50.00 ir samaksāts 2011.gada 1.februārī.

Pilsētplānošanas nodaļa saņēma Būvniecības pasūtītājas 2011.gada 4.augusta paskaidrojumu, lieta 2011.gada 4.augustā Nr.1.2-1/2359, ar lūgumu atļaut turpināt būvniecību, savu prasību pamatojot ar šādiem argumentiem:

Pirmkārt, N.P. paskaidro, ka dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, izbūvētā dušas telpa netiek lietota, dušas kabīne ir noņemta. N.P. vēlas sakārtot dzīvokļa pārbūves dokumentāciju, un veikt izmaiņas dzīvokļa plānojumā, tualetes telpas (Nr.8) vietā izbūvējot dušas telpu un dušas telpas (Nr.7) vietā izbūvējot tualetes telpu.

Otrkārt, dušas telpa un tualete nepieciešama higiēnas vajadzību nodrošināšanai. N.P. lūdz dot termiņu minēto darbu veikšanai līdz 2012.gada beigām.

Treškārt, uzliktais administratīvais naudas sods ir samaksāts.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma prasībām pēc nepieciešamo faktu konstatēšanas un administratīvā procesa dalībnieku uzklausīšanas Jūrmalas pilsētas domei ir jāizvērtē lietas apstākļi un jāpieņem viens no lēmumiem:

1) par lietas izbeigšanu faktu trūkuma dēļ;

2) par lietas izbeigšanu sakarā ar to, ka administratīvā akta izdošana nav lietderīga – ja piemērojamā tiesību norma piešķir iestādei tā izdošanas izvēles tiesības;

3) par administratīvā akta izdošanu – ja piemērojamā tiesību norma paredz, ka administratīvais akts ir jāizdod vai arī piešķir iestādei izdošanas izvēles tiesības.

Konkrētajā gadījumā administratīvā lieta ir ierosināta pamatojoties uz būvinspektora konstatēto, ka dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, bez būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu noteiktā kārtībā izstrādāta, saskaņota un akceptēta būvprojekta un būvatļaujas ierīkota dušas telpa un ūdens tualete. Tātad piemērojamās tiesību normas ir Būvniecības likums un citi būvniecību regulējošie normatīvie akti.

Kā minēts iepriekš, Būvniecības likuma 30.panta piektā daļa nosaka, ja būvinspektora konstatētos pārkāpumus ir iespējams novērst un būvniecību turpināt atbilstoši normatīvo aktu prasībām, pašvaldība, izvērtējot būvinspektora konstatētos pārkāpumus, var pieņemt vai nu lēmumu par iespēju turpināt būvniecību, norādot nosacījumus būvniecības turpināšanai, vai arī lēmumu par būvniecības radīto seku novēršanu. Tādējādi piemērojamā tiesību norma paredz, ka iestādei administratīvais lēmums ir jāizdod.

Demokrātiskas valsts pamatprasība nosaka, ka attiecībām starp valsti un personu jābūt taisnīgām. Administratīvo tiesību piemērošanas uzdevums ir sabalansēt personas un sabiedrības intereses, radīt vislabāko līdzsvaru starp personas atsevišķo un sabiedrības kopīgo interešu ievērošanu, vienlaikus nodrošinot personu pret neattaisnotu viņa tiesību un leģitīmo interešu ierobežošanu.

Piemērojamā tiesību norma dod iestādei arī rīcības brīvību, lemjot par administratīvā akta satura izvēli, konkrētajā gadījumā - izdot lēmumu par iespēju turpināt būvniecību vai arī lēmumu par būvniecības radīto seku novēršanu. Rīcības brīvība ir likumdošanas līdzeklis, kuru piemērojot tiek panākts augstāks taisnīguma līmenis individuālajā gadījumā un iestāde savu rīcības brīvību var izmantot tikai šai nolūkā.

Apsverot administratīvā akta izdošanas vai tā satura lietderību, iestādei jālemj arī par administratīvā akta nepieciešamību, lai sasniegtu leģitīmo mērķi, par administratīvā akta piemērotību attiecīgā mērķa sasniegšanai, par administratīvā akta atbilstību, salīdzinot personas tiesību aizskārumu un sabiedrības interešu aizskārumu un ņemot vērā, ka personas tiesību būtisku ierobežošanu var attaisnot tikai ievērojams sabiedrības ieguvums.

Pieņemot personai nelabvēlīgu lēmumu, iestādei jāizvērtē Būvniecības pasūtītāja aizskāruma samērīgums, vērtējot tiesiskās paļāvības aizsardzības un tiesiskās stabilitātes principu aizskārumu.

Izvērtējot lietas materiālus un administratīvā procesa dalībnieku paskaidrojumus Jūrmalas pilsētas dome konstatēja turpmāko.

Būvniecības likuma 11.panta pirmajā daļā ir noteikts, ka zemesgabalu var apbūvēt tā īpašnieks vai cita persona, kas noslēgusi līgumu ar attiecīgā zemesgabala īpašnieku un minētā panta otrajā daļā noteikts, ka zemesgabalu drīkst apbūvēt, ja apbūve nav pretrunā ar teritorijas plānojumu un detālplānojumu (ja tas nepieciešams saskaņā ar normatīvajiem aktiem).

Konkrētajā gadījumā Būvniecības pasūtītāja ir nekustamā īpašuma ar kadastra numuru 1300 901 5819, dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, īpašniece N.P.. Patvaļīgā būvniecība veikta Būvniecības pasūtītājas dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, nepalielinot dzīvojamās ēkas apbūves laukumu. Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošajiem noteikumiem Nr.19 „Par Jūrmalas Attīstības plāna (ģenerālplāna) grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, zemesgabals Tukuma ielā 12, Jūrmalā, atrodas Darījumu iestāžu teritorijā (D). Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošo noteikumu Nr.19 „Par Jūrmalas Attīstības plāna (ģenerālplāna) grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” 2.5.(2).punktu, neatbilstoša izmantojuma statusa zemesgabala īpašnieks vai nomnieks ir tiesīgs turpināt likumīgi iesākto izmantojumu, bet jebkura jauna apbūve, piebūve, esošo ēku pārbūve, nojaukšana jāveic atbilstoši šo noteikumu prasībām.

Par patvaļīgo būvniecību saņemti blakus izvietotā dzīvokļa Nr.5 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, kopīpašnieces I.S., personas kods ***, iesniegumi, lieta 2009.gada 23.janvārī Nr.1.2-1/315, 2010.gada 10.septembrī Nr.1.2-1/2622, 2011.gada 17.jūnijā Nr.1.2-1/1824, 2011.gada 29.jūlijā Nr.1.2-1/2292. I.S. norāda, ka dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, izbūvēta dušas telpa pieliekamajā telpā, kas robežojas ar dzīvokļa Nr.5 dzīvojamo istabu un pieliekamo telpu. Dzīvoklī Nr.1 uzstādīta automātiskā veļas mazgājamā mašīna un elektriskais ūdens sildītājs. Pie dzīvoklī Nr.1 izbūvētās dušas telpas dzīvokļa Nr.5 dzīvojamās istabas siena ir mitra. Siltais ūdens ietek kopējā kanalizācijas akā, kas daļēji ir izvietota zem dzīvojamās ēkas Tukuma ielā 12, Jūrmalā. Siltais mitrais ūdens tvaiks nelabvēlīgi ietekmē dzīvojamās ēkas konstrukcijas un dzīvokļa Nr.5 sienas. I.S. lūdz novērst siltā ūdens tvaika ietekmi uz dzīvojamās ēkas un dzīvokļa Nr.5 konstrukcijām un novērst ūdens noplūdi no dušas telpas uz dzīvojamās istabas sienas un pieliekamā telpas sienas.

Par patvaļīgo būvniecību saņemta sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas namsaimnieks”, vienotais reģistrācijas Nr.40003426429, 2008.gada 4.novembra vēstule Nr.605/3-96, lieta 2008.gada 5.novembrī Nr.1.2-1/4552. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas namsaimnieks” norāda, ka sakarā ar dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, veiktajiem būvdarbiem (sēdpoda ar skalojamo kasti, veļas mazgājamās mašīnas un dušas ierīkošanu) notekūdeņi notek izsmeļamajā kanalizācijas akā, kas daļēji atrodas zem dzīvojamās ēkas. Dzīvojamā ēka pie pilsētas kanalizācijas tīkliem nav pieslēgta. No karstiem notekūdeņiem dzīvoklī Nr.5 uz sienām (istabā, virtuvē, pieliekamajā, koridorā un tualetē) no kondensāta rodas mitri plankumi. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas namsaimnieks” piedāvā ierīkot izsmeļamās kanalizācijas akas atgaisošanas cauruli.

No iepriekš minētā ir secināms, ka Būvniecības pasūtītāja, dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, īpašniece ir uzsākusi būvniecības procesu, bet, ņemot vērā būvinspektora konstatēto patvaļīgo būvniecību un dotos norādījumus par būvdarbu pārtraukšanu, par būvniecības turpināšanas iespējām ir jālemj Jūrmalas pilsētas domei.

Par uzsākto būvniecības procesu saņemti blakus izvietotā dzīvokļa Nr.5 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, kopīpašnieces I.S., personas kods ***, iesniegumi, lieta 2009.gada 23.janvārī Nr.1.2-1/315, 2010.gada 10.septembrī Nr.1.2-1/2622, 2011.gada 17.jūnijā Nr.1.2-1/1824, 2011.gada 29.jūlijā Nr.1.2-1/2292. I.S. lūdz novērst siltā ūdens tvaika ietekmi uz dzīvojamās ēkas un dzīvokļa Nr.5 konstrukcijām un novērst ūdens noplūdi no dušas telpas uz dzīvojamās istabas sienas un pieliekamā telpas sienas.

Par uzsākto būvniecības procesu saņemta sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas namsaimnieks” 2008.gada 4.novembra vēstule Nr.605/3-96, lieta 2008.gada 5.novembrī Nr.1.2-1/4552. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas namsaimnieks” norāda, ka no karstiem notekūdeņiem dzīvoklī Nr.5 uz sienām (istabā, virtuvē, pieliekamajā, koridorā un tualetē) no kondensāta rodas mitri plankumi. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas namsaimnieks” piedāvā ierīkot izsmeļamās kanalizācijas akas atgaisošanas cauruli.

Pilsētplānošanas nodaļa saņēma Būvniecības pasūtītājas 2011.gada 4.augusta paskaidrojumu, lieta 2011.gada 4.augustā Nr.1.2-1/2359, ar lūgumu atļaut turpināt būvniecību. N.P. paskaidro, ka dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, izbūvētā dušas telpa netiek lietota, dušas kabīne ir noņemta. N.P. vēlas sakārtot dzīvokļa pārbūves dokumentāciju, un veikt izmaiņas dzīvokļa plānojumā, tualetes telpas (Nr.8) vietā izbūvējot dušas telpu un dušas telpas (Nr.7) vietā izbūvējot tualetes telpu. Dušas telpa un tualete nepieciešama higiēnas vajadzību nodrošināšanai. N.P. lūdz dot termiņu minēto darbu veikšanai līdz 2012.gada beigām.

Lai Būvniecības pasūtītāja varētu turpināt būvniecību atbilstoši normatīvo aktu prasībām, jāveic šādas procesuālās darbības: pirmkārt, jāpieņem domes lēmums par iespēju turpināt būvniecību, norādot nosacījumus būvniecības turpināšanai, dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā; otrkārt, Būvvaldē jāakceptē projekts būvniecības turpināšanai dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, un treškārt, Būvvaldē jāsaņem būvatļauja būvniecības turpināšanai.

Ņemot vērā to, ka personas tiesību būtisku ierobežošanu var attaisnot tikai ievērojams sabiedrības ieguvums, pieņemot lēmumu, nepieciešams izvērtēt kāds būtu iespējamais sabiedrības ieguvums, ja tiktu pieņemts lēmums par patvaļīgās būvniecības radīto seku novēršanu, tas ir dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, atjaunošanu iepriekšējā stāvoklī, tādējādi ierobežojot Būvniecības pasūtītājas tiesības turpināt būvniecību atbilstoši būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām.

Pieņemot lēmumu par patvaļīgās būvniecības radīto seku novēršanu, tas ir dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, atjaunošanu iepriekšējā stāvoklī, būtiski tiktu ierobežotas Būvniecības pasūtītājas tiesības turpināt būvniecību, izstrādāt būvprojektu un saņemt būvatļauju. Jāatzīmē, ka Būvniecības pasūtītāja norāda, ka vēlas veikt izmaiņas dzīvokļa plānojumā, tualetes telpas (Nr.8) vietā izbūvējot dušas telpu un dušas telpas (Nr.7) vietā izbūvējot tualetes telpu. Jāņem vērā arī tas, ka dušas telpa un tualete nepieciešama higiēnas vajadzību nodrošināšanai. Nav lietderīgi arī pieņemt lēmumu par patvaļīgās būvniecības radīto seku novēršanu, jo Būvniecības pasūtītāja plāno novērst patvaļīgo būvniecību, proti, dzīvokļa Nr.1 telpā Nr.7 izvietoto dušas telpu pārvietot uz dzīvokļa Nr.1 telpu Nr.8, tādā veidā novēršot iespējamu ūdens noplūdi uz dzīvokļa Nr.5 dzīvojamās istabas sienu.

Izvērtējot lietas faktiskos materiālus un uzklausot ierosinātās administratīvās lietas procesa dalībnieku viedokli un argumentus, kā arī piemērojot administratīvā procesa principus, Jūrmalas pilsētas dome uzskata, ka nav konstatējams tāds nozīmīgs sabiedrības labums, kura dēļ būtu aizliedzama plānotā dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, būvniecības turpināšana un pieņemams lēmums par būvniecības radīto seku novēršanu. Tieši otrādi, atļaujot turpināt būvniecības procesu, sabiedrība iegūs sakārtotu vidi.

Secināms, ka lēmuma pieņemšana par iepriekšējā stāvokļa atjaunošanu būtu pretrunā ar samērības principu.

Ņemot vērā blakus izvietotā dzīvokļa Nr.5 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, kopīpašnieces I.S. iesniegumus lieta 2009.gada 23.janvārī Nr.1.2-1/315, 2010.gada 10.septembrī Nr.1.2-1/2622, 2011.gada 17.jūnijā Nr.1.2-1/1824, 2011.gada 29.jūlijā Nr.1.2-1/2292, un sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas namsaimnieks” 2008.gada 4.novembra vēstuli Nr.605/3-96, lieta 2008.gada 5.novembrī Nr.1.2-1/4552, Būvniecības pasūtītājas 2011.gada 4.augusta paskaidrojumu, lieta 2011.gada 4.augustā Nr.1.2-1/2359, Jūrmalas pilsētas dome uzskata, ka pieņemams lēmums par iespēju turpināt būvniecību, norādot nosacījumus būvniecības turpināšanai. Veicot dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, būvniecības turpināšanu jānovērš siltā kanalizācijas notekūdens tvaika ietekme uz dzīvojamās ēkas un dzīvokļa Nr.5 konstrukcijām un jānovērš ūdens noplūde no dušas telpas uz blakus izvietotā dzīvokļa Nr.5 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, sienām. Ierīkot izsmeļamās kanalizācijas akas atgaisošanas cauruli vai veikt atsevišķas kanalizācijas akas izbūvi dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, kanalizācijas notekūdeņu savākšanai.

No iepriekš minētā un konkrētās lietas materiālu un argumentu izvērtējuma ir secināms, ka dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, īpašniecei un Būvniecības pasūtītājai N.P., personas kods ***, ir visi nosacījumi būvniecības procesa turpināšanai un nekustamā īpašuma sakārtošanai atbilstoši būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām. Pēc domes lēmuma pieņemšanas Latvijas Republikas Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumu Nr.112 „Vispārīgie būvnoteikumi” 102. un 105.punktā ir atzītas Būvniecības pasūtītājas tiesības būvprojektu iesniegt Būvvaldē akceptēšanai un būvatļaujas saņemšanai.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Latvijas Republikas Administratīvā procesa likuma 1.panta trešo daļu, 5., 8. un 9.pantu, 63.panta pirmās daļas 1.punktu, 79.panta pirmo daļu, Būvniecības likuma 7.panta pirmās daļas 4.punktu, 30.panta piektās daļas 1.punktu, Vispārīgo būvnoteikumu 102. un 105.punktu, Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošo noteikumu Nr.19 „Par Jūrmalas Attīstības plāna (ģenerālplāna) grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” 2.5.(2).punktu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Būvniecības pasūtītājai N.P., personas kods ***, atļaut turpināt būvniecību dzīvoklī Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, ar nosacījumu, ka tiek novērsta siltā kanalizācijas notekūdens tvaika ietekme uz dzīvojamās ēkas un dzīvokļa Nr.5 konstrukcijām, tiek novērsta ūdens noplūde no dušas telpas uz blakus izvietotā dzīvokļa Nr.5 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, sienām, tiek ierīkota izsmeļamās kanalizācijas akas atgaisošanas caurule vai veikta atsevišķas kanalizācijas akas izbūve dzīvokļa Nr.1 Tukuma ielā 12, Jūrmalā, kanalizācijas notekūdeņu savākšanai, un līdz 2012.gada 31.decembrim atbilstoši būvniecību reglamentējošo aktu prasībām Jūrmalas pilsētas domes būvvaldē akceptēts būvprojekts un saņemta būvatļauja.

2. Lēmuma 1.punktā uzlikto pienākumu neizpildes gadījumā Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoram saskaņā ar Latvijas Republikas Administratīvā procesa likuma 370.panta noteikumiem ir tiesības administratīvā akta adresātam uzlikt piespiedu naudu.

3. Lēmuma izpildi kontrolēt Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļas vadītājam.

4. Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Rīgā, Antonijas ielā 6 viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF