Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā

Atcelts ar domes 2014.gada 4.septembra 416.lēmumu

2013.gada 16.maijāNr. 295

protokols Nr. 11, 5. punkts

Par līgumsaistībām

Atkritumu apsaimniekošanas likuma 18.panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldība publisko iepirkumu vai publisko un privāto partnerību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izvēlas atkritumu apsaimniekotāju, kurš veiks sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu un uzglabāšanu attiecīgajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zonā. Ņemot vērā minēto, 2011.gada 3.oktobrī tika noslēgts publisko pakalpojumu līgums Nr.1.1-16.4.3/759 par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā starp Personu grupu sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Eko Rīga” un sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas ATU” un Jūrmalas pilsētas domi. Noslēgtā publiskā pakalpojuma līguma priekšmets – sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšana Jūrmalas pilsētā, izpildot normatīvo aktu, līguma un tehnisko specifikāciju prasības. Komersants atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma 18.panta 8.daļas prasībām nav nodrošinājis attiecīgu līgumu pārslēgšanu ar sadzīves atkritumu radītājiem.

Ņemot vērā to, ka komersants nepilda noslēgtā līguma saistības un nav pārslēdzis līgumus atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma 18.panta prasībām un pamatojoties uz publisko pakalpojumu līguma Nr.1.1-16.4.3/759 par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā 3.5.punktu un 6.2.2.punktu, kas nosaka, ka pašvaldībai ir tiesības vienpusēji atkāpties no līguma, ja komersants nepilda tehniskajās specifikācijās noteiktos uzdevumus un pamatojoties uz Civillikuma 1589.pantu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Piemērot komersantam soda naudu 5000 latu apmērā par nepildītajiem līguma nosacījumiem.

2. Noteikt, ka, ja komersants triju mēnešu laikā nenovērš līguma pārkāpumus, Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoram izskatīt jautājumu par vienpusēju atkāpšanos no 2011.gada 3.oktobra publiskā pakalpojuma līguma Nr.1.1-16.4.3/759 par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā.

Priekšsēdētājs

J.Visockis


Lejupielāde: DOC un PDF