Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā
2014.gada 13.novembrīNr. 516

protokols Nr. 16, 31. punkts

Par līguma noslēgšanu ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas siltums”
par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu nodrošināšanu Jūrmalas pilsētas pašvaldībā

Pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 7.pantu, 14.panta pirmās daļas 1.punktu un 15.panta pirmās daļas 1.punktu, ievērojot Enerģētikas likuma 51.panta pirmo daļu, Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88.pantu, Komercdarbības atbalsta kontroles likumu un Eiropas Savienības Komisijas 2006.gada 16.novembra direktīvu 2006/111/EK par dalībvalstu un publisku uzņēmumu finansiālo attiecību paredzamību, kā arī par dažu uzņēmumu finanšu paredzamību noteikumus, Ministru kabineta 2010.gada 31.augusta noteikumus Nr.824 „Noteikumi par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.5.2.1.1.aktivitāti „Pasākumi centralizētās siltumapgādes sistēmu efektivitātes paaugstināšanai”, projektu iesniegumu atlasei otro kārtu un turpmākās kārtas”, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt līgumu ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas siltums” (vienotais reģistrācijas Nr.42803008058) par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu nodrošināšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā saskaņā ar pielikumu.

2. Pilnvarot Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju noslēgt lēmuma 1.punktā minēto līgumu.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



Pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2014.gada 13.novembra lēmumam Nr.516

(protokols Nr.16, 31.punkts)

LĪGUMS Nr._______________

PAR SILTUMENERĢIJAS APGĀDES PAKALPOJUMU NODROŠINĀŠANU
JŪRMALAS PILSĒTĀ

Jūrmalā, 2014.gada ___. _______________

Jūrmalas pilsētas dome , tās priekšsēdētāja Gata Trukšņa personā, kurš darbojas uz Latvijas Republikas likuma „Par pašvaldībām” (62.panta 4.punkts) pamata, turpmāk tekstā – PAŠVALDĪBA, no vienas puses un

sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas siltums” , reģistrēta Latvijas Republikas Komercreģistrā 2004.gada 6.aprīlī ar numuru 42803008058, tās valdes priekšsēdētāja Zigurda Starka un valdes locekļa Raita Arnta personā, kuri rīkojas saskaņā ar statūtiem un valdes lēmumiem, turpmāk tekstā – SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā saukti – Puse / Puses,

ievērojot Latvijas Republikas likuma „Par pašvaldībām” 7.panta, 14.panta pirmās daļas 1.punkta un 15.panta pirmās daļas 1.punkta, Enerģētikas likuma 51.panta pirmo daļu, Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88.panta noteikumus, Komercdarbības atbalsta kontroles likumu un Eiropas Savienības Komisijas 2006.gada 16.novembra direktīvu 2006/111/EK par dalībvalstu un publisku uzņēmumu finansiālo attiecību paredzamību, kā arī par dažu uzņēmumu finanšu paredzamību noteikumus, Ministru kabineta 2010.gada 31.augusta noteikumus Nr.824 „Noteikumi par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.5.2.1.1.aktivitāti „Pasākumi centralizētās siltumapgādes sistēmu efektivitātes paaugstināšanai”, projektu iesniegumu atlasei otro kārtu un turpmākās kārtas” un 2014.gada ___. __________ Jūrmalas pilsētas domes lēmumu Nr._____ „____________________”,

savstarpēji vienojas noslēgt šādu līgumu, turpmāk tekstā – Līgums:

1. Līguma vispārīgie noteikumi un priekšmets

1.1.  Līguma priekšmets – siltumenerģijas apgādes pakalpojumu sniegšana.

1.2.  PAŠVALDĪBA piešķir SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJAM ekskluzīvas tiesības sniegt siltumenerģijas apgādes pakalpojumus visā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.

1.3.  SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS apņemas sniegt siltumenerģijas apgādes pakalpojumus Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā, kurā tiek nodrošināta centralizētā siltumenerģijas apgādes pakalpojumu sniegšanas iespējamība, esošajiem iedzīvotājiem, Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādēm un citām juridiskajām un publiskajām personām, turpmāk tekstā – PATĒRĒTĀJS.

1.4.  SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS slēdz līgumu ar katru PATĒRĒTĀJU par konkrēto centralizētās siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu.

2. SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJA pienākumi un tiesības

2.1.  SABIEDRIKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJA pienākums ir sniegt siltumenerģijas apgādes pakalpojumus atbilstoši normatīvajos aktos paredzētajām prasībām, izmantojot SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJA inženierkomunikācijas.

2.2. SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS ir atbildīgs par siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un sadali, tirdzniecību un siltumenerģijas piegādi līdz siltumtīklu un siltumapgādes sistēmu piederības robežai, atbilstoši normatīvajiem aktiem (būvnormatīviem), izmantojot SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJA inženierkomunikācijas.

2.3. SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS ir atbildīgs par siltumnesēja (siltumtīklu ūdens) parametriem uz piederības robežas.

2.4. SABIEDRISO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS ir atbildīgs par nepieciešamā tehniskā aprīkojuma uzturēšanu un atjaunošanu, lai nodrošinātu Līguma 2.1., 2.2. un 2.3.punktu izpildi.

2.5. SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJA bilancē un pamatkapitālā ir visi nepieciešamie pamatlīdzekļi un citi aktīvi, lai varētu nodrošināt Līguma 2.2. un 2.3.punktu izpildi.

2.6. Lai nodrošinātu Līguma 2.1.punktā noteikto sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kvalitātei, SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS var saņemt atlīdzības (kompensācijas) maksājumus, kas ir investīcijas sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas infrastruktūrā. Atlīdzības (kompensācijas) maksājumu aprēķināšana, kontrole un pārskatīšana, kā arī atlīdzības (kompensācijas) maksājuma pārmaksas novēršana un atmaksāšana notiek atbilstoši Eiropas Savienības un Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, kas nosaka prasības Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaistīšanai ieguldījumiem centralizētās siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu infrastruktūrā, šādu projektu īstenošanas kārtībai, kā arī neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanai un atmaksāšanai.

2.7. Ja Līgums, beidzoties termiņam, netiek pagarināts, SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJAM ir pienākums PAŠVALDĪBAI atmaksāt tikai to centralizētās siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai nepieciešamo pamatlīdzekļu, kuri izveidoti (iegūti) saņemot Līguma 2.6.punktā paredzētos atlīdzības (kompensācijas) maksājumus, nolietojuma (amortizācijas) daļu, kura līdz Līguma darbības termiņa beigām nebija un atbilstoši normatīvajiem aktiem nevarēja būt atskaitīta.

3. PAŠVALDĪBAS pienākumi un tiesības

3.1. PAŠVALDĪBA apņemas nodrošināt SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJU ar informāciju par Jūrmalas pilsētas pašvaldības teritoriju un iedzīvotājiem.

3.2. PAŠVALDĪBA var piešķirt pamatlīdzekļus un citus aktīvus, kuri tiek lietoti centralizētās siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu sniegšanā un ir nepieciešami izmantojamās infrastruktūras uzturēšanai, ieguldot tos SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJA pamatkapitālā un veicot visas nepieciešamās darbības īpašuma tiesību pārejai, t.sk., reģistrēšanai zemesgrāmatā, ja attiecināms. Atlīdzības maksājumu aprēķināšana, kontrole un pārskatīšana, kā arī atlīdzības maksājuma pārmaksas novēršana un atmaksāšana notiek atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes apstiprinātai metodikai, kas nosaka prasības līdzekļu piesaistīšanai ieguldījumiem centralizētās siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu infrastruktūrā, kā arī neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanai un atmaksāšanai.

3.3. PAŠVALDĪBA var piešķirt SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJAM līdzekļus siltumenerģijas apgādes sistēmu avāriju novēršanai, gadījumos, kad avāriju novēršanas izmaksas nav attiecināmas uz saskaņā ar likumu izveidotas sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas iestādes (turpmāk tekstā - Sabiedrisko pakalpojumu regulators) noteiktajos tarifos iekļautajām izmaksām.

3.4. Pieprasot centralizētās siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu kvalitātē un veidā, kuru realizācijai nepieciešamās izmaksas nav attiecināmas uz Sabiedrisko pakalpojumu regulatora noteiktajos tarifos iekļautajām izmaksām, vienlaikus pieprasījumam PAŠVALDĪBAS pienākums ir nodot līdzekļus SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJAM, kas paredzēti PAŠVALDĪBAS budžetā minētā pieprasījuma izpildei.

4. Līguma grozīšana

4.1. Līgumu var grozīt tikai PAŠVALDĪBAI un SABIEDRIKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJAM vienojoties, noformējot izmaiņas rakstveidā, kā arī normatīvo aktu noteiktajā kārtībā ar tiesas nolēmumu.

5. Līguma termiņš

5.1. Līgums stājas spēkā ar 2014.gada ___. _____________ un ir noslēgts uz laiku līdz 2024.gada 30.jūnijam.

6. Norēķini

6.1. SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS iekasē samaksu no PATĒRĒTĀJIEM, atbilstoši Sabiedriskā pakalpojumu regulatora noteiktiem tarifiem.

6.2. Norēķinu periods, par kuru SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS veic aprēķinus un izraksta rēķinu, savukārt PATĒRĒTĀJS veic izrakstīto rēķinu samaksu, ir norādāms PATĒRĒTĀJA un SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJA savstarpēji noslēgtajā līgumā par centralizētās siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu.

7. Citi noteikumi

7.1. Līgumā iekļauti nosacījumi, kādus SABIEDRISKĀ PAKALPOJUMA SNIEDZĒJAM paredz Eiropas Komisijas 2011.gada 20.decembra lēmums Nr.2012/21/ES par Līguma par Eiropas Savienības darbību 106.panta 2.punkta piemērošanu valsts atbalstam attiecībā uz kompensāciju par sabiedriskajiem pakalpojumiem dažiem uzņēmumiem, kuriem uzticēts sniegt pakalpojumus ar vispārēju tautsaimniecisku nozīmi.

7.2. Jautājumi, kuri nav paredzēti Līgumā, tiek izskatīti saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošiem normatīvajiem aktiem.

7.3. Visus strīdus vai domstarpības, ja tādas radīsies pēc Līguma parakstīšanas, Puses risina sarunu ceļā, bet, ja vienošanos nav iespējams panākt, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiesas ceļā.

7.4. Līgums sastādīts uz trim lapām divos eksemplāros, no kuriem viens atrodas pie PAŠVALDĪBAS un otrs – pie SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJA.

Pušu rekvizīti:

PAŠVALDĪBA:

Jūrmalas pilsētas dome

juridiskā adrese: Jomas iela 1/5, Jūrmala

reģistrācijas numurs: 90000056357

konts: LV64PARX0002484572167

tālrunis: 67093800

Priekšsēdētājs _____________ G.Truksnis

SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS:

SIA „Jūrmalas siltums”

juridiskā adrese: Slokas ielā 55A, Jūrmala

reģistrācijas numurs: 42803008058

konts: LV07NDEA0000083843637

tālrunis: 67760800

Valdes priekšsēdētājs ____________Z.Starks

Valdes loceklis ____________R.Arnts


Lejupielāde: DOC un PDF