Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā
2015.gada 3.februārīNr. 35

protokols Nr. 3, 1. punkts

Par nekustamā īpašuma Raiņa ielā 68, Jūrmalā,
pirmpirkuma tiesību izmantošanu

Jūrmalas pilsētas domē 2015.gada 15.janvārī iesniegts pirkuma līgums par nekustamā īpašuma Raiņa ielā 68, Jūrmalā, atsavināšanu par pirkuma maksu 24500,00 EUR (divdesmit četri tūkstoši pieci simti euro).

Nekustamais īpašums Raiņa ielā 68, Jūrmalā, kadastra Nr.1300 020 6403, sastāv no:

- zemesgabala ar kadastra apzīmējumu 1300 020 6403 un kopējo platību 895 m2;

- dzīvojamās ēkas saskaņā ar inventarizācijas dokumentiem būves Nr.001;

- palīgceltnes saskaņā ar inventarizācijas dokumentiem būves Nr.002.6

Pārdevēji:

1. A.J., personas kods ***, dzīvojoša ***, īpašuma tiesības ir nostiprinātas Jūrmalas pilsētas tiesas Zemesgrāmatu nodalījumā Nr.6010, lēmuma datums 2006.gada 10.oktobris;

2. R.J., dzimusi ***, dzīvojoša ***, īpašuma tiesības ir nostiprinātas Jūrmalas pilsētas tiesas Zemesgrāmatu nodalījumā Nr.6010, lēmuma datums 2006.gada 10.oktobris;

3. A.Ļ., personas kods ***, dzīvojošs ***, īpašuma tiesības ir nostiprinātas Jūrmalas pilsētas tiesas Zemesgrāmatu nodalījumā Nr.6010, lēmuma datums 2006.gada 2.novembris.

Pircējs V.M., personas ***, saskaņā ar pirkuma līguma 2.2.punktu, līguma noslēgšanas dienā ir iemaksājis pirkuma summu 24500,00 EUR (divdesmit četri tūkstoši pieci simti euro) apmērā pārdevēju norādītajos maksājumu kontos. Pircējs V.M. 2015.gada 27.janvārī (reģistrēts Jūrmalas pilsētas domē ar Nr.1.1-39/383-M) ir iesniedzis apliecinājumu un maksājumu uzdevumu kopijas.

Zemesgabala lietošanas mērķis: „Individuālo dzīvojamo māju apbūve”.

Teritorijas plānotā atļautā izmantošana saskaņā ar 2012.gada 11.oktobrī apstiprinātajiem saistošajiem noteikumiem Nr.42 „Par Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” ir „Jaukta dzīvojamās apbūves teritorija” (12JDz), kas paredz dzīvojamās mājas, pakalpojumu objekta vai transporta līdzekļa novietnes būvniecību.

Likuma „Par pašvaldībām” 78.panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldībām ir pirmpirkuma tiesības, ja pašvaldības administratīvajā teritorijā tiek atsavināts nekustamais īpašums un tas nepieciešams, lai pildītu likumā noteiktās pašvaldību funkcijas, ievērojot teritorijas plānojumā atļauto (plānoto) teritorijas izmantošanu, tiesību aktus, attīstības plānošanas dokumentus un citus dokumentus, kas pamato attiecīgā nekustamā īpašuma nepieciešamību pašvaldības funkcijas īstenošanai.

Likuma „Par pašvaldībām” 15.panta otrā daļa nosaka, ka pašvaldības autonomā funkcija ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību, tai skaitā ielu, ceļu un laukumu būvniecību, rekonstruēšanu un uzturēšanu.

Pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 15.panta 2.punktu un 78.panta pirmo daļu, ar Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 21.oktobra lēmumu Nr.730 „Par pirmpirkuma tiesību izmantošanas kārtību” izveidotā iesniegto pirkuma līgumu izvērtēšanas komisija, izskatot iesniegto pieteikumu par nekustamā īpašuma pirmpirkuma tiesību izmantošanu, iesaka izskatīt jautājumu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu nekustamā īpašuma Raiņa ielā 68, Jūrmalā, kadastra Nr.1300 020 6403, iegūšanai pašvaldības īpašumā pašvaldības autonomās funkcijas izpildes nodrošināšanai.

Minētās komisijas apsvērumi izriet no tā, ka nekustamais īpašums Raiņa ielā 68, Jūrmalā, atrodas jaunbūvējamās sporta zāles Raiņa ielā 55, Jūrmalā, tiešā tuvumā un Jūrmalas pilsētas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi atļauj minēto nekustamo īpašumu izmantot transporta līdzekļu novietnes būvniecībai.

Ņemot vērā, ka Raiņa ielā 55, Jūrmalā, ir uzsākta jaunas sporta zāles būvniecība, kurā ir plānotas 800 skatītāju sēdvietas un kurā tiks organizēti valsts un starptautiska mēroga sporta pasākumi – Latvijas basketbola līgas 1.divīzijas čempionāti, Latvijas Handbola virslīgas čempionāti, starptautiski un vietēja mēroga bērnu un jauniešu čempionāti dažādos sporta veidos, kā arī citi plaša mēroga sporta pasākumi, tuvākajā apkaimē ir radusies nepieciešamība pēc papildus autostāvvietām, kurās varētu novietot sacensību apmeklētāju un dalībnieku automašīnas. Tas nodrošinātu to, ka ar automašīnām netiks noslogotas apkārtnē esošās šķērsielas, maģistrālās ielas, kā arī tuvējo māju iekšpagalmi, tādejādi uzlabojot satiksmes drošības situāciju šajā pilsētas daļā.

Izvērtējot pašvaldības pirmpirkuma tiesību izmantošanas komisijas ieteikumu, Jūrmalas pilsētas dome konstatē, ka minētais zemesgabals nepieciešams autostāvvietas ierīkošanai, uzlabojot infrastruktūru šajā pilsētas daļā un nodrošinot likuma „Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 2.punktā minēto pašvaldības autonomo funkciju izpildi Jūrmalas pilsētas Attīstības stratēģijas 2010.-2030.gadam ietvaros.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 62.panta otrās daļas 3.punktu, nekustamā īpašuma Jūrmalā, Raiņa ielā 68 pārdevēju A.J., personas kods ***, R.J., dzimušas ***, A.Ļ., personas kods *** un pircēja V.M., personas kods ***, viedokļa noskaidrošana nav nepieciešama, jo no gadījuma būtības izriet, ka personas viedokļa noskaidrošana nav iespējama vai nav adekvāta.

Pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 2.punktu, 78.panta pirmo daļu, Administratīvā procesa likuma 62.panta otrās daļas 3.punktu, Ministru kabineta 2010.gada 28.septembra noteikumu Nr.919 „Noteikumi par vietējo pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas kārtību un termiņiem” prasībām, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Izmantot pirmpirkuma tiesības uz nekustamo īpašumu Raiņa ielā 68, Jūrmalā, kadastra Nr.1300 020 6403, kas sastāv no zemes gabala, kadastra Nr.1300 020 6403 895 m2 platībā, dzīvojamās ēkas saskaņā ar inventarizācijas dokumentiem būves Nr.001 un palīgceltnes saskaņā ar inventarizācijas dokumentiem būves Nr.002 par īpašnieku piedāvāto pirkuma summu 24500,00 EUR (divdesmit četri tūkstoši pieci simti euro) pašvaldības autonomās funkcijas izpildes nodrošināšanai.

2. Uzdot Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļai 5 darba dienu laikā organizēt darījuma akta sagatavošanu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu uz nekustamo īpašumu Raiņa ielā 68, Jūrmalā, kadastra Nr.1300 020 6403.

3. Uzdot Jūrmalas pilsētas domes Centralizētajai grāmatvedībai 10 darba dienu laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas samaksāt pirkuma summu, ievērojot šī lēmuma 2.punktā minēto darījuma aktu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu, pārskaitot to pircēja V.M. , personas kods ***, norādītajā norēķinu kontā.

4. Uzdot Jūrmalas pilsētas domes Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai lēmumu nekavējoties nosūtīt nekustamā īpašuma Raiņa ielā 68, Jūrmalā, kadastra Nr.1300 020 6403, pārdevējiem A.J., R.J., A.Ļ. un Jūrmalas pilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļai.

5. Uzdot Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļai 2 mēnešu laikā pēc 2.punktā minētā darījuma akta noslēgšanas un maksājumu veikšanas reģistrēt nekustamā īpašuma Raiņa ielā 68, Jūrmalā, kadastra Nr.1300 020 6403, tiesības Jūrmalas pilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļā.

6. Uzdot Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektoram kontrolēt lēmuma izpildi.

Šo lēmumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70.panta pirmo daļu, 76.panta pirmo un otro daļu, 79.panta pirmo daļu, 188.panta otro daļu un 189.panta pirmo daļu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas pieteikumu iesniedzot Administratīvās rajona tiesas attiecīgajā tiesu namā pēc pieteicēja adreses [fiziskā persona — pēc deklarētās dzīvesvietas adreses, papildu adreses (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma izpratnē) vai nekustamā īpašuma atrašanās vietas, juridiskā persona — pēc juridiskās adreses]

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF