Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2017.gada 17.maijāNr. 265

protokols Nr. 9, 4. punkts

Par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta
“Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā”
2016.gada aktivitāšu perioda noslēgumu

Saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām” 12.pantu, Tūrisma likuma 8.pantu un Ministru kabineta 2015.gada 1.decembra noteikumiem Nr.678 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 3.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu eksporta proporciju” 3.2.1.2. pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” īstenošanas noteikumi”, pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras 2016.gada 24.maijā noslēgto Līgumu par atbalsta saņemšanu pašvaldībām, plānošanas reģioniem, ja atbalsta saņemšana paredzēta par darbībām, kas nav saistītas ar saimnieciskās darbības īstenošanu Nr. SKV-TL-2016/10, pamatojoties uz 2017.gada 9.maija Jūrmalas pilsētas domes Kūrortu un tūrisma jautājumu komitejas ārkārtas sēdes protokolu Nr.1.2-24/7, 2017.gada 16.maija Jūrmalas pilsētas domes Finanšu komitejas sēdes protokolu Nr.1.2-20/4, kā arī uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vēstulēm par atbalsta finansējuma izmaksu Nr.NOS-SKV-2016/1504 (08.09.2016), Nr.NOS-SKV-2016/1547 (12.09.2016.) un Nr.NOS-SKV-2017/666 (15.02.2017.), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā” (turpmāk – projekts) 2016.gada aktivitāšu perioda īstenošanu, saskaņā ar 1.pielikumu “Projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā” 2016.gada aktivitāšu perioda noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt projekta 2016.gada aktivitāšu perioda kopējās faktiskās izmaksas 61 341,71 EUR (sešdesmit viens tūkstotis trīs simti četrdesmit viens eiro, 71 cents) (2.pielikums Projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā” 2016.gada aktivitāšu budžeta kopsavilkums (euro)” un 3.pielikums “Pārskats par projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā” 2016.gada aktivitāšu finanšu līdzekļu apguvi”), t.sk.:

2.1. Jūrmalas pilsētas pašvaldības attiecināmo izmaksu summa ir 27 722,17 EUR (divdesmit septiņi tūkstoši septiņi simti divdesmit divi eiro, 17 centi), kur:

2.1.1. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir (80%) jeb 22 177,69 EUR (divdesmit divi tūkstoši viens simts septiņdesmit septiņi eiro, 69 centi);

2.1.2. Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums ir 20% jeb 5 544,48 EUR (pieci tūkstoši pieci simti četrdesmit četri eiro, 48 centi).

2.2. neattiecināmo izmaksu summa, kura tika segta no Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžeta, sastāda 12 839,00 EUR (divpadsmit tūkstoši astoņi simti trīsdesmit deviņi eiro).

2.3. projekta partneru izmaksu summa ir 20 780,54 EUR (divdesmit tūkstoši septiņi simti astoņdesmit eiro, 54 centi).

Priekšsēdētāja

R.Sproģe



1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2017.gada 17.maija lēmumam Nr. 265

(Protokols Nr.9, 4.punkts)

Projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā” 2016.gada aktivitāšu perioda noslēguma ziņojums

Pamata informācija [1]

Projekta nosaukums

“Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā. 2016.gada aktivitātes”

Līguma/vienošanās Nr.

SKV-TL-2016/10

Darbības programmas nosaukums:

Darbības programma “Izaugsme un nodarbinātība”

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

3.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu eksporta proporciju” 3.2.1.2. pasākums “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana”

Projekta mērķis

Veikt tūrisma mārketinga aktivitātes 2016.gadā, aktīvi piedaloties starptautiskajās tūrisma izstādēs, gadatirgos un konferencēs nozīmīgos Jūrmalas tūrisma mērķa tirgos. Popularizēt Jūrmalas pilsētas tūrisma piedāvājumus un aktualitātes esošajiem un potenciālajiem viesiem un sadarbības partneriem no ārvalstīm, lai veicinātu darījumu, pasākumu un labsajūtas tūrisma attīstību un tūristu skaita pieaugumu Jūrmalas pilsētā. Projekta ieguvums - Jūrmalas pilsētas kūrorta reklāma un popularizēšana mērķa tirgos, saņemot Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu Jūrmalas pilsētas pašvaldības izdevumiem tūrisma mārketinga aktivitāšu īstenošanai.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Starptautiskais tūrisma gadatirgus „REISELIVSMESSEN Oslo 2016” Norvēģijā

Organizēts stends "Jūrmala. Latvija", kurā piedalījās Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "BBH Investments" ("Baltic Beach Hotel"), SIA "SemaraH Hotel Management", AS "Kūrortviesnīca Daina"; SIA "LT Services" ("Amber SPA Hotel").

Mērķis tika sasniegts

Ņemot vērā, ka Jūrmala norvēģus vairāk piesaista ar SPA piedāvājumiem, stenda novietojums bija labsajūtas tūrisma sektorā un stenda noformējumā vairāk tika likts uzsvars un labsajūtas tūrismu. Tika sniegta informācija arī par darījumu tūrisma iespējām Jūrmalā. Kopumā izstādi apmeklēja ap 40 000 cilvēku.

Starptautiskais tūrisma gadatirgus „MATKA 2016” Somijā (Helsinki)

Jūrmalas pilsētas dome piedalījās kā eksponents Latvijas nacionālajā stendā, ko organizēja LIAA Tūrisma departaments.

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta gan tūrisma profesionāļu, gan gala patērētāju apmeklējumam, turklāt tā ir lielākā Somijas tūrisma izstāde, līdz ar to tajā tiek reklamētas visas tūrisma jomas, t.sk. labsajūtas, darījumu un pasākumu tūrisms. Ņemot vērā, ka Jūrmala somus piesaista gan ar SPA piedāvājumiem, gan ar darījumu tūrisma iespējām, vairāk tika likts uzsvars un labsajūtas un darījumu tūrismu, piedāvājot attiecīgus materiālus somu valodā.

Tūrisma izstāde „REISELIVSMESSEN Bergen 2016” Norvēģija (Bergena)

Organizēts stends "Jūrmala. Latvija", kurā piedalījās 4 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "SemaraH Hotel Management", SIA "LT Services" ("Amber SPA Hotel").

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta galvenokārt gala patērētāju apmeklējumam. Šī ir reģionālā izstāde, kurā tiek reklamētas visas tūrisma jomas, t.sk. labsajūtas, darījumu un pasākumu tūrisms. Jūrmalas stendā apmeklētājiem bija pieejama informācija gan par Jūrmalas SPA un labsajūtas uzlabošanas iespējām. Norvēģija ir augsti prioritārs tūrisma tirgus Jūrmalai un Latvijai, līdz ar to Jūrmalas stends tiek rīkots vairākās izstādēs Norvēģijā.

Starptautiskais tūrisma, sporta un atpūtas gadatirgus „Adventur 2016” Lietuvā (Viļņā)

Organizēts stends "Jūrmala.Latvija". Stendā kopumā piedalījās 4 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "SemaraH Hotel Management", AS "Kūrortviesnīca Daina"; SIA "Arbat Rīga" (viesnīca "Pegasa Pils").

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta gan tūrisma profesionāļu, gan gala patērētāju apmeklējumam. Tā ir lielākā Lietuvas tūrisma izstāde, līdz ar to tajā tiek reklamētas visas tūrisma jomas, t.sk. labsajūtas, darījumu un pasākumu tūrisms. Jūrmalas stendā apmeklētājiem bija pieejama informācija par Jūrmalas pasākumiem, īpašiem piedāvājumiem SPA atpūtai. Apmeklētāju skaits ap 20 000.

Tūrisma izstāde „REISELIVSMESSEN Stavanger 2016” Norvēģija

Organizēts stends "Jūrmala. Latvija", kurā piedalījās 3 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "LT Services" ("Amber SPA Hotel").

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta galvenokārt gala patērētāju apmeklējumam. Šī ir reģionālā izstāde, kurā tiek reklamētas visas tūrisma jomas, t.sk. labsajūtas, darījumu un pasākumu tūrisms. Jūrmalas stendā apmeklētājiem bija pieejama informācija gan par Jūrmalas SPA un labsajūtas uzlabošanas iespējām. Norvēģija ir augsti prioritārs tūrisma tirgus Jūrmalai un Latvijai, līdz ar to Jūrmalas stends tiek rīkots vairākās izstādēs Norvēģijā.

Starptautiskais tūrisma gadatirgus „TOUREST 2016” Igaunijā (Tallina)

Organizēts stends "Jūrmala.Latvija", kurā piedalījās 4 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "SemaraH Hotel Management", AS "Kūrortviesnīca Daina", SIA "Sanare - KRC "Jaunķemeri".

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta gan tūrisma profesionāļu, gan gala patērētāju apmeklējumam, turklāt tā ir lielākā Igaunijas tūrisma izstāde, līdz ar to tajā tiek reklamētas visas tūrisma jomas, t.sk. labsajūtas, darījumu un pasākumu tūrisms. Jūrmalas stendā apmeklētājiem bija pieejama informācija par Jūrmalas pasākumiem, īpašiem piedāvājumiem SPA atpūtai, stenda dalībnieki pārdeva dāvanu kartes. Apmeklētāju skaits aptuveni 25 000 cilvēki.

Starptautiskā tūrisma izstāde „Danish Travel Show” Dānijā (Herninga)

Organizēts kopstends "Jūrmala. Latvija", kurā piedalījās 4 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "LT Services" ("Amber SPA Hotel"), SIA "Latvia Tours".

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta gan tūrisma profesionāļu, gan gala patērētāju apmeklējumam, turklāt tā ir lielākā Dānijas tūrisma izstāde, līdz ar to tajā tiek reklamēti visas tūrisma jomas, t.sk. labsajūtas, darījumu un pasākumu tūrisms. Šajā izstādē Jūrmala piedalījās pirmo reizi, saskatot potenciālu Dānijas tirgū. Stendā vairāk tika likts uzsvars un labsajūtas un darījumu tūrismu. Izstāde bija labi apmeklēta, interese par Latviju un Jūrmalu bija liela. Jūrmala bija vienīgais dalībnieks no Latvijas šajā izstādē.

Zviedrijas izstāde “SENIOR Goteborg 2016” Zviedrijā

Organizēts stends "Jūrmala. Latvija", kurā piedalījās 3 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "SemaraH Hotel Management".

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta galvenokārt apmeklētājiem vecumā 50+, kas ir potenciālie ceļotāji uz Latviju ar lielu interesi uzlabot veselību. Stendā tika nodrošināta informācija zviedru valodā par pilsētu, veselības uzlabošanas, SPA iespējām un īpašiem piedāvājumiem. Gēteborga ir 2.lielākā Zviedrijas pilsēta, un Zviedrija ir augsti prioritārs tūrisma tirgus Jūrmalai un Latvijai.

Starptautiskā tūrisma izstāde „AITF 2016” Azerbaidžānā (Baku)

Organizēts stends "Jūrmala. Latvija",kurā piedalījās 3 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Latvia Tours", SIA "Bulta Tur".

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta gan tūrisma profesionāļu, gan gala patērētāju apmeklējumam. Jūrmala pirmo reizi piedalījās ar savu stendu Azerbaidžānas izstādē, saskatot potenciālu Centrālāzijas tirgū. Stends tika izvietots SPA un labsajūtas tūrisma sektorā, jo Jūrmala prezentēja sevi, kā vietu, kur uzlabot veselību.

Darījumu tūrisma izstāde “IMEX 2016” Vācijā (Frankfurte)

Jūrmalas pilsētas dome piedalījās kā eksponents Rīgas tūrisma attīstības biroja Live Riga organizētajā stendā.

Mērķis tika sasniegts

Šī ir viena no lielākajām Eiropas darījumu un MICE tūrisma izstāde, tāpēc Jūrmala tika prezentēta kā darījumu tūrisma galamērķis ar daudzveidīgām veselības uzlabošanas iespējām. Stendā bija pieejami materiāli par Jūrmalas pilsētu, kā arī speciāls izdevums "Darījumu tūrisms Jūrmalā".

Zviedrijas izstāde “SENIOR Malmo 2016” Zviedrijā

Organizēts stends "Jūrmala. Latvija", kurā piedalījās 3 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "SemaraH Hotel Management".

Mērķis tika sasniegts

Tūrisma izstāde ir paredzēta galvenokārt apmeklētājiem vecumā 50+, kas ir potenciālie ceļotāji uz Latviju ar lielu interesi uzlabot veselību. Stendā tika nodrošināta informācija zviedru valodā par pilsētu, veselības uzlabošanas, SPA iespējām un īpašiem piedāvājumiem. Zviedrija ir augsti prioritārs tūrisma tirgus Jūrmalai un Latvijai, tāpēc tika pieņemts lēmums piedalīties vairākās Zviedrijas izstādēs, aptverot plašāku auditoriju. Izstādē piedalījās ap 6000 apmeklētāju.

Darījumu tūrisma izstāde “The Meetings Show 2016” Lielbritānijā (Londona)

Organizēts stends "Latvija. Rīga. Jūrmala".

Mērķis tika sasniegts

Izstāde ir vadošā darījumu tūrisma profesionāļu platforma Lielbritānijā, kur ir iespēja satikties MICE industrijas pārstāvjiem. Pasākums fokusējas uz darījumu tūrisma un ietver sevī gan dalību stendā, dalību semināros un tikšanās ar profesionāļiem.

Veselības tūrisma izstāde “Moscow Med Show” Krievijā (Maskava)

Jūrmalas pilsētas dome piedalījās Latvijas veselības tūrisma klastera stendā.

Mērķis tika sasniegts

Jūrmalas pilsēta piedalījās ar darba vietu, reklamējot kūrorta ārstniecības, veselības uzlabošanas iespējas. Apmeklētāju skaits ap 3000.

Zviedrijas izstāde “SENIOR Stockholm 2016” Zviedrijā

Organizēts stends "Jūrmala. Latvija", kurā piedalījās 3 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "SemaraH Hotel Management".

Organizēts apvienotais stends ar LIAA Tūrisma departamentu, kas ļāva optimizēt līdzekļu izlietojumu un plašāk piesaistīt uzmanību. Jūrmalas stenda daļā piedalījās 3 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "SemaraH Hotel Management".

Mērķis sasniegts.

Izstāde ir paredzēta apmeklētājiem vecuma kategorijā 50+, kurus interesēja tieši labsajūtas tūrisms, tāpēc Jūrmala reklamēja veselības uzlabošanas un SPA iespējas pilsētā, piedāvājot attiecīgos informatīvos materiālus, tostarp arī zviedru valodā. Apmeklētāju skaits ap 13 000

Tūrisma kontaktbiržas "Smal Rail & Road Show", Somijā (Vāsa, Helsinki, Oulu)

Jūrmala piedalījās izstādē-kontaktbiržā (B2B) ar individuālo darba vietu,

Mērķis sasniegts.

Tika reklamētas kūrorta ārstniecības, veselības uzlabošanas iespējas, darījumu tūrisma un ģimenes atpūtas iespējas Jūrmalā. Tika sniegta informācija par Latviju kopumā, jo Jūrmalas bija vienīgais dalībnieks no Latvijas. Katrā pilsētā kontaktbiržu apmeklēja līdz 100 vietējo tūrisma aģentūru pārstāvji.

Veselības un skaistuma izstāde “I love me 2016” Somijā (Helsinki)

Organizēts stends "Jūrmala. Latvija", kurā piedalījās 3 uzņēmumi: Jūrmalas pilsētas dome, SIA "Hotel Jūrmala SPA", SIA "SemaraH Hotel Management".

Mērķis sasniegts.

Izstādes profils ir skaistums un veselība, tāpēc apmeklētāji galvenokārt bija sievietes dažādā vecumā, kuras interesēja tieši labsajūtas tūrisms, tāpēc Jūrmala reklamēja veselības uzlabošanas un SPA iespējas pilsētā, piedāvājot attiecīgos informatīvos materiālus, tostarp arī somu valodā.

Veselības tūrisma kontaktbirža “MedAntor” Krievijā (Maskava)

Organizēta Jūrmalas dalība kontaktbiržā ar savu darba vietu

Mērķis sasniegts

Izstādē-darbseminārā (B2B) Jūrmalas pilsētas dome piedalījās ar savu individuālo darba vietu. Izstādes-darbsemināra profils ir veselības un labsajūtas tūrisms.

Projektā veiktie grozījumi

2016.gada aktivitāšu īstenošanas laikā tika veikti šādi saturiskie grozījumi:

· Tika atcelta dalība izstādē “TITF 2016” Uzbekistānā, jo dalībai stendā nav pieteicies neviens uzņēmējs.

· Tika atcelta dalība izstādē “Allt for Halsan” Stokholmā, jo 2015.gadā bija ļoti zems apmeklētāju skaits šajā izstādē. Uzņēmēji, kas pieteicās dalībai šajā izstādē (SIA “Hotel Jūrmala SPA” un SIA “SemaraH Hotels Management”), piekrita šim priekšlikumam.

· Tika atcelta dalība izstādē “OTDIH” Minskā, jo Tūrisma attīstības Valsts aģentūra atcēla Latvijas stenda organizēšanu šajā izstādē.

· Tika atcelta dalība izstādē “Moscow Med Show” pavasarī, jo Latvijas kūrortpilsētu asociācija pieņēma lēmumu neorganizēt stendu šajā izstādē.

2016.gada aktivitāšu īstenošanas laikā tika veikti šādi finanšu grozījumi

· Ieekonomētie līdzekļi, kas radās atcelto izstāžu dēl (EUR 7 068,00), tika novirzīti, stendu noformējumu pilnveidojuma izmaksu segšanai izstādēs “Reiselivsmessen” Oslo, “IMEX” Frankfurtē, “Senior” Gēteborgā un Malmē, “Ferie for alle” Dānijā, “Senior” Stokholmā un “Health” Somijā.

· Sadarbības līgumu parakstīšanas brīdī ar Jūrmalas pilsētas domi vairāki uzņēmēji samazināja izstāžu skaitu, kurās viņi piedalīsies, attiecīgi tika samazinātas plānotās stendu platības šajās izstādēs, līdz ar to ir samazinājies kopējais projekta budžets, jo samazinājās ieņēmumi no partneriem par 17 910,00 EUR.

· Tika attiecinātas sākotnēji neplānotas izmaksas par dalību aktivitātēs “Dalība t ūrisma kontaktbiržā "Smal Rail & Road Show", Somijā (Vāsa, Helsinki, Oulu)” un “Darbsemināra rīkošana Azerbaidžānā”, kas sākotnēji nebija plānotas projektā un tika apmaksātas no Tūrisma nodaļas budžeta.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

2016.gada aktivitāšu īstenošanas periods ir: 2015.gada 01.decembrī – 2016.gada 31.decembrī

2015.gada 01.decembrī – 2016.gada 31.decembrī

Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 14.jūlija lēmums Nr.313 “Par līdzdalību Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā” īstenošanā”

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

2016.gads

2017.gads

12

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Projekta dokumentācijas sagatavošana

x

Starptautiskais tūrisma gadatirgus „REISELIVSMESSEN Oslo 2016” Norvēģijā

x

Starptautiskais tūrisma gadatirgus „MATKA 2016” Somijā (Helsinki)

x

Tūrisma izstāde „REISELIVSMESSEN Bergen 2016” Norvēģija (Bergena)

x

Starptautiskais tūrisma, sporta un atpūtas gadatirgus „Adventur 2016” Lietuvā (Viļņā)

x

Tūrisma izstāde „REISELIVSMESSEN Stavanger 2016” Norvēģija

x

Starptautiskais tūrisma gadatirgus „TOUREST 2016” Igaunijā (Tallina)

x

Starptautiskā tūrisma izstāde „Danish Travel Show” Dānijā (Herninga)

x

Zviedrijas izstāde “SENIOR Goteborg 2016” Zviedrijā

x

Starptautiskā tūrisma izstāde „AITF 2016” Azerbaidžānā (Baku)

x

Darījumu tūrisma izstāde “IMEX 2016” Vācijā (Frankfurte)

x

Zviedrijas izstāde “SENIOR Malmo 2016” Zviedrijā

x

Darījumu tūrisma izstāde “The Meetings Show 2016” Lielbritānijā (Londona)

x

Veselības tūrisma izstāde “Moscow Med Show” Krievijā (Maskava)

x

Tūrisma kontaktbiržas "Smal Rail & Road Show", Somijā (Vāsa, Helsinki, Oulu)

x

Zviedrijas izstāde “SENIOR Stockholm 2016” Zviedrijā

x

Veselības un skaistuma izstāde “I love me 2016” Somijā (Helsinki)

x

Veselības tūrisma kontaktbirža “MedAntor” Krievijā (Maskava)

x

Projekta dokumentācijas sagatavošana

x

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Projektā netika veiktas izmaiņas laika grafikā.

Projekta komanda

Projekta īstenotājs sniedz informāciju par projekta komandu atbilstoši lomām projekta īstenošanā, piemēram:

Projekta vadītājs – Gunta Ušpele, Tūrisma nodaļas vadītāja

Projekta vadītāja asistents – Aleksandra Stramkale, Tūrisma nodaļas vec.speciāliste

Projekta grāmatvedis – Ināra Kundziņa, Centralizētās grāmatvedības vadītāja

Projekta grāmatvedes asistente – Sandra Kotlere, Centralizētās grāmatvedības grāmatvede

Secinājumi un priekšlikumi

Projekta pieteikuma sagatavošana tika veikta pamatojoties uz Ministru kabineta 2015.gada 1.decembra noteikumiem Nr.678 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 3.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu eksporta proporciju” 3.2.1.2. pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” īstenošanas noteikumi”, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 10.marta lēmumam Nr.115 „Par dalību Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu konkursa 3.2.1.2.pasākumā “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana”.

Projekta pieteikums tika iesniegts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (turpmāk – LIAA) 2016.gada 12.maijā, un tam tika piešķirts identifikācijas numurs SKV-I-2016/339.

Pamatojoties uz LIAA 2016.gada 23.maija lēmumu Nr. NOS-SKV-2016/383 “Par iesnieguma Eiropas Savienības fonda atbalsta saņemšanai apstiprināšanu”, 2016.gada 14.jūlija tika pieņemts Jūrmalas pilsētas domes lēmums Nr.313 “Par līdzdalību Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā” īstenošanā” un

2016 gada 24.maijā starp LIAA un Jūrmalas pilsētas domi tika parakstīts Līgums par atbalsta saņemšanu pašvaldībām, plānošanas reģioniem, ja atbalsta saņemšana paredzēta par darbībām, kas nav saistītas ar saimnieciskās darbības īstenošanu Nr. SKV-TL-2016 par pasākuma īstenošanu līdz 2023. gada 31. decembrim.

Saskaņā ar jauniem noteikumiem, maksājumu pieprasījumus iesniedz ne vēlāk kā 3 mēnešus pēc aktivitātes norises, līdz ar to, maksājumu pieprasījumi par 2016.gada aktivitātēm tika iesniegti par vairākos posmos:

· 2016.gada 20.jūlijā tika iesniegts maksājuma pieprasījums par pasākuma aktivitāšu pirmo posmu Nr. FIN-SKV-MP-2016/258. 2016.gada 8.septembrī tika saņemts LIAA atzinums Nr. NOS-SKV-2016/1504 “Par atbalsta finansējuma izmaksu”, pamatojoties uz kuru Jūrmalas pilsētas dome saņēma atbalsta finansējumu 14 747,32 EUR apmērā.

· 2016.gada 10.augustā tika iesniegts maksājuma pieprasījums par pasākuma aktivitāšu nākamo posmu Nr. FIN-SKV-MP-2016/507. 2016.gada 12.septembrī tika saņemts LIAA atzinums Nr. NOS-SKV-2016/1547 “Par atbalsta finansējuma izmaksu”, pamatojoties uz kuru Jūrmalas pilsētas dome saņēma atbalsta finansējumu 2 563,81 EUR apmērā.

· 2016.gada 7.decembrī tika iesniegts maksājuma pieprasījums par pasākuma aktivitāšu nākamo posmu Nr. FIN-SKV-MP-2016/962. 2017.gada 15.februārī tika saņemts LIAA atzinums Nr. NOS-SKV-2017/666 “Par atbalsta finansējuma izmaksu”, pamatojoties uz kuru Jūrmalas pilsētas dome saņēma atbalsta finansējumu 4 866,56 EUR apmērā.

Maksājuma pieprasījumos, tika iekļautas attiecināmās izmaksas par 2 pasākumiem, kas nebija plānoti projekta ietvaros, bet kuru finansēšana notika no Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Tūrisma nodaļas budžeta. Par šīm aktivitātēm tika saņemts atbalsta finansējums 1 877,36 EUR apmērā.

Pasākuma 2016.gada aktivitāšu īstenošana ir veikta saskaņā ar apstiprināto budžetu. Projekta mērķis ir sasniegts. Ņemot vērā, ka bija apstiprināti budžeta grozījumi, samazinot plānotus izdevumus, kopumā ir apgūti gandrīz 100% no pasākuma 2016.gada aktivitātēm paredzētā finansējuma.



[1] Pamatinformācijas sadaļu var papildināt/mainīt atbilstoši projekta vajadzībām.


Pielikums Nr.2 XLSX

Pielikums Nr.3 XLS


Lejupielāde: DOC un PDF