Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2018.gada 27.septembrīNr. 466

protokols Nr. 13, 24. punkts

Par transportlīdzekļa Opel Zafira, valsts reģistrācijas
numurs GG 6892, atsavināšanu

Izvērtējot Jūrmalas pilsētas bāriņtiesai (turpmāk tekstā – Bāriņtiesa) piederošās kustamās mantas – transportlīdzekļa Opel Zafira, valsts reģistrācijas numurs GG 6892 (turpmāk – Kustamā manta) nolietojumu, augstās nepieciešamā remonta izmaksas, kā arī lai nodrošinātu racionālu un lietderīgu Bāriņtiesas Kustamas mantas apsaimniekošanu, kuru vairs nav lietderīgi turpmāk izmantot Bāriņtiesas funkciju nodrošināšanai, ir lietderīgi atsavināt minēto Kustamo mantu.

Atbilstoši Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 37.panta pirmās daļas 1.punktam pārdot publiskas personas mantu par brīvu cenu var, ja kustamās mantas atlikusī bilances vērtība pēc grāmatvedības uzskaites datiem ir mazāka par 700 euro, šajā gadījumā pārdošanas cena nedrīkst būt mazāka par atlikušo vērtību.

Saskaņā ar Bāriņtiesas grāmatvedības datiem Kustamās mantas bilances vērtība uz 2018.gada 10.septembri ir 0,00 EUR.

Saskaņā ar zvērinātā tehniskā eksperta Guntara Ungura 2017.gada 7.novembra vērtējumu Novērtēšanas aktā Nr.7391 (1.pielikums) automašīnas izsoles sākuma vērtība sastāda 700,00 EUR (septiņi simti euro 00 centi).

Ņemot vērā iepriekš minēto, kā arī pamatojoties uz Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 3.panta pirmās daļa 2.punktu, 4.panta pirmo un otro daļu, 6.panta otro un trešo daļu, 8.panta ceturto un piekto daļu, 9.panta trešo daļu, 10.pantu, 34.pantu un 37.panta pirmās daļas 1. punktu Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atļaut Bāriņtiesai atsavināt transportlīdzekli Opel Zafira, valsts reģistrācijas numurs GG 6892, pirmā reģistrācija 2006.gadā, pārdodot to par brīvu cenu.

2. Apstiprināt Kustamās mantas pārdošanas cenu 700,00 EUR (septiņi simti euro, 00 centi).

3. Bāriņtiesai organizēt sludinājuma par Kustamas mantas atsavināšanu ievietošanu Jūrmalas pilsētas mājaslapā. Pieteikums par Kustamās mantas pirkšanu iesniedzams 5 darba dienu laikā no sludinājuma publicēšanas Jūrmalas pilsētas mājaslapā.

4. Dome pilnvaro Bāriņtiesas priekšsēdētāju parakstīt Transportlīdzekļa pirkuma līgumu saskaņā ar līguma paraugu lēmuma 2.pielikumā un Kustamās mantas atsavināšanas noteikumiem (3.pielikums), pēc pārdošanas maksas iemaksāšanas Bāriņtiesas kontā.

5. Ja piecu darba dienu laikā pēc minētā sludinājuma publicēšanas vairāki pretendenti ir iemaksājuši pirkuma maksu par Kustamo mantu, tad Kustamās mantas atsavināšanas komisijai (turpmāk – izsoles komisija) (lēmuma 6.punkts) rīkot rakstisku izsoli ar augšupejošu soli saskaņā ar Kustamās mantas atsavināšanas noteikumiem (3.pielikums).

6. Izveidot izsoles komisiju šādā sastāvā:

6.1. Komisijas priekšsēdētājs – Līga Rokjāne, Jūrmalas pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētājs;

6.2. Komisijas locekļi:

6.2.1. Ilona Lediņa, Jūrmalas pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks;

6.2.2. Renāte Ivanovska, Jūrmalas pilsētas bāriņtiesas loceklis;

6.2.3. Baiba Čerņavska, Jūrmalas pilsētas bāriņtiesas grāmatvede.

7. Bāriņtiesas priekšsēdētājam apstiprināt Kustamās mantas atsavināšanas noteikumus (3.pielikums).

8. Izsoles komisijas priekšsēdētājam apstiprināt izsoles protokolu septiņu dienu laikā pēc izsoles.

9. Bāriņtiesas priekšsēdētājam apstiprināt izsoles rezultātus ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc maksājumu nokārtošanas ar izsoles uzvarētāju.

10. Lēmuma izpildes kontroli uzdot Bāriņtiesas priekšsēdētājam.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Pielikums Nr.1 PDF

Pielikums Nr.2-3 DOC


Lejupielāde: DOC un PDF