Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 21.februārīNr. 72

protokols Nr. 2, 30. punkts

Par Valsts atbalsta pasākuma zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda
finanšu līdzekļiem projekta “ Motocikla, multikoptera (drona) un
ķermeņa kameras iegāde zivju resursu aizsardzībai ” noslēgumu

Saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām” 21.panta pirmās daļas 27.punktu, Ministru kabineta 2010.gada 2.marta noteikumiem Nr.215 “Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem”, pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktā s prioritātes P3.4 “Droša dzīves vide” rīcības virziena R3.4.1.” S abiedriskās kārtības un iedzīvotāju drošības nodrošināšana” aktivitāti Nr.213 “Sabiedriskās kārtības un iedzīvotāju drošības pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšana un kvalitātes uzlabošana” un aktivitāti Nr.215 “Glābšanas dienesta attīstība un darbības kvalitātes uzlabošana” un Veselības veicināšanas plānā Jūrmalas pilsētai 2013.-2020.gadam noteiktā 2.1. mērķa “Atbalstošas un drošas vides attīstīšana, uzturēšana un pilnveidošana” 2.uzdevuma “Sabiedriskās kārtības un drošības uzraudzīšana” 2.2.aktivitāti “Nodrošināt glābēju dienestu darbību pludmalē” ņemot vērā Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada 22.novembra lēmumu Nr.562 ”Par Valsts atbalsta pasākumu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem atklātā projektu konkursa “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)” projekta “Motocikla, multikoptera (drona) un ķermeņa kameras iegāde zivju resursu aizsardzībai” īstenošanu”, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktam, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Valsts atbalsta pasākuma zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem darbības programmas “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)” projekta “Motocikla, multikoptera (drona) un ķermeņa kameras iegāde zivju resursu aizsardzībai” īstenošanu, saskaņā ar 1.pielikumu.

2. Apstiprināt projekta kopējās faktiskās izmaksas 8615,00 EUR (astoņi tūkstoši seši simti piecpadsmit euro un 00 centi) (2.pielikums “ Projekta “ Motocikla, multikoptera (drona) un ķermeņa kameras iegāde zivju resursu aizsardzībai” budžeta kopsavilkums (euro) ” un 3.pielikums “Pārskats par projekta “Motocikla, multikoptera (drona) un ķermeņa kameras iegāde zivju resursu aizsardzībai” finanšu līdzekļu apguvi”), t.sk.:

2.1. Zivju fonda finansējums ir 88% jeb 7581,20 EUR (septiņi tūkstoši pieci simti astoņdesmit viens euro un 20 centi );

2.2. Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums ir 12% jeb 1033,80 EUR (viens tūkstotis trīsdesmit trīs euro un 80 centi ).

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2019.gada 21.februāra lēmumam Nr.72

(Protokols Nr.10, 30.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Pamata informācija

Projekta nosaukums

Motocikla, multikoptera (drona) un ķermeņa kameras iegāde zivju resursu aizsardzībai.

Līguma/vienošanās Nr.

-

Darbības programmas nosaukums:

Valsts atbalsta pasākumi zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem.

Aktivitātes/apakšaktivitātes numurs un nosaukums

“Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)”.

Projekta mērķis

Uzlabot Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas materiāltehnisko nodrošinājumu, ceļot glābšanas dienesta kapacitāti .

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Aprīkojuma iegāde

Nodrošināt šādas projektā paredzētās iegādes:

1.Motocikls, 1 gab.- 5950,00 EUR;

2.Multikopters (drons), 1 gab. -

2340,00 EUR;

3.Ķermeņa kamera,

1 gab.-

531,00 EUR.

Saskaņā ar finanšu piedāvājumiem, tika piegādāts sekojošs aprīkojums:

1. Motocikls, 1 gab. 5950,00 EUR;

2. Multikopters (drons), 1 gab. -

1963,00 EUR;

3. Ķermeņa kamera 1 gab.

702,00 EUR.

Projekta mērķis tika sasniegts.

Projektā veiktie grozījumi

Projektā grozījumi netika veikti.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/skaidrojumi

No 2018.gada septembra līdz 2018.gada decembrim.

No 2018.gada septembra līdz 2018.gada decembrim.

Atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada 22.novembra lēmumam Nr.562 ”Par Valsts atbalsta pasākumu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem atklātā projektu konkursa “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)” projekta “Motocikla, multikoptera (drona) un ķermeņa kameras iegāde zivju resursu aizsardzībai” īstenošanu”.

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa mēnešiem) 2018.gads

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Aprīkojuma iegāde

x

x

x

x

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Projekts tika īstenots atbilstoši termiņam.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa mēnešiem) 2018.gads

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Aprīkojuma iegāde

x

x

x

x

Projekta komanda

Lai nodrošinātu kvalitatīvu, sekmīgu un savlaicīgu projekta īstenošanu, vienlaicīgi nodrošinot racionālu un lietderīgu budžeta līdzekļu izlietošanu, kā arī ar projekta saistīto dokumentu un atskaišu sagatavošanu, tika noteikti:

projekta vadītājs – Edijs Pivarūns,

projekta dokumentācijas sagatavotājs – Aija Ievīte,

Projekta grāmatvedis – Baiba Čerņavska.

Secinājumi un priekšlikumi

Projekta “ Motocikla, multikoptera un ķermeņa kameras iegāde zivju resursu aizsardzībai ” mērķis - uzlabot Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas materiāltehnisko nodrošinājumu, ceļot glābšanas dienesta kapacitāti , tika sasniegts. Projekta periodā tika izpildīti sekojoši darba uzdevumi – realizētas iepirkuma procedūras nepieciešamam aprīkojumam, veikts Lielupes monitorings izmantojot multikopteri (dronu). Iepirkuma procedūras rezultātā faktiskais apgūtais finansējums ir mazāks (8 615 EUR), kā tika plānots (8 821 EUR).

Šobrīd Jūrmalas pilsētas pašvaldības ūdens teritoriju uzraudzība – zivju resursu aizsardzība – kontrole un zvejniecību/makšķerēšanu regulējošo normatīvo aktu izpildes nodrošināšana kļuvusi daudz efektīvāka un tiek tērēti mazāki resursi, jo nodrošināts papildaprīkojums – motocikls, multikopteris (drons) un ķermeņa kamera. Papildaprīkojums ļauj akvatoriju apsekot ātrāk un kvantitatīvāk, kā arī izmantojot ķermeņa kameru iegūt papildus pierādījumu avotus.

Priekšlikums ir meklēt, piedalīties un realizēt līdzīgus projektus, lai novērstu malu zvejniecību un makšķerēšanas noteikumu pārkāpumus, kas nodara būtiskus kaitējumus videi, izraisa zivju krājumu izsīkšanu.


Pielikums Nr.2 XLS

Pielikums Nr.3 XLS


Lejupielāde: DOC un PDF