Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 21.martāNr. 150

protokols Nr. 3, 57. punkts

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada 18.decembra lēmumā Nr.640
“Par Jūrmalas Alternatīvās skolas funkciju izpildes nodrošināšanai
nepieciešamo telpu nomu un nomas līguma noslēgšanu

Jūrmalas pilsētas dome 2018.gada 18.decembrī pieņēma lēmumu Nr.640 “ Par Jūrmalas Alternatīvās skolas funkciju izpildes nodrošināšanai nepieciešamo telpu nomu un nomas līguma noslēgšanu ” (turpmāk – Lēmums), ar kuru tika nolemts uzdot Jūrmalas Alternatīvajai skolai (turpmāk – Skola) mēneša laikā noslēgt nomas līgumu ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Bulduru Dārzkopības vidusskola” (turpmāk – Bulduru Dārzkopības vidusskola).

Starp Bulduru Dārzkopības vidusskolu kā Iznomātāju un Skolu kā Nomnieku 2019.gada 11.janvārī tika noslēgts Nekustamā īpašuma nomas līgums, Iznomātāja reģistrācijas Nr.1-19/3 (turpmāk – Līgums).

Līguma 1.9.apakšpunkts nosaka, ka pēc šī Līguma parakstīšanas Nomnieks ir tiesīgs par saviem līdzekļiem uzsākt telpās kārtējos remontdarbus to piemērošanai šajā Līgumā noteiktajiem izmantošanas mērķiem, bet tikai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes un Iznomātaja rakstveida piekrišanu konkrētu darbu veikšanai. Minētajā kārtībā Nomnieka veiktie izdevumi netiek ieskaitīti nomas maksā, kā arī netiek viņam atlīdzināti no Iznomātāja puses, izņemot gadījumu, ja Iznomātājs pēc savas iniciatīvas izbeidz Līgumu pirms termiņa.

Lēmuma 6.punkts nosaka, ka Skolai divu mēnešu laikā pēc nomas līguma noslēgšanas jānodrošina nomas līguma ierakstīšana zemesgrāmatā.

Likuma “Par sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Bulduru dārzkopības vidusskola”” 6.pants nosaka, ka Bulduru Dārzkopības vidusskolai piederošo nekustamo īpašumu drīkst atsavināt, ieķīlāt vai citādi apgrūtināt ar lietu tiesībām, ja pieņemts Bulduru Dārzkopības vidusskolas valdes lēmums un attiecīgā darījuma veikšanai saņemta Latvijas Lauksaimniecības universitātes Senāta un Ministru kabineta piekrišana.

Jūrmalas pilsētas domē 2019.gada 11.martā ir saņemta Skolas vēstule (reģistrēta Domes lietvedības sistēmā ar Nr.1.1-22/4009), kurā Skola informē, ka Bulduru Dārzkopības vidusskola nostiprinājuma lūgumu sagatavos pēc Latvijas Lauksaimniecības universitātes Senāta un Ministru kabineta piekrišanas saņemšanas , līdz ar to Skola nevar nodrošināt nomas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā Lēmumā noteiktajā divu mēnešu termiņā un lūdz Jūrmalas pilsētas domi pagarināt šo termiņu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 21.panta pirmās daļas 27.punktu, Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošo noteikumu Nr.6 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums” 3.punktu un Jūrmalas pilsētas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2019.gada 13.marta atzinumu (protokols Nr.1.2-21/3), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Izdarīt Lēmumā šādus grozījumus:

1. Izteikt Lēmuma 6.punktu šādā redakcijā:

“6. Uzdot Jūrmalas Alternatīvajai skolai viena mēneša laikā pēc nostiprinājuma lūguma saņemšanas no sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Bulduru Dārzkopības vidusskola” nodrošināt nomas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā.”.

2. Papildināt Lēmumu ar 7. un 8.punktu šādā redakcijā:

“7. Pilnvarot Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektoru saskaņot Jūrmalas Alternatīvās skolas ieplānotos kārtējos remontdarbus 2019.gada 11.janvārī noslēgtajā nekustamā īpašuma nomas līgumā Nr.1-19/3 (turpmāk – Līgums) minētajās nomātajās telpās Viestura ielā 6, Jūrmalā.

8. Uzdot Jūrmalas Alternatīvai skolai:

8.1. plānot un pamatot kārtējos remontdarbus un to apmērus saskaņā ar Līgumu nomātajās telpās Viestura ielā 6, Jūrmalā;

8.2. iesniegt saskaņošanai Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektoram Jūrmalas Alternatīvās skolas plānotos kārtējos remontdarbus telpās (ar veicamo remontdarbu detalizētu tāmju pozīciju izklāstu, norādot materiālus, apjomus, telpas, kurās tiks veikti remontdarbi u.tml.) pēc to rakstiskas saskaņošanas ar Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes vadītāju;

8.3. veikt plānotos kārtējos remontdarbus telpās tikai pēc Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektora rakstveida piekrišanas konkrētu darbu veikšanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām, t.sk., nodrošinot Publisko iepirkumu likuma un Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 16.marta rīkojuma Nr.1.1-14/96 “Par iepirkumu veikšanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādēs” prasību izpildi.”

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Atvērt spēkā esošo redakciju

Lejupielāde: DOC un PDF