Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 31.oktobrīNr. 544

protokols Nr. 14, 13. punkts

Par “Attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošana ar Austrumu
partnerības valstu pašvaldībām”, kas finansēts no Latvijas
Pašvaldību savienības projekta “Strādājot kopā iespēju
sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām
attīstības veicināšanai ES partnervalstīs”
projekta “Labās pieredzes apmaiņa ar
Brovari pašvaldību pilsētas attīstības
jautājumos” īstenošanu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 5.punktu, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 3.punktam, ņemot vērā Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktās prioritātes P1.10. “Partnerattiecību veidošana ar starptautiskām organizācijām un institūcijām, sadraudzības pilsētām, citām pašvaldībām Latvijā un ārpus tās” rīcības virziena R1.10.1.: “Sadarbība ar Jūrmalas sadraudzības pilsētām” aktivitāti Nr.57 “Sadarbības projekti ar Jūrmalas sadraudzības pilsētām” un saskaņā ar Latvijas Pašvaldību savienības 2019. gada 16. oktobra apstiprinājuma vēstuli Jūrmalas pilsētas domei Nr.201910/INIC552 “Par Jūrmalas pilsētas domes pieteikumu Latvijas Pašvaldību savienības konkursam attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošanai ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām” (Jūrmalas pilsētas domes lietvedības sistēmā reģistrēta 2019.gada 17.oktobrī ar Nr.1.1-22/16753), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Īstenot “Attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošana ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām”, kas finansēts no Latvijas Pašvaldību savienības projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” projektu „Labās pieredzes apmaiņa ar Brovari pašvaldību pilsētas attīstības jautājumos” (turpmāk – projekts).

2. Noteikt projekta mērķi – sadarbojoties ar Brovari pašvaldības pārstāvjiem, īstenot pieredzes apmaiņas un sadarbības veicināšanas braucienu no Ukrainas, Brovari pašvaldības uz Jūrmalas pašvaldību, palielinot abu pašvaldību darbinieku kompetenci svarīgos pilsētas attīstības jautājumos, lai uzlabotu abu pašvaldību darba efektivitāti un nodrošinātu pašvaldību iedzīvotāju informētību un iesaisti pašvaldības organizēto pasākumu norisē.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas:

3.1. īstenota labās pieredzes apmaiņa pilsētas attīstībai nozīmīgos jautājumos, iesaistot Brovari un Jūrmalas pilsētas pašvaldību kultūras, mārketinga un attīstības jomas pārstāvjus;

3.2. veicināta zināšanu, iemaņu un prasmju pārnese abām pašvaldībām savstarpēji sadarbojoties – daloties ar pieredzi un piemēriem;

3.3. iegūti jauni kontakti un izveidotas iestrādnes turpmāku sadarbības projektu īstenošanai ar Austrumu sadraudzības pilsētu Brovari.

4. Noteikt Jūrmalas pilsētas domes pienākumus projektā:

4.1. Brovari pašvaldības delegācijas uzņemšana Jūrmalas pilsētā;

4.2. tikšanās organizēšana ar Jūrmalas pašvaldības struktūrvienību un iestāžu darbiniekiem;

4.3. labās pieredzes apmaiņas īstenošana ar Brovari pašvaldību pilsētas attīstības, mārketinga un kultūras jautājumos.

5. Noteikt projekta kopējās izmaksas 2680,00 EUR (divi tūkstoši seši simti astoņdesmit euro 00 centi), no kurām:

5.1. Latvijas Pašvaldību savienības piešķirtais Eiropas Savienības budžeta finansējums ir 74,89% jeb 2007,00 EUR (divi tūkstoši septiņi euro 00 centi);

5.2. Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums 25,11% jeb 673,00 EUR (seši simti septiņdesmit trīs euro 00 centi), kuru plānots segt no Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Ārējo sakaru un protokola nodaļas apstiprinātā budžeta.

6. Noteikt projekta īstenošanas laiku no 2019.gada 1.novembra – 2019.gada 9.decembrim.

7. Projekta ieviešanu uzdot Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu nodaļai sadarbībā ar Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Ārējo sakaru un protokola nodaļu, atbilstoši apstiprinātajam 2019.gada budžetam.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF