Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 20.februārīNr. 39

protokols Nr. 3, 15. punkts

Par Ekoskolu programmas, atbalsts skolām projekta "Ekoskolu projekts
aprites ekonomikas attīstībai E-SPACE (Eco-Schools Project
Advancing Circular Economy)" īstenošanu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 3.punktam, atsaucoties uz Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktā rīcības virziena R3.2.3.: Vispārizglītojošo skolu izglītības pakalpojumi, aktivitāti Nr.161 “Starptautiskās sadarbības attīstība”, saskaņā ar ANO Vides programmas un UNESCO sadarbības partnera vides izglītībā Vides izglītības fonda FEE (Foundation for Environmental Education), sadarbībā ar LUCART starptautisko uzņēmumu Latvijā un Slovēnijā, uzaicinājumu Ekoskolām dalībai projektā “E-SPACE”, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Īstenot Ekoskolu programmas, atbalsts skolām projektu „ Ekoskolu projekts aprites ekonomikas attīstībai E-SPACE (Eco-Schools Project Advancing Circular Economy) (turpmāk – projekts) partnerībā ar projekta vadošo partneri – Lucart, projekta partneri Vides izglītības fondu (turpmāk – projekta koordinators).

2. Noteikt projekta mērķi – veicināt elektroenerģijas patēriņa samazināšanu, palīdzēt vairot Zemes sistēmu izturību un elastību, mazināt atkritumu radīšanu, atbalstīt ilgtspējīgus produktus un pakalpojumus, izglītot par ilgtspējīgām rīcībām un izvēlēm.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas:

3.1. Pieejami mācību plāni un apmācību modulis, kas veltīts aprites ekonomikai.

3.2. Pieejami paraugi mācību rīkiem par aprites ekonomiku – infografikas, metodiskais materiāls, snieguma līmeņa apraksts u.c.

3.3. Tiks organizēti pedagogu kursi par aprites ekonomiku, to saikni ar mācību saturu, caurviju prasmēm, projektos balstītu mācību procesu, labās prakses piemēriem.

3.4. Vairota izpratne par ražošanas ciklu no izejvielām līdz gatavam produktam, produkta lietošanu, dažādām iespējām to izmantot mazāk, izmantot atkārtoti vai pārstrādāt.

3.5. Vairotas zināšanas par ilgtspējīgiem izejmateriāliem, iepazīti labās prakses piemēri.

3.6. Pilnveidotas prasmes, kas nepieciešamas inovatīvu risinājumu radīšanai un īstenošanai.

3.7. Veicināta rīcība, kas mazina nelietderīgu resursu patēriņu un atkritumu veidošanos.

4. Noteikt projekta īstenošanas laiku no 2020.gada 3.februāra līdz 2020.gada 31.oktobrim.

5. Projekta ieviešanu, tajā skaitā līguma ar Vides izglītības fondu par projekta īstenošanu koordinēšanu, uzdot Jūrmalas Valsts ģimnāzijai.

6. Projekta norises gaitu pārraudzīt Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu nodaļai.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF