Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 19.martāNr. 101

protokols Nr. 4, 9. punkts

Par dalību Ziemeļvalstu Ministru padomes izglītības programmas
Nordplus Jauniešu izglītības apakšprogrammas
atklātā projektu konkursā

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu un „Jūrmalas pilsētas attīstības programmas 2014-2020.gadam” 2.daļas Rīcības plāna Rīcības virziena „R3.2.3.:Vispārizglītojošo skolu izglītības pakalpojumi” 161.punktā “Starptautiskās sadarbības attīstība”, noteikto, un „Jūrmalas izglītības attīstības koncepcijas 2015.-2020.gadam” rīcības plāna rīcības virziena “R3.2.3. Vispārizglītojošo skolu izglītības pakalpojumi” 8.punktā “Starptautiskās sadarbības attīstība” noteikto, un saskaņā ar Valsts izglītības attīstības aģentūras 2019.gada 5.novembrī izsludināto 2020.gada atklātā projektu pieteikumu konkursu Ziemeļvalstu Ministru padomes izglītības programmā Nordplus, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 1.punktam un ievērojot Ziemeļvalstu Ministru padomes izglītības programmas Nordplus vadlīnijas, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atbalstīt Vaivaru pamatskolas kā vadošā partnera dalību Ziemeļvalstu Ministru padomes izglītības programmas Nordplus Jauniešu izglītības apakšprogrammas atklātā projektu konkursā ar projekta iesniegumu ”Dzīvojam atbildīgi Baltijas jūras piekrastē” (”Living responsibly on the coastline of the Baltic sea”) (turpmāk - projekts). Projekts tiks īstenots partnerībā ar Pärnu Mai Kool Igaunijā, Skanör Falsterbo Montessoriskola Zviedrijā un Santarves pamatskolu Klaipēdā, Lietuvā.

2. Noteikt projekta mērķi - atbalstīt inovatīvas prakses attīstību, nodošanu un īstenošanu, kā arī kopīgu Baltijas jūras izpētes iniciatīvu īstenošanu Jūrmalā un partnerskolu valstīs, lai atbalstītu sadarbību, mācīšanos no līdzbiedriem un pieredzes apmaiņu Eiropas līmenī, tai skaitā attīstīt un stiprināt tīklojumu, paaugstināt kapacitāti un darboties starptautiskā līmenī, apmainīties un salīdzināt ekoskolu idejas, prakses un metodes.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas:

3.1. izstrādātas, aprobētas un ieviestas darba metodes, paņēmieni un pedagoģiskās tehnoloģijas pedagogu profesionālajai izaugsmei, veicot dabaszinātņu projektu un pētījumus vidē;

3.2. izveidots projektā iesaistīto pedagogu pieredzes materiālu apkopojums un prezentēts citu Jūrmalas skolu pedagogiem;

3.3. novadītas Vaivaru pamatskolas pedagogu meistarklases citu Jūrmalas skolu pedagogiem;

3.4. Vaivaru pamatskolas skolēni kopā ar skolēniem no partnerskolām būs izstrādājuši darba lapas par Baltijas jūru un tās piekrasti izmantošanai citu skolu skolēniem.

4. Noteikt projekta prognozējamo īstenošanas laiku no 2020.gada 1.septembra līdz 2022.gada 31.augustam.

5. Noteikt kopējās projekta indikatīvās izmaksas 80 000,00 EUR (astoņdesmit tūkstoši euro un 00 centi), kas 100% apmērā ir Nordplus programmas finansējums, tai skaitā Vaivaru pamatskolas , kā projekta vadošā partnera indikatīvās izmaksas 20 000, 00 EUR (divdesmit tūkstoši euro un 00 centi).

6. Projekta apstiprināšanas gadījumā projekta īstenošanai nepieciešamo priekšfinansējumu Vaivaru pamatskolai, kā projekta vadošajam partnerim līdz 5 000 EUR (pieciem tūkstošiem euro un 00 centiem) jeb līdz 25% apmērā no šī lēmuma 5.punktā minētajām vadošā partnera indikatīvajām izmaksām paredzēt no Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2022.gada budžeta.

7. Pieņemt zināšanai, ka Vaivaru pamatskola ir sagatavojusi un iesniegusi projekta iesniegumu Valsts izglītības attīstības aģentūrai līdz 2020.gada 3.februārim.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF