Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 23.aprīlīNr. 162

protokols Nr. 6, 17. punkts

Par dalību Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administrētajā
Eiropas Savienības programmas „Erasmus+” pamatdarbības Nr.1 (KA1)
„Personu mobilitāte mācību nolūkos”
atklātajā projektu konkursā

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu, Jaunatnes likuma 12.panta trešo daļu, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 1.punktam, ņemot vērā Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktā rīcības virziena R3.2.4.: “Profesionālās ievirzes un interešu izglītības pakalpojumi” aktivitāti Nr.180 “Jauniešu līdzdalība pilsētas sabiedriski politiskajos, sociāli ekonomiskajos, kultūras, sporta un izglītības procesos, izstrādājot priekšlikumus un iniciējot attiecīgās darbības to īstenošanai” un aktivitāti Nr.170 “Starptautiskās sadarbības attīstība” un Jūrmalas pilsētas Jaunatnes politikas attīstības plāna 2018.-2020.gadam Rīcības plāna uzdevuma U 1.1. “Pašvaldībai jānodrošina jauniešu līdzdalība pilsētas, valsts un pasaules sabiedriski politiskajos, sociāli ekonomiskajos, kultūras, sporta un izglītības procesos, izstrādājot priekšlikumus un iniciējot attiecīgās darbības to īstenošanai” pasākumu P 1.1.3. “Finansiāls un/vai materiāls atbalsts jauniešu dalībai nacionālās un starptautiskās konferencēs, semināros, pasākumos”, uzdevuma U 3.3. “Veidot izpratni par neformālās izglītības būtību un izmantošanas iespējām” pasākumu P 3.3.1 “Organizēt neformālās izglītības seminārus, apmācības, projektus”, uzdevumu U 5.1.“Veidot izpratni par neformālās izglītības būtību un izmantošanas iespējām” un uzdevuma U 5.4. “Veicināt, jauniešus no riska grupām, iesaistīšanos dažādos pasākumos, projektos” pasākumu P 5.4.2. “Jauniešu ar īpašām vajadzībām un sabiedrībā atstumto grupu jauniešu iesaistīšana pasākumos, kas veicina šo jauniešu iesaistīšanos aktivitātēs un sabiedriskajos procesos”, un ievērojot Eiropas Savienības programmas „Erasmus+” programmas vadlīnijas, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atbalstīt Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra kā vadošā partnera dalību Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administrētajā Eiropas Savienības programmas „Erasmus+” pamatdarbības Nr.1 (KA1) “Personu mobilitāte mācību nolūkos” atklātajā projektu konkursā ar projekta iesniegumu “Bring out the different!/Izcelsim dažādo!” (turpmāk - projekts) sadarbībā ar projekta partneriem – jauniešu organizācijām no Armēnijas, Gruzijas, Rumānijas, Spānijas, Ukrainas, Ziemeļu Maķedonijas.

2. Noteikt projekta mērķi – veicināt jauniešu izpratni par grupu dinamikas procesu nozīmīgumu cīņā ar mobingu, izmantojot āra dzīves un pieredzes izglītības metodes.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas:

3.1. jauniešiem veicināta apziņa par grupu dinamikas un saliedēšanās nozīmīgumu mobinga novēršanā;

3.2. veicināta jauniešu izpratne par cilvēktiesību jautājumiem un pieredzes izglītību;

3.3. apzināti jauniešu sociālās atstumtības cēloņi un radītas rekomendācijas to novēršanai;

3.4. veicināta starpkultūru pieredzes apmaiņa;

3.5. nostiprināta starptautiskā sadarbība jaunatnes jomā Jūrmalas pilsētai ar Armēnijas, Gruzijas, Rumānijas, Spānijas, Ukrainas un Ziemeļu Maķedonijas jauniešu organizācijām un jauniešu centriem.

4. Noteikt projekta prognozējamo īstenošanas laiku no 2020.gada 1.septembra līdz 2021.gada 30.augustam.

5. Noteikt projekta kopējās indikatīvās izmaksas 22 967,00 EUR ( divdesmit divi tūkstoši deviņi simti sešdesmit septiņi eiro un 00 centi), kas 100% apmērā ir Eiropas Savienības budžeta finansējums, kuru piešķir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

6. Projekta apstiprināšanas gadījumā projekta īstenošanai nepieciešamo priekšfinansējumu līdz 4593,40 EUR ( četri tūkstoši pieci simti deviņdesmit trīs eiro un 40 centi) jeb līdz 20% apmērā no šī lēmuma 5.punktā minētajām indikatīvajām izmaksām paredzēt no Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2021.gada budžeta.

7. Projekta sagatavošanu un iesniegšanu līdz 2020.gada 7.maijam uzdot Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centram.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF