Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 29.oktobrīNr. 560

protokols Nr. 19, 40. punkts

Par Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts
programmas 2019.gadam 1.2. apakšsadaļas “Atbalsts
jaunatnes politikas plānošanas dokumentiem”
projekta “Ilgtspējīga [sa]darbība”
noslēgumu

Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu, Jaunatnes likuma 12.panta trešo daļu, atsaucoties uz Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktās prioritātes P.3.2. “Kvalitatīva un sociāli pieejama izglītība” rīcības virziena R3.2.4.:“Profesionālās ievirzes un interešu izglītības pakalpojumi” aktivitāti Nr.182 “Jauniešu informācijas pieejamības nodrošināšana saskaņā ar ikviena pilsētas jaunieša vajadzībām”, Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada 15.februāra lēmuma Nr.58 „Par Jūrmalas pilsētas jaunatnes politikas attīstības plāna 2018.-2020.gadam apstiprināšanu” pielikuma “Par Jūrmalas pilsētas jaunatnes politikas attīstības plāna 2018.-2020.gadam” rīcības plāna rīcībām U 2.1. “Nodrošināt jauniešiem aktuālu, kvalitatīvu, pieejamu un saistošu informāciju, balstoties uz jauniešu vajadzībām” un U 3.3. “Veidot izpratni par neformālās izglītības būtību un izmantošanas iespējām”, ņemot vērā Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 25.jūlija lēmumu Nr.333 “Par Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2019.gadam 1.2. apakšsadaļas “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī saskaņā ar vietējā līmeņa patstāvīgajiem jaunatnes politikas plānošanas dokumentiem” projekta “Ilgtspējīga [sa]darbība” īstenošanu” un Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktu, kā arī, pamatojoties uz Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras 2020.gada 27.jūlija vēstuli Nr.2-23/122 “Par projekta Ilgtspējīga [sa]darbība īstenošanai noslēguma pārskata apstiprināšanu” (domes lietvedības Nr.1.1-19/20S-12329), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2019.gadam 1.2. apakšsadaļas “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī saskaņā ar vietējā līmeņa patstāvīgajiem jaunatnes politikas plānošanas dokumentiem” projekta “Ilgtspējīga [sa]darbība” īstenošanu, saskaņā ar 1.pielikumu “Projekta noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt projekta kopējās faktiskās izmaksas 3 476,54 EUR (trīs tūkstoši četri simti septiņdesmit seši euro, 54 centi) (2.pielikums “Projekta “Ilgtspējīga [sa]darbība” budžeta kopsavilkums (euro)” un 3.pielikums “Pārskats par projekta “Ilgtspējīga [sa]darbība” finanšu līdzekļu apguvi”), t.sk. attiecināmo izmaksu summa ir 3 476,54 EUR (trīs tūkstoši četri simti septiņdesmit seši euro, 54 centi), kur valsts budžeta finansējums, kuru piešķir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, ir 100%.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2020.gada 29.oktobra lēmumam Nr.560

(protokols Nr.19, 40.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Pamata informācija

Projekta nosaukums

“Ilgtspējīga [sa]darbība”

Līguma/vienošanās Nr.

VP2019/1.2-8

Programmas nosaukums:

Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programma 2019.gadam

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

1.2.apakšsadaļa “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī saskaņā ar vietējā līmeņa patstāvīgajiem jaunatnes politikas plānošanas dokumentiem”

Projekta mērķis

Veicināt jaunatnes politikas attīstību Jūrmalas pilsētā, veidojot ilgtspējīgu starpinstucionālo un starpnozaru sadarbības sistēmu starp darbā ar jaunatni iesaistītajiem.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

1.Publicitātes aktivitātes JIC (Jaunatnes iniciatīvu centrs) un JLKK (Jaunatnes lietu konsultatīvā komisija) tēlu stiprināšanai (26.07.2019-26.04.2020)

Lai palielinātu sabiedrības interesi par jaunatnes jomu un celtu tās ietekmi Jūrmalas pilsētā, tiks organizēta publicitātes kampaņa.

Publicitātes aktivitātes ietvers mārketinga stratēģijas izveidi, prezentācijas pasākumos un konferencēs, plakātu izveidi un izvietošanu skolās un citās pašvaldības institūcijās, publikācijas sociālajos tīklos, interneta vietnēs, avīzē un citos medijos.

Tēlu stiprināšanas ietvaros tiks veidoti prezentmateriāli (baneris, t-krekli, suvenīri), kuri veicinās projekta, JIC un JLKK atpazīstamību ilgtermiņā.

Tiks piesaistīts grafiskā dizaina speciālists, kurš izveidos vienotu vizuālo identitāti publicitātes materiāliem, logo, plakātu un sociālo tīklu galvenes u.tml.

Jūrmalas JIC tika izveidots jauns logotips un uzsākts darbs pie sociālo tīklu mārketinga stratēģijas izveides. Tika izveidoti informatīvi plakāti, bukleti un roll-up baneris, kurus izmantot turpmākās aktivitātēs. Projekta laikā tika veiktas prezentācijas pasākumos un konferencēs – Bērnu tiesību aizsardzības konferencē, direktoru vietnieku audzināšanas darbā metodiskās komisijas sanāksmē.

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

2.Darbā ar jaunatni iesaistīto apzināšana Jūrmalas pilsētā un vienotas informācijas apmaiņas platformas izveide (26.07.2019-26.04.2020)

Lai apkopotu informāciju, tiks organizētas individuālas tikšanās un vizītes dažādās pašvaldības un privātās institūcijās, tikšanās ar Jūrmalas Sabiedrisko padomi un dažādām biedrībām, kā arī Jūrmalas JIC tiks piesaistīts dalībai pašvaldības dažādu nozaru konferencēs.

Datubāze regulāri tiks pilnveidota, papildinot to ar aktualitātēm, nepieciešamo papildus informāciju. Datubāze būs pieejama darbā ar jaunatni iesaistītajiem, nodrošinot efektīvu informācijas apmaiņu.

Lai apkopotu informāciju par darbā ar jaunatni iesaistītajām institūcijām un personām Jūrmalas pilsētā vienotā datubāzē, tika organizētas individuālas tikšanās un vizītes dažādās pašvaldības un privātās institūcijās - Jūrmalas kultūras nodaļā, izglītības pārvaldē, Labklājības pārvaldē, Attīstības pārvaldē, dienas centros, sporta servisa centrā, Kauguru kultūras namā, ar sociālo uzņēmumu “Viesmīlības projekti”, Pusaudžu resursu centra, biedrības “Asne” u.c. dažādu institūciju pārstāvjiem, kas pārstāv dažādas nozares. Ar visiem iepriekšminētajiem pēc tikšanām tiek uzturēta regulāra elektroniska un telefoniska saziņa, ar daļu tiek plānoti kopīgi sadarbības projekti un aktivitātes. Jūrmalas JIC projekta laikā piedalījās Bērnu tiesību aizsardzības ikgadējā konferencē, direktoru vietnieku audzināšanas darbu metodiskās komisijas sanāksmēs, kur prezentēja jaunatnes jomas aktualitātes. Kopā ar sadarbības partneriem tika izlemts neveidot jaunu platformu, bet izmantot jau esošās platformas un jaunas platformas izveidi potenciāli atstāt kā nākotnes iespēju.

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

3.Mājaslapas izveide (01.09.2019-08.07.2020)

Mājaslapā tiks publicēta pilnveidotā jauniešu iespēju karte, informācija par aktualitātēm, kas ietekmē Jūrmalas jauniešus, pieredzes stāsti no aktīvajiem jauniešiem, kā arī informācija un kontakti dažādu nozaru pārstāvjiem, pie kā un kādos jautājumos jaunieši var vērsties, lai saņemtu nepieciešamo informāciju, atbalstu, resursus u.c. sadaļas, kas aktivitātes laikā tiks izvirzītas par nepieciešamām. Mājaslapas izveidei tiks veidota atsevišķa darba grupa, kura kopīgi izstrādās mājaslapas saturu un dizainu. Aktivitātes ietvaros norisināsies darba grupas tikšanās un mājaslapas izstrādātāja darbs pie tehnoloģiskā risinājuma.

Aktivitātes ietvaros norisinājās darba grupu tikšanās, kurās tika apspriests, kādām sadaļām un kādai informācijai ir jāparādās mājaslapā, kā tai vajadzētu izskatīties, lai tā būtu jauniešiem pieejama un interesanta. Izveidotajai vīzijai mājaslapas izstrādātājs atrada piemērotos tehnoloģiskos risinājumus ar vienkāršotu turpmāko mājaslapas rediģēšanu, ņemot vērā, ka mājaslapas saturu uzturēs jaunieši un Jūrmalas JIC darbinieki. Mājaslapas izstrādātājs nodrošināja mājaslapas rediģēšanas apmācību jaunatnes darbiniekiem un jaunatnes lietu speciālistam. Jaunizveidotās mājaslapas adrese- http://jurmalasjauniesi.lv/

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

4.Apmācības darbā ar jaunatni iesaistītajiem (01.09.2019-29.02.2020)

Aktivitātes ietvaros tiks organizētas divas apmācības darbā ar jaunatni iesaistītajiem:

1.“Jaunatnes politika, jaunatnes jomas attīstība Jūrmalas pilsētā” - septembris, 2019.

Apmācību mērķis: veicināt darbā ar jaunatni iesaistīto informētību un radīt vienotu izpratni par jaunatnes politiku, tās plānošanu un īstenošanu un izvirzīt kopīgas prioritātes darbam ar jaunatni Jūrmalā 2020.gadā. Apmācībās piedalīsies 35 dalībnieki, tajā skaitā darbā ar jaunatni iesaistītie no vairākām nozarēm un dažādas interešu un sociālās grupas pārstāvoši jaunieši.

Apmācību programmā:

- Savstarpēja iepazīšanās;

- Informatīvā daļa:

- Ieskats valsts jaunatnes politikā;

- Jūrmalas jaunatnes attīstības plāna 2018-2020.gadam virzieni un pasākumi – kas jau padarīts, kādas rīcības ieplānotas;

- Praktiskais darbs:

- Kopīgas vīzijas, prioritāšu un mērķu izvirzīšana darbam ar jaunatni Jūrmalā 2020.gadā;

2.“Metodes darbā ar jauniešiem”, janvāris, 2020.

Apmācību mērķis: veicināt jauniešus uzrunājošu un līdzdalību veicinošu neformālās un pieredzes izglītības metožu pielietošanu ikdienas darbā ar jauniešiem.

Apmācību laikā tiks apskatītas un praktiski izmēģinātas vairākas darbam ar jauniešiem paredzētas neformālās un pieredzes izglītības metodes, kuras paši jaunieši atzinuši par efektīvām, kas ir pielāgojamas dažādām situācijām un kuras dažādu nozaru pārstāvji (piemēram, policijas darbinieki, sociālo dienestu pārstāvji u.c.) var izmantot savā ikdienas darbā ar jauniešiem, lai veiktās aktivitātes padarītu jauniešiem pieejamākas, interesantākas un lietderīgākas.

Apmācībās piedalīsies vismaz 35 darbā ar jaunatni iesaistītie.

Aktivitātes ietvaros tika organizētas divas apmācības darbā ar jaunatni:

1.“Jaunatnes politika, jaunatnes jomas attīstība Jūrmalas pilsētā” - 14. oktobrī, 2019, Jūrmalas Kultūras centrā.

Šajās apmācībās īpaši tika aicināti pārstāvji no dažādām pašvaldības pārvaldēm un institūcijām, kas ikdienā nav tieši saistīti ar darbu ar jaunatni, lai iepazīstinātu plašāku pašvaldības pārstāvju loku ar jaunatnes jomas nozīmīgumu un aktualitāti kopējā pilsētas attīstībā.

Apmācībās piedalījās 35 dalībnieki, tajā skaitā darbā ar jaunatni iesaistītie no vairākām nozarēm un dažādas interešu un sociālās grupas pārstāvoši jaunieši. Apmācības vadīja jaunatnes politikas eksperte Inese Šubēvica kopā ar asistējošo lektoru – Vārds Uzvārds.

2. “Metodes jauniešu pašapzināšanās veicināšanai” 26.februārī 2020, Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā.

Apmācību laikā tika apskatītas un izmēģinātas dažādas refleksijas un neformālās izglītības metodes, kas veicina jauniešu pašapzināšanos - palīdz jauniešiem apzināties un noformulēt savas prasmes un kompetences, lai turpmāk tās efektīvāk izmantotu mācībās, ikdienā, darba meklējumos un darbā.

Apmācību vadītāja: neformālās izglītības un emocionālā intelekta trenere Lauma Žubule kopā ar asistējošo lektoru - jaunieti Vārds Uzvārds. Abās apmācībās, katrā, piedalījās 35 dalībnieki.

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

5.Pieredzes apmaiņas tikšanās darbā ar jaunatni iesaistītajiem (01.10.2019-30.06.2020)

Projekta laikā tiks uzsāktas regulāras tikšanās darbā ar jaunatni iesaistītajām personām ar mērķi iepazīt viena otra darbības specifiku, veicināt savstarpējo sadarbību, informēt par aktualitātēm pārstāvētajās nozarēs, diskutēt par sadarbības iespējām konkrētos jautājumos un radīt kopīgu aktivitāšu plānu. Projekta ietvaros paredzētas 3 tikšanās (oktobrī, februārī, jūnijā).

1. tikšanās reizē oktobrī, balstoties uz pirmajās apmācībās izvirzītajiem mērķiem darbam ar jaunatni 2020.gadam, tiks sagatavots konkrēts rīcības plāns nākamajam ceturksnim, tajā skaitā ieplānojot informatīvās nodarbības Jūrmalas skolās.

2. tikšanās reizē februārī tiks apspriestas aktualitātes, problemātiskās jomas, kurām ir nepieciešamas papildus apmācības un papildus resursu piesaiste, kā arī izvērtēta rīcības plāna izpilde iepriekšējā ceturksnī un izvirzīti veicamie pasākumi nākamajā ceturksnī, kuros tiks izmantotas apgūtās neformālās izglītības metodes.

3. tikšanās mērķis ir izvērtēt projekta ietekmi, sniegt atgriezenisko saiti par metožu lietderīgumu ikdienas darbā, veidot rekomendācijas turpmākās sadarbības un komunikācijas sistēmas attīstībai.

Projekta laikā tika uzsāktas regulāras grupu tikšanās darbā ar jaunatni iesaistītajām personām. Projekta ietvaros īstenotas 3 tikšanās:

1. tikšanās reizē 30. oktobrī, balstoties uz pirmajās apmācībās izvirzītajām darbības prioritātēm, tika apspriestas aktualitātes, problemātiskās jomas, kurām ir nepieciešamas papildus apmācības un papildus resursu piesaiste, panākta vienošanās par informācijas regulāru elektronisko apmaiņu caur e-pastu un, ka Jūrmalas JIC reizi mēnesī apkopos aktualitātes no darbā ar jaunatni iesaistītajiem, kuras noformēs un nosūtīs visiem interesentiem.

2. tikšanās tika īstenota ar direktoru vietniekiem audzināšanas darbā. Jūrmalas JIC komanda paplašināti informēja un rosināja diskusiju ar direktoru vietniekiem par tēmām un aktivitātēm, kurās lietderīga būtu tieši viņu līdzdalība, lai sasniegtu jauniešus.

3. tikšanās mērķis bija izvērtēt projekta ietekmi, veidot rekomendācijas turpmākās sadarbības un komunikācijas sistēmas attīstībai. Šī tikšanās tika apvienota ar diskusiju un darba grupas sanāksmi Jūrmalas jaunā jaunatnes politikas plānošanas dokumenta izstrādes procesam. Tika apspriestas rīcības apakšmērķa “AM 2 Paplašināt un attīstīt jauniešu un sabiedrības informētību par jaunatnes jomu.” ietvaros.

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

6.Informatīvās nodarbības Jūrmalas skolās (01.10.2019-30.04.2020)

Projekta laikā tiks veidotas vismaz 11 praktiskas, personību pilnveidojošas nodarbības Jūrmalas skolās. Praktiskās nodarbības tiks balstītas uz 11 jaunatnes mērķiem, konkrētās nodarbības tēmas izvirzot, iepriekš noskaidrojot un izvērtējot katras izglītības iestādes skolēnu vajadzības un intereses.

Nodarbību mērķis ir iepazīstināt jauniešus ar jaunatnes jomas daudzpusību, dažādajām iespējām Jūrmalas pilsētā un veicināt jauniešu interesi, sadarbību un iesaistīšanos dažādās jauniešu organizācijās un iestādēs, kas piedāvā iespējas jauniešiem.

Norises vietas Jūrmalas izglītības iestādes.

Projekta laikā tika īstenotas 5 praktiskas, personību pilnveidojošas nodarbības Jūrmalas skolām - 3 klātienē un 2 tiešsaistē. Praktisko nodarbību piedāvājums tika balstīts uz 11 jaunatnes mērķiem, konkrētās nodarbības tēmas izvirzot, iepriekš noskaidrojot un izvērtējot katras izglītības iestādes skolēnu vajadzības un intereses.

Izvirzītie mērķi daļēji tika sasniegti.

7.Projekta publicitāte (26.07.2019-06.07.2020)

Projekta laikā tiks īstenoti regulāri publicitātes pasākumi. Tajā skaitā:

- Aktivitāšu plakāti, ietverot informāciju par mērķa grupas iespējām pieteikties aktivitātēm (Jūrmalas izglītības iestādēs, sociālajos medijos);

- Informatīvās ziņas sociālajos medijos (Jūrmalas JIC profilos);

- Informācija par Projekta rezultātiem Jūrmalas BJIC mājas lapā;

- Informatīvie raksti Projekta sākumā un noslēgumā Jūrmalas pašvaldības mājas lapā un/vai Jūrmalas pašvaldības izdevumā.

Projekta laikā tika īstenoti regulāri publicitātes pasākumi. Tajā skaitā:

- Aktivitāšu plakāti, ietverot informāciju par mērķa grupas iespējām pieteikties aktivitātēm (Jūrmalas izglītības iestādēs, sociālajos medijos);

- Informatīvās ziņas sociālajos medijos (Jūrmalas JIC profilos).

Izvirzītie mērķi daļēji tika sasniegti.

8.Projekta vadība (26.07.2019-06.07.2020)

Lai nodrošinātu Projekta saskaņotu īstenošanu un rezultātu sasniegšanu atbilstošā kvalitātē, Projekta vadība tiks nodrošināta visu Projekta laiku:

- Projekta administratīvā vadīšana: līgumu slēgšana ar projekta aktivitātēm piesaistītajiem speciālistiem, pakalpojumu sniedzējiem, un preču piegādātajiem.

- Uzraudzība:

uzraudzības īstenošana, sekojot līdzi Projekta aktivitāšu īstenošanai laikā un atbilstoši iepriekš plānotajai programmai.

- Projekta izvērtēšana:

Lai izvērtētu Projektā sasniegtos rezultātus, Projekta izvērtēšanā tiks iesaistīti Projekta aktivitāšu primārā mērķa grupa.

Tiks sagatavots Mediju monitorings par Projekta publicitāti.

- Atskaišu sagatavošana:

Projekta vadītājs būs atbildīgs par Projekta atskaišu savlaicīgu sagatavošanu. Atskaitēm nepieciešamo informāciju nodrošinās atbildīgie par aktivitāšu īstenošanu. Atbilstoši finansēšanas līguma prasībām, savlaicīgi tiks sagatavotas un iesniegtas Projektu konkursa administrējošajai iestādei visas nepieciešamās atskaites.

Lai nodrošinātu Projekta saskaņotu īstenošanu un rezultātu sasniegšanu atbilstošā kvalitātē, Projekta vadība tika nodrošināta visu Projekta laiku:

- Projekta administratīvā vadīšana: līgumu slēgšana ar projekta aktivitātēm piesaistītajiem speciālistiem, pakalpojumu sniedzējiem, ar preču un pakalpojumu piegādātajiem;

- Uzraudzība:

uzraudzības īstenošana, sekojot līdzi Projekta aktivitāšu īstenošanai laikā un atbilstoši iepriekš plānotajai programmai.

- Projekta izvērtēšana:

Lai izvērtētu Projektā sasniegtos rezultātus, Projekta izvērtēšanā tika iesaistīti Projekta aktivitāšu primārā mērķa grupa.

Tika sagatavots Mediju monitorings par Projekta publicitāti.

- Atskaišu sagatavošana:

Projekta vadītājs bija atbildīgs par Projekta atskaišu savlaicīgu sagatavošanu. Atskaitēm nepieciešamo informāciju nodrošināja atbildīgie par aktivitāšu īstenošanu. Atbilstoši finansēšanas līguma prasībām, savlaicīgi tika sagatavotas un iesniegtas Projektu konkursa administrējošajai iestādei visas nepieciešamās atskaites.

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

Projektā veiktie grozījumi

Projekta faktiskais finansējums samazināts par 23,46 EUR, ņemot vērā, ka noslēdzošajām apmācībām, kuras tika paredzēts rīkot ar lektora piesaisti, valstī noteikto ierobežojumu dēļ, lektora piesaiste nebija nepieciešama. Aktivitāte tika īstenota attālināt, izmantojot Jūrmalas jauniešu interešu centra cilvēkresursus.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

26.07.2019-08.07.2020

26.07.2019-08.07.2020

Atbilstoši Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras un Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 31.jūlija līgumam Nr. VP2019/1.2-8 (Jūrmalas pilsētas domes reģistrācijas Nr. 1.2-16.6/1079 un datums 31.07.2019).

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa ceturkšņiem)

2019.gads

2020.gads

1

2

3

4

1

2

3

4

Publicitātes aktivitātes JIC un JLKK tēlu stiprināšanai

X

X

X

X

Darbā ar jaunatni iesaistīto apzināšana Jūrmalas pilsētā un vienotas informācijas apmaiņas platformas izveide

X

X

X

X

Mājaslapas izveide

X

X

X

X

X

Apmācības darbā ar jaunatni iesaistītajiem

X

X

X

Pieredzes apmaiņas tikšanās darbā ar jaunatni iesaistītajiem

X

X

X

X

Informatīvās nodarbības Jūrmalas skolās

X

X

X

Projekta publicitāte

X

X

X

X

X

Projekta vadība

X

X

X

X

X

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Projekta iesniegumā tika norādīts plānotais projekta aktivitāšu norises periods, nenorādot konkrētu aktivitāšu norises dienu, tādēļ projekta īstenošanas laikā tika precizēti aktivitāšu norises datumi, kas tika elektroniski saskaņoti ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, piemēram, aktivitātes “Apmācības darbā ar jaunatni iesaistītajiem” norises datums tika precizēts par vienu mēnesi ilgāk, līdz 29.02.2020., aktivitātes “Pieredzes apmaiņas tikšanās darbā ar jaunatni iesaistītajiem” norises datums tika precizēts no 08.07.2020 uz 30.06.2020.

Veiktās izmaiņas neietekmēja aktivitātes plānoto programmu, metodes un mērķa auditoriju.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa ceturkšņiem)

2019.gads

2020.gads

1

2

3

4

1

2

3

4

Publicitātes aktivitātes JIC un JLKK tēlu stiprināšanai

X

X

X

X

Darbā ar jaunatni iesaistīto apzināšana Jūrmalas pilsētā un vienotas informācijas apmaiņas platformas izveide

X

X

X

X

Mājaslapas izveide

X

X

X

X

X

Apmācības darbā ar jaunatni iesaistītajiem

X

X

X

Pieredzes apmaiņas tikšanās darbā ar jaunatni iesaistītajiem

X

X

X

Informatīvās nodarbības Jūrmalas skolās

X

X

X

Projekta publicitāte

X

X

X

X

X

Projekta vadība

X

X

X

X

X

Projekta komanda

Projekta vadītāja – Laura Pavlova, Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu nodaļas projektu vadītāja;

Projekta koordinatores – Laura Lazdāne, Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra jaunatnes darbiniece, Anita Bāliņa, Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra jaunatnes darbiniece;

Projekta grāmatvede – Ināra Kundziņa, Jūrmalas pilsētas domes Centralizētās grāmatvedības vadītāja, galvenā grāmatvede;

Projekta grāmatvedes asistente – Inga Bulgaka, Jūrmalas pilsētas domes Centralizētās grāmatvedības grāmatvede.

Secinājumi un priekšlikumi

Izvirzītais projekta mērķis - veicināt jaunatnes politikas attīstību Jūrmalas pilsētā, veidojot ilgtspējīgu starpinstitucionālo un starpnozaru sadarbības sistēmu starp darbā ar jaunatni iesaistītajiem, projekta īstenošanas laikā tika sasniegts.

Kopā tika īstenotas 8 aktivitātes. Ar projekta aktivitāšu palīdzību tika veidota starpnozaru sadarbība Jūrmalas pilsētā starp darbā ar jaunatni iesaistītajiem, nodrošinot informācijas apmaiņu starp dažādu nozaru pārstāvjiem, lai uzlabotu darba efektivitāti ar jauniešiem.

Projekts ir uzskatāms par veiksmīgi īstenotu un līdzvērtīgus projektus ir nepieciešams īstenot nākotnē. Projekta kopējās faktiskās izmaksas ir 3476,54 EUR sākotnēji plānoto 3500,00 EUR vietā, veidojot ekonomiju 23,46 EUR apmērā, ņemot vērā, ka noslēdzošajām apmācībām, kuras tika paredzēts rīkot ar lektora piesaisti, valstī noteikto ierobežojumu dēļ, lektora piesaiste nebija nepieciešama. Aktivitāte tika īstenota attālināt, izmantojot Jūrmalas jauniešu interešu centra cilvēkresursus.


Pielikums Nr.2 PDF

Pielikums Nr.3 PDF


Lejupielāde: DOC un PDF