Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 29.oktobrīNr. 563

protokols Nr. 19, 43. punkts

Par Valsts kultūrkapitāla fonda projekta “Laivu būves attīstība
Rīgas jūras līča piekrastē. 2.daļa” noslēgumu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 5.punktu, saskaņā ar Jūrmalas pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam noteiktās prioritātes P3.3. “Daudzveidīga kultūras un sporta vide” rīcības virziena R3.3.1. “Pilsētas kultūras iestāžu un muzeju darbības pilnveide” aktivitāti Nr. 198 “Zvejniecības amatu kultūras mantojuma saglabāšana” un Jūrmalas pilsētas Kultūrvides attīstības plāna 2017.-2020.gadam 3.rīcības virziena “Jūrmalas kultūras mantojums: kultūras mantojuma saglabāšana, mūsdienīga interpretācija un popularizēšana” uzdevuma U3.2. “Palielināt pilsētas muzeju lomu kultūrvēsturiskā mantojuma mūsdienīgā interpretācijā” pasākumu P3.2.2. “Muzeju krājuma pieejamības veicināšana, veicot krājuma digitalizāciju, izstāžu un tematisku izdevumu veidošanu” un uzdevuma U3.3. “Izstrādāt mantojumā balstītus kultūrtūrisma produktus un pakalpojumus” pasākumu P3.3.1. “Jaunu pakalpojumu (vēsturiski izglītojošas, radoši izzinošas, aktīvā tūrisma programmas, tematiski pasākumi u.tml.) ieviešana vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem, īpaši skolēnu-tūristu un ģimeņu piesaistei” un pasākumu P3.3.2. “Amatu prasmju apguves darbnīca Jūrmalas brīvdabas muzejā”, saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2020.gada 19.marta lēmumu Nr.104 “Par Valsts kultūrkapitāla fonda projekta ”Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē. 2.daļa" īstenošanu ”, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 “Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktam, un ņemot vērā 2020.gada 31.marta projekta finansēšanas līguma Nr.2020-1-KMA-M04030, kas noslēgts starp Valsts kultūrkapitāla fondu un Jūrmalas pilsētas muzeju, 6.5.punktu (atskaiti 2020.gada 27.jūlijā akceptējusi Valsts kultūrkapitāla fonda administrācija), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Valsts kultūrkapitāla fonda Kultūras mantojuma nozares mērķprogrammas “Muzeju nozares attīstības programma un muzejisko priekšmetu iepirkums” projekta “Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē. 2.daļa” (turpmāk – projekts) īstenošanu, saskaņā ar 1.pielikumu “Projekta noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt projekta kopējās faktiskās izmaksas 2000,00 EUR (divi tūkstoši eiro un 00 centi), (2.pielikums “Projekta “Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē. 2.daļa” budžeta kopsavilkums (euro)” un 3.pielikums “Pārskats par projekta “Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē. 2.daļa” finanšu līdzekļu apguvi”), t.sk., attiecināmo izmaksu summa 2000,00 EUR (divi tūkstoši eiro un 00 centi), kur Valsts kultūrkapitāla fonda finansējums ir 100%.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2020.gada 29.oktobra lēmumam Nr.563

(protokols Nr.19, 43.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Pamata informācija

Projekta nosaukums

"Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē. 2.daļa"

Līguma/vienošanās Nr.

2020-1-KMA-M04030

Darbības programmas nosaukums:

Valsts kultūrkapitāla fonda Kultūras mantojuma nozares mērķprogramma

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

Muzeju nozares attīstības programma un muzejisko priekšmetu iepirkums

Projekta mērķis

Pilnveidot Jūrmalas brīvdabas muzeja darbību, izstrādājot zvejniecības amatu kultūras mantojumā balstītu jaunu kultūrtūrisma produktu – mākslinieciski augstvērtīgu un kvalitatīvu ekspozīciju par laivu būvniecības tradīcijām un amatu prasmju apguves muzejpedagoģisko programmu laivu būves darbnīcā.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Informatīvi vizuālā materiāla maketēšana, druka un frēzēšana.

(04.-05.2020)

Pamatojoties uz veikto pētniecisko darbu un apkopoto informāciju par laivu un kuģu būvniecību Latvijā 19.-20.gs., veikt informatīvi vizuālā materiāla maketēšanu, druku un ekspozīcijas tematisko daļu sagatavošanu ekspozīcijai.

Veikta vizuālā materiāla maketēšana, druka, izveidotas planšetes ekspozīcijas četrām tematiskajām daļām.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts. Projekta aktivitātes ietvaros tika sagatavots informatīvi vizuāls materiāls par laivu būves attīstību ekspozīcijas izveidošanai.

Muzeja krājuma priekšmetu atlase un sagatavošana eksponēšanai.

(04.-05.2020)

Atlasīt ekspozīcijas izveidošanai muzeja krājuma priekšmetus, kas saistīti ar laivu un kuģu būvniecību Latvijā 19.-20.gs., un sagatavot tos eksponēšanai.

Atlasīti un jaunajā ekspozīcijā eksponēti vairāk nekā 50 muzeja eksponātu, kas saistīti ar kokapstrādi un laivu būvniecību un kas iepriekš nebija pieejami apmeklētājiem.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts. Atlasīti muzeja krājuma priekšmeti un sagatavoti eksponēšanai ekspozīcijā “Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē”.

Muzejpedagoģiskās programmas izstrāde.

(05.-06.2020)

Izstrādāt muzejpedagoģisku programmu “Laivu būve”, paredzot nodarbības divām mērķgrupām: 5.-9. klašu skolēniem un ģimenēm ar bērniem 7 – 12 gadu vecumā.

Izstrādāta amatu prasmju apguves muzejpedagoģiska programma “Laivu būve” 5.-9. klašu skolēniem un ģimenēm ar bērniem.

Izvirzītais mērķis ir sasniegts. Izstrādāta muzejpedagoģiska programma amatu prasmju apguves nodarbībām laivu darbnīcā.

Ekspozīcijas telpas sagatavošana un ekspozīcijas iekārtošana.

(04.-06.2020)

Sagatavot ekspozīcijas telpu un izveidot mākslinieciski augstvērtīgu un kvalitatīvu ekspozīciju par laivu būvniecības tradīcijām.

Saskaņā ar mākslinieka Egila Medņa izstrādāto dizaina koncepciju laivu darbnīcas ēkā (60 m2) izveidota mākslinieciski augstvērtīga un kvalitatīva ekspozīcija par laivu būvniecības tradīcijām.

Izvirzītais mērķis ir sasniegts. Muzejā izveidota jauna kvalitatīva izzinoša pastāvīgā ekspozīcija “Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē”. Izstrādāts zvejniecības amatu kultūras mantojuma izpētē balstīts kultūras tūrisma objekts.

Projektā veiktie grozījumi

Projektā netika veikti grozījumi.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

2020.gada 1.aprīlis- 2020.gada 15.jūnijs.

2020.gada 1.aprīlis- 2020.gada 15.jūnijs.

Jūrmalas pilsētas domes 2020.gada 19.marta lēmums Nr.104 “Par Valsts kultūrkapitāla fonda projekta " Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē. 2. daļa" īstenošanu”.

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (2020.gads/ pa ceturkšņiem)

1. cet.

2. cet.

3. cet.

4. cet.

Sagatavotā informatīvi vizuālā materiāla maketēšana, druka un frēzēšana

X

Muzeja krājuma priekšmetu atlase un sagatavošana eksponēšanai

X

Ekspozīcijas telpas sagatavošana

X

Muzejpedagoģiskās programmas izstrāde, inventāra un materiālu iegāde

X

Ekspozīcijas iekārtošana

X

Izmaiņas laika grafikā netika veiktas.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (2020.gads/ pa ceturkšņiem)

1. cet.

2. cet.

3. cet.

4. cet.

Sagatavotā informatīvi vizuālā materiāla maketēšana, druka un frēzēšana

X

Muzeja krājuma priekšmetu atlase un sagatavošana eksponēšanai

X

Ekspozīcijas telpas sagatavošana

X

Muzejpedagoģiskās programmas izstrāde, inventāra un materiālu iegāde

X

Ekspozīcijas iekārtošana

X

Projekta komanda

Projekta vadītājs - Endijs Melnis, Jūrmalas pilsētas muzeja projektu vadītājs.

Projekta īstenotāji: – Daiga Sējāne, Jūrmalas brīvdabas muzeja vadītāja; Vizma Zelle, Jūrmalas brīvdabas muzeja krājuma glabātāja; Egils Mednis, mākslinieks un dizainers; Diāna Jaunzeme – Meistere, Jūrmalas pilsētas muzeja muzejpedagogs; Anete Biseniece, Jūrmalas brīvdabas muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja.

Projekta grāmatvedis – Ieva Prokopčika, Jūrmalas pilsētas muzeja galvenā grāmatvede.

Secinājumi un priekšlikumi

Projekta mērķis ir sasniegts. Pilnveidota Jūrmalas brīvdabas muzeja darbība, izstrādāts jauns kultūras tūrisma objekts – mākslinieciski augstvērtīga un kvalitatīva ekspozīcija "Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē" par laivu būvniecības tradīcijām; saglabāts un popularizēts zvejniecības amatu kultūras mantojums. Izstrādāta amatu prasmju apguves muzejpedagoģiska programma “Laivu māja” 5.-9. klašu skolēniem un ģimenēm ar bērniem.

Finanšu līdzekļi tika izlietoti atbilstoši projekta mērķim un plānotajā apmērā. Tika veiktas visas plānotās aktivitātes, Projekts ir uzskatāms par veiksmīgi īstenotu un līdzīgus projektus ir nepieciešams īstenot arī nākotnē.


Pielikums Nr.2 PDF

Pielikums Nr.3 PDF


Lejupielāde: DOC un PDF