Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 29.oktobrīNr. 564

protokols Nr. 19, 44. punkts

Par Valsts kultūrkapitāla fonda projekta “Jūrmalas pilsētas
muzeja filiāļu sniegto pakalpojumu attīstība
un digitalizācija” īstenošanu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 5.punktu, ņemot vērā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Nākotnes kultūras piedāvājuma veidošana visās kultūras nozarēs” projektu konkursa publiskotajiem rezultātiem 2020.gada 25.septembrī, un saskaņā ar Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktās prioritātes P3.3. “Daudzveidīga kultūras un sporta vide” rīcības virziena R3.3.1. “Pilsētas kultūras iestāžu un muzeju darbības pilnveide” aktivitāti Nr.191 “Daudzveidīgu kultūras pasākumu pieejamība Jūrmalas iedzīvotājiem Jūrmalas pilsētā” un aktivitāti Nr.193 “Jūrmalas kā kultūras un mākslas pilsētas identitātes un konkurentspējas nostiprināšana”, un Jūrmalas pilsētas Kultūrvides attīstības plāna 2017.-2020.gadam 3.rīcības virziena “Jūrmalas kultūras mantojums: kultūras mantojuma saglabāšana, mūsdienīga interpretācija un popularizēšana” uzdevuma U3.2. “Palielināt pilsētas muzeju lomu kultūrvēsturiskā mantojuma mūsdienīgā interpretācijā” pasākumu P3.2.2. “Muzeju krājuma pieejamības veicināšana, veicot krājuma digitalizāciju, izstāžu un tematisku izdevumu veidošanu” un uzdevuma U3.3. “Izstrādāt mantojumā balstītus kultūrtūrisma produktus un pakalpojumus” pasākumu P3.3.1. “Jaunu pakalpojumu (vēsturiski izglītojošas, radoši izzinošas, aktīvā tūrisma programmas, tematiski pasākumi u.tml.) ieviešana vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem, īpaši skolēnu-tūristu un ģimeņu piesaistei” un pasākumu P3.3.3. “Ar izcilām personībām – jūrmalniekiem – saistītā kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšana, kultūras tūrisma produktu veidošana (izstādes, pilsētvides objekti, pasākumi)”, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 “Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 3.punktam, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Īstenot Valsts kultūrkapitāla fonda Kultūras mantojuma nozares projektu konkursā atbalstīto projektu “Jūrmalas pilsētas muzeja filiāļu sniegto pakalpojumu attīstība un digitalizācija” (turpmāk– projekts).

2. Noteikt projekta mērķi – radīt Bulduru Izstāžu nama apmeklētājiem viegli pieejamu un ērti lietojamu digitālu datu bāzi par mākslinieku Valdi Bušu un viņa daiļradi un popularizēt V.Buša kultūras mantojumu, kā arī radīt interesi par mākslu bērniem un jauniešiem.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas:

3.1. Jūrmalas pilsētas muzeja filiālē – Bulduru Izstāžu namā – radīta apmeklētājiem pieejama un ērti lietojama datu bāze un digitāla ekspozīcija par mākslinieku Valdi Bušu un viņa daiļradi;

3.2. ar digitālās ekspozīcijas un interaktīvo uzdevumu palīdzību popularizēta Valda Buša daiļrade, bērniem un jauniešiem radīta interese un izpratne par mākslu;

3.3. apkopoti video sižeti un videofilmas par Valdi Bušu, iegādāts TV displejs videoierakstu demonstrēšanai, kas bagātina mākslinieka darbnīcas un Valda Buša izstāžu apmeklējumu, sniedzot apmeklētājiem papildu informāciju un emocijas.

4. Noteikt projekta īstenošanas laiku no 2020.gada 30.oktobra līdz 2020.gada 31.decembrim.

5. Noteikt projekta kopējās izmaksas 2900,00 EUR (divi tūkstoši deviņi simti euro un 00 centi) saskaņā ar šī lēmuma pielikumu, t.sk., attiecināmo izmaksu summa 2900,00 EUR (divi tūkstoši deviņi simti euro un 00 centi), kur Valsts kultūrkapitāla fonda finansējums ir 100% jeb 2900,00 EUR.

6. Naudas plūsmas izmaiņas tiek precizētas ar kārtējā gada pašvaldības budžetu atbilstoši precizētajam aktivitāšu ieviešanas kalendārajam plānam, ja netiek pārsniegts šī lēmuma 5.punktā norādītā finansējuma apjoms.

7. Uzdot Jūrmalas pilsētas muzejam organizēt līguma par projekta īstenošanu noslēgšanu ar Valsts kultūrkapitāla fondu un ieviest projektu.

8. Projekta norises gaitu pārraudzīt Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu nodaļai.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Pielikums PDF


Lejupielāde: DOC un PDF