Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 17.decembrīNr. 751

protokols Nr. 23, 18. punkts

Par sadarbības līguma noslēgšanu ar Rīgas domi par EUPOS-RĪGA
sistēmas bāzes stacijas izvietošanu un tās darbības nodrošināšanu

Jūrmalas pilsētas domē (turpmāk - Dome) saņemts Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta, reģ. Nr. 90011524360, (turpmāk – Departaments) iesniegums “Par sadarbību GNSS bāzes staciju tīkla izvietojuma optimizācijā” (reģistrēts Domes lietvedībā 2019.gada 9.aprīlī ar Nr.1.1-22/6217) ar priekšlikumu sadarboties par vienas no EUPOS–RĪGA sistēmas bāzes stacijas iespējamo izvietošanu uz kādas no Domes apsaimniekošanā esošajām ēkām.

EUPOS-RĪGA atbilstoši Ministru Kabineta 2011.gada 15.novembra noteikumiem Nr.879 “Ģeodēziskās atskaites sistēmas un topogrāfisko karšu sistēmas noteikumi” ir pārbaudīta daudzfunkcionāla globālās pozicionēšanas bāzes staciju sistēma, kura uztver globālās navigācijas pavadoņu sistēmas (turpmāk – GNSS) pārraidītos datus, aprēķina labojumus jonosfēras un troposfēras izraisītajiem efektiem, katra pavadoņa orbītu un laika dienestu korekcijas, un pārraida korekciju datus tās pieprasītājiem.

Saskaņā ar Departamenta sniegto informāciju, Departaments vairākus gadus uztur bezmaksas GNSS pastāvīgo bāzes staciju sistēmu EUPOS-RĪGA, kuru GNSS mēriekārtas nodrošina iespēju bez maksas saņemt augstākās precizitātes GNSS datu pakalpojumus precīzu ģeodēzisko un cita veida mērījumu veikšanai gan būvniecības, gan zemes kadastrālās uzmērīšanas, gan zemes ierīcības procesos.

Rīgā izvietoto bāzes staciju optimālais darbības rādiuss ir līdz 20 km, kas ir optimāli mērniecības darbu izpildei Rīgas pilsētas teritorijā, bet nav pietiekams bāzes stacijas datu pieejamībai blakus esošajās pašvaldībās. Ņemot vērā minēto ierobežojumu, kā arī to, ka intensīvi mērīšanas darbi un būvniecības procesi norit arī Jūrmalas pilsētas teritorijā, Departaments ierosina noslēgt sadarbības līgumu par vienas EUPOS-RĪGA bāzes stacijas izvietošanu Jūrmalas pilsētā (identiskas sadarbības ietvaros bāzes stacijas jau ir izvietotas Salaspilī un Ādažos).

Saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma 12.panta septīto daļu pašvaldībai ir jānodrošina vietējā ģeodēziskā tīkla punktu ierīkošana, uzturēšana un aizsardzība, nodrošinot nepieciešamos ģeodēziskos atbalsta punktus mērniecības darbiem saistībā ar administratīvās teritorijas attīstību. Ģeodēziskie atbalsta punkti nepieciešami kadastrālajai uzmērīšanai, nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas darbības nodrošināšanai, augstas detalizētības topogrāfisko datu iegūšanai un citu ģeodēzisko darbu izpildei, objektu projektēšanai, būvēšanai un ekspluatācijai. Līdz šim Jūrmalas pilsētā ir pilnveidoti 80 procenti vietējā ģeodēziskā tīkla (poligonometrijas un nivelēšanas punkti). Darbs pie to izbūves, atjaunošanas un pilnveidošanas turpinās atbilstoši Domes 2016.gada 25.februāra lēmumam Nr.50 “Par vietējā ģeodēziskā tīkla pilnveidošanu Jūrmalas pilsētā”, kā arī ievērojot Ministru kabineta 2012.gada 24.jūlija noteikumu Nr.497 “Vietējā ģeodēziskā tīkla noteikumi” prasības.

Ņemot vērā minēto un to, ka EUPOS-RĪGA sistēmas vienas bāzes stacijas izvietojums Jūrmalas pilsētā nodrošinātu precīzāku mērniecības datu ieguvi un iespēju nākotnē izveidot jaunus vietējo ģeodēziska tīkla punktus teritorijās, kur tas nav veikts, būtu lietderīgi noslēgt sadarbības līgumu ar Departamentu.

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 95.panta pirmo un otro daļu, Valsts pārvaldes iekārtas likuma 54.panta piekto daļu, kā arī Domes Pilsētsaimniecības un drošības komitejas 2020.gada 8.decembra sēdes atzinumu (protokols Nr.1.2-24/15), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt sadarbības līgumu ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu par EUPOS-RĪGA sistēmas bāzes stacijas izvietošanu un tās darbības nodrošināšanu saskaņā ar pielikumu.

2. Uzdot Domes Inženierbūvju un ģeodēzijas nodaļai organizēt sadarbības līguma slēgšanu ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu un tā izpildi.

3. Pilnvarot Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektoru parakstīt 1.punktā minēto līgumu.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2020.gada 17.decembra lēmumam Nr.751

(protokols Nr.23, 18.punkts)

SADARBĪBAS LĪGUMS

par EUPOS-RĪGA sistēmas bāzes stacijas izvietošanu un tās darbības nodrošināšanu.

Rīgā,

Līguma datums ir pēdējā pievienotā elektroniskā paraksta un laika zīmoga datums

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, reģ. Nr.90011524360 (turpmāk – Departaments) tā direktores Ilzes Purmales personā, kura rīkojas saskaņā ar Rīgas domes 2012.gada 17.aprīļa nolikumu Nr.217 “Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta nolikums”, no vienas puses

un

Jūrmalas pilsētas dome , reģ. Nr.90000056357 ( turpmāk – Dome) tās izpilddirektora Edgara Stobova personā, kurš rīkojas saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2020.gada ___. decembra lēmumu Nr. _______ “Par sadarbības līguma noslēgšanu ar Rīgas domi par EUPOS-RĪGA sistēmas bāzes stacijas izvietošanu un tās darbības nodrošināšanu” no otras puses (turpmāk abi kopā saukti – Puses, bet katrs atsevišķi – Puse), noslēdz šo sadarbības līgumu (turpmāk – Līgums).

1. LĪGUMĀ LIETOTIE TERMINI

1.1. EUPOS-RĪGA - atbilstoši Ministru Kabineta 2011.gada 15.novembra noteikumiem Nr.879 “Ģeodēziskās atskaites sistēmas un topogrāfisko karšu sistēmas noteikumi” pārbaudīta daudzfunkcionāla globālās pozicionēšanas bāzes staciju sistēma, kura uztver globālās navigācijas pavadoņu sistēmas (turpmāk – GNSS) pārraidītos datus, aprēķina labojumus jonosfēras un troposfēras izraisītajiem efektiem, katra pavadoņa orbītu un laika dienestu korekcijas, un pārraida korekciju datus tās pieprasītājiem.

1.2. Iekārtas – Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošs tehniskais nodrošinājums, kas Līguma darbības laikā atbilstoši Līguma 2.pielikumam “Iekārtu izvietojuma shēma” tiek izvietots uz Jūrmalas pilsētas pašvaldībai piederošas ēkas Plūdu ielā 4A, Jūrmalā, ar kadastra apzīmējumu 1300 009 8502 001, kas atrodas uz zemes vienības Plūdu ielā 4A, Jūrmalā (turpmāk - Ēka) jumta. Tehniskā nodrošinājuma uzskaitījums ir ietverts Līguma 1.pielikumā “Iekārtu nodošanas-pieņemšanas akts”, kas ir neatņemama Līguma sastāvdaļa.

1.3. Pakalpojums – EUPOS-RĪGA iegūto un apstrādāto datu (reālā laika datu korekcijas, RTK (Real Time Kinematic) metode un/vai pēcapstrādes dati) piegāde abonentam (fiziska vai juridiska persona), kuru nodrošina Departaments.

2. LĪGUMA PRIEKŠMETS

2.1. Puses vienojas sadarboties EUPOS-RĪGA sistēmas bāzes stacijas (turpmāk – Bāzes stacija) izvietošanā un tās darbības nodrošināšanā.

2.2. Puses apņemas apvienot Departamenta un Domes pieejamos resursus, zināšanas un pieredzi EUPOS-RĪGA sistēmas uzturēšanā un pilnveidošanā ar mērķi panākt maksimālu ieguvumu abu pašvaldību teritoriju turpmākai attīstībai.

2.3. Puses apņemas sadarboties arī citos jautājumos, kas nav paredzēti Līgumā, bet ar kuriem Puses varētu saskarties Līguma darbības laikā, parakstot par to atsevišķu vienošanos pie šī Līguma.

3. DEPARTAMENTA UN DOMES IEGULDĪJUMS SADARBĪBAS REALIZĀCIJĀ

3.1. Sadarbības ietvaros Departaments:

3.1.1. ir sistēmas EUPOS-RĪGA Iekārtu tehnisko resursu turētājs un datu pakalpojumu darbības uzturētājs;

3.1.2. nodrošina Domei un citām juridiskām vai fiziskām personām tiesības bez maksas izmantot ar EUPOS-RĪGA iegūtos datus;

3.1.3. veic EUPOS-RĪGA sistēmas tehnisko atbalstu;

3.1.4. nodrošina Iekārtu pirmreizējo uzstādīšanu un pastāvīgu to stāvokļa novērošanu;

3.1.5. nodrošina dokumentācijas par Bāzes stacijas pārbaudi noformēšanu atbilstoši normatīvajos aktos paredzētajai kārtībai;

3.1.6. nekavējoties ziņo Domei par EUPOS-RĪGA sistēmas darbības traucējumiem, ko Departaments nespēj vienas darba dienas laikā novērst.

3.1.7. nodrošina drošu datu plūsmu starp EUPOS-RĪGA datu apstrādes serveri un Domes datu tīklu.

3.2. Sadarbības ietvaros Dome:

3.2.1. izmanto Līguma 3.1.2.apakšpunktā norādītās tiesības bez maksas izmantot EUPOS-RĪGA datus būvniecības procesa, nekustamā īpašuma un citu Domei autonomo funkciju vai deleģēto uzdevumu risināšanai;

3.2.2. nodrošina vietu Iekārtu izvietošanai Ēkā atbilstoši šī Līguma 1.2.punktā norādītajam un Līguma 2.pielikumam;

3.2.3. nodrošina mazas jaudas datu tīkla pieslēgumu ar fiksētu IP adresi un piekļuvi interneta tīklam - datu plūsmas pastāvīgai uzturēšanai no Iekārtām uz EUPOS-RĪGA datu apstrādes serveri;

3.2.4. Iekārtu darbībai nodrošina elektroapgādes pieslēgumu, kura gada elektroenerģijas patēriņš nepārsniedz 250kWh un katra brīža lielākais jaudas patēriņš nepārsniedz 40W, ko apliecina Departamenta uzstādītā elektroenerģijas kontroles skaitītāja fiksētie uzskaites rādījumi;

3.2.5. nepieciešamības gadījumā Domes administrācijas darba laikā un klātesot Domes pilnvarotajam pārstāvim nodrošina Departamenta pārstāvim piekļuvi Iekārtām, Departamentam par nepieciešamību piekļūt iekārtām uz Ēkas jumta jāpaziņo Domes pilnvarotajam pārstāvim ne vēlāk kā divas stundas iepriekš;

3.2.6. nekavējoties ziņo Departamentam par darbības traucējumiem, ko Dome ir konstatējusi nodrošinātajos internet vai elektroapgādes pieslēgumos.

4. IEKĀRTU NODOŠANA UN PIEŅEMŠANA

4.1. Par Iekārtu nodošanu, to montāžu uzstādīšanas vietā, Departaments un Dome paraksta nodošanas - pieņemšanas aktu, kas ir Līguma neatņemama sastāvdaļa un piecu darba dienu laikā pēc Iekārtu uzstādīšanas pabeigšanas tiek noformēts kā Līguma 1.pielikums “Iekārtu nodošanas - pieņemšanas akts”.

4.2. Departaments nodrošina Iekārtu uzstādīšanu Ēkā, nebojājot apkārt esošos būves elementus un/vai infrastruktūru, izņemot tiktāl, cik tas nepieciešams Iekārtu, elektroapgādes un datu tīkla kabeļu nostiprināšanai.

4.3. Iekārtu uzstādīšanas vietas tiek fiksētas ar foto attēliem pirms un pēc uzstādīšanas un piecu dienu laikā pēc Iekārtu uzstādīšanas, attēli tiek pievienoti nodošanas - pieņemšanas aktam.

4.4. Ja iekārtu uzstādīšanas laikā (Līguma 4.2.punkts) tiek sabojāts Domei piederošs īpašums - būves elementi un/vai infrastruktūra – Departamentas bojājumus novērš par saviem līdzkļiem Domes noteiktā laikā, vai, parakstot attiecīgu vienošanos, kompensē izdevums Domei, kas saistīti ar bojājumu novēršanu.

4.5. Departaments nodrošina Iekārtu darbības pārbaudes procedūru, atbilstoši spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

4.6. Ja Dome iesniedz Departamentam paziņojumu par Līguma izbeigšanu (Līguma 6.1.punkts), tad Departamenta pienākums ir ne vēlāk kā 30 (trīsdesmit) dienu laikā pēc Līguma izbeigšanas pieņemt atpakaļ Iekārtas, par ko tiek sastādīts rakstisks nodošanas-pieņemšanas akts un pienākums novērst bojājumus, kas saistīti ar iekārtu demontāžu uz Ēkas jumta nodošanas – pieņemšanas aktā noteiktā termiņā, kas nevar būt ilgāks par piecām darba dienām.

5. IEKĀRTU LIETOŠANAS KĀRTĪBA

5.1. Departamentam ir šādas tiesības rīkoties ar Iekārtām:

5.1.1. saskaņojot laiku ar Domi, piekļūt Iekārtām, kuras atrodas Ēkā, lai veiktu to apkopi, pārbaudi vai citus ar Iekārtu darbības nodrošināšanu saistītos darbus;

5.1.2. iesaistīt trešās personas Iekārtu apkalpošanai, uzstādīšanai vai demontāžai, paziņojot par to rakstiski Domei ne vēlāk kā divas darba dienas iepriekš;

5.1.3. veikt visus nepieciešamos Iekārtu vai programmatūras uzlabojumus, kā arī citas darbības, kuras nepieciešamas, lai optimizētu EUPOS-RĪGA darbību.

5.2. Departamentam ir pienākums:

5.2.1. nodrošināt šī Līguma nosacījumu izpildi;

5.2.2. nodrošināt, ka Domei pēc Iekārtu uzstādīšanas un to ekspluatācijas laikā netiek nodarīti zaudējumi.

5.2.3. kompensēt Domei radītos zaudējumus, kas radušies Iekārtu uzstādīšanas vai ekspluatācijas laikā, ja šādus zaudējumus ir radījusi Departamenta rīcība Iekārtu uzstādīšanas, ekspluatācijas vai demontāžas rezultātā. Kompensācijas pieteikumu Dome veic iesnieguma formā, kam papildus pievieno nodarījuma apliecinājumu un nodarītā zaudējuma apmēru.

5.2.4. Nodrošināt drošu datu plūsmu starp Domes uzturēto interneta infrastruktūru un EUPOS-RĪGA datu apstrādes serveri.

5.3. Domei ir pienākums:

5.3.1. novērst trešo personu piekļuves iespējas Iekārtām, kas atrodas Ēkā, izņemot tās trešās personas, kas, pamatojoties uz noslēgtajiem līgumiem, sniedz Domei pakalpojumus un to izpilde ir saistīta ar nokļūšanu uz Ēkas jumta vai iekļūšanu telpā, kurā atrodas Iekārta;

5.3.2. kompensēt Departamentam zaudējumus, kas radušies Līguma darbības laikā un saistīti ar uzstādīto Iekārtu prettiesisku bojājumu, ko izdarījuši Domes darbinieki vai ar viņu ziņu trešās personas. Kompensācijas pieteikumu Departaments veic iesnieguma formā, kam papildus pievieno nodarījuma apliecinājumu.

5.3.3. Nodrošināt drošu datu plūsmu starp EUPOS-RĪGA datu apstrādes serveri un Domes uzturēto internet infrastruktūru.

5.4. Departamentam bez pamatota iemesla ir aizliegts ierobežot Domes un citu juridisko vai fizisko personu tiesības lietot Pakalpojumu;

5.5. Puses apņemas pēc iespējas īsākā laikā veikt visas darbības, kuras nepieciešamas, lai nodrošinātu Iekārtu un EUPOS-RĪGA datu apstrādes servera tehnisko apkalpošanu vai modernizēšanu.

6. LĪGUMA TERMIŅŠ

6.1. Līgums stājas spēkā pēc pēdējā droša elektroniskā paraksta un laika zīmoga pievienošanas un ir spēkā līdz 2025.gada 1.decembrim.

6.2. Ievērojot normatīvajos aktos noteikto, Pusēm rakstveidā vienojoties, Līguma darbības termiņš var tikt pagarināts.

7. LĪGUMA IZBEIGŠANA

7.1. Katrai no Pusēm ir tiesības vienpusēji izbeigt Līguma darbību 3 (trīs) mēnešus iepriekš, rakstiski par to brīdinot otru Pusi.

7.2. Līgums var tikt izbeigts, Pusēm savstarpēji par to vienojoties.

8. NEPĀRVARAMA VARA

8.1. Nepārvaramas varas apstākļu esamība atbrīvo no atbildības Pusi, kurai nepārvaramas varas apstākļi pilnīgi vai daļēji traucē izpildīt savas Līguma saistības. Šī Sadarbības līguma ietvaros Puses pie ārkārtēja rakstura, nepārvaramas varas apstākļiem pieskaita: ugunsnelaimi vai citu dabas katastrofu, kā rezultātā iet bojā vai kļūst neizmantojama šī Līguma mērķiem izmantojamā Ēka, valsts varas un valsts izpildu varas pieņemtie lēmumi, kas attiecas tieši vai netieši uz kādu no Pusēm un izslēdz vai būtiski ierobežo attiecīgā Puses iespēju izpildīt savas saistības.

8.2. Puse, kura pilnīgi vai daļēji nevar izpildīt savas saistības nepārvaramas varas apstākļu dēļ, piecu dienu laikā no saistības neizpildes dienas:

8.2.1. informē otru Pusi par nepārvaramas varas apstākļu rašanos;

8.2.2. pēc pieprasījuma iesniedz otrai Pusei nepārvaramas varas apstākļu esamības pierādījumus, ja tādus objektīvi var iegūt.

9. KONFIDENCIALITĀTE

9.1. Personu dati - kontaktpersonu vārdi, uzvārdi, tālruņa numuri un e-pasta adreses, kas iegūti šī Līguma noslēgšanas vai darbības ietvaros tiks izmantoti tikai Līguma saistību izpildei, nekādi citi personu dati netiek apstrādāti.

9.2. Puses apliecina, ka tās datu apstrādi veic ievērojot Latvijas Republikā spēkā esošos normatīvos aktus un Vispārīgo datu aizsardzības regulu. Puses patstāvīgi nodrošina to darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām. Puses nekavējoties paziņo otrai Pusei informāciju saistībā ar iespējamiem datu aizsardzības incidentiem vai pārkāpumiem, ja tas var ietekmēt arī otru Pusi, kā arī sadarbojas, savstarpēji apmainoties ar informāciju, kas var palīdzēt izmeklēt vai ziņot par iespējamiem datu aizsardzības incidentiem vai pārkāpumiem.

9.3. Puses ne Līguma izpildes laikā, ne pēc Līguma pārtraukšanas nedrīkst izpaust otras Puses konfidenciālo informāciju, kas kļuvusi zināma sakarā ar Līguma izpildi, izņemot, ja šāda informācijas izpaušana notiek ar otras Puses piekrišanu vai atbilstoši normatīvajos aktos noteiktam pienākumam.

10. STRĪDU IZSKATĪŠANAS KĀRTĪBA

10.1. Visus strīdus, kas radušies Līguma izpildes laikā, Puses risina sarunu ceļā, bet, ja vienošanos nav iespējams panākt viena mēneša laikā no šādu sarunu sākuma, strīds tiek risināts vispārējas jurisdikcijas tiesā Latvijas Republikas normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā.

11. CITI NOTEIKUMI

11.1. Puses apliecina, ka ir tiesīgas un tām nav šķēršļu slēgt šo Līgumu.

11.2. Ar Līguma spēkā stāšanos visas iepriekšējās pārrunas un vienošanās par Līguma saturu, kuras nav iekļautas Līguma tekstā, zaudē savu spēku.

11.3. Līguma sadaļu virsraksti izmantoti teksta labākai lasāmībai un nevar būt izmantojami Līguma iztulkošanai vai izskaidrošanai.

11.4. Neviena no Pusēm nav atbildīga par zaudējumiem, kas radušies otrai Pusei nekorektu GNSS signālu vai nekorektas programmatūras darbības dēļ.

11.5. Atbildīgais darbinieks un kontaktpersona no Departamenta puses ar Līguma izpildi saistītu jautājumu risināšanai, ar tiesībām parakstīt Iekārtu pieņemšanas – nodošanas aktu ir Departamenta Ģeomātikas pārvaldes Topogrāfiskās informācijas uzturēšanas nodaļas ģeoinformātikas inženieris Ivars Degainis, tālr.: 67181023, 25884321, e-pasts: ivars.degainis@riga.lv.

Atbildīgais darbinieks un kontaktpersona no Domes puses ar Līguma izpildi saistītu jautājumu risināšanai, ar tiesībām parakstīt Iekārtu pieņemšanas – nodošanas aktu ir Domes Inženierbūvju un ģeodēzijas nodaļa ģeodēziste Jolanta Gau, tālr.: 67147598, 29172530, e-pasts: jolanta.gau@jurmala.lv.

11.6. Visiem Līguma pielikumiem, grozījumiem un papildinājumiem ir jābūt noformētiem rakstiskā veidā un Pušu pārstāvju parakstītiem.

11.7. Jebkuras ziņas, dokumenti vai cita korespondence Līguma sakarā, ko viena Puse nosūta otrai Pusei, uzskatāma par saņemtu, ja tā nosūtīta ierakstītā vēstulē uz attiecīgās Puses Līgumā norādīto adresi vai elektroniski un ir parakstīta ar drošu elektronisko parakstu.

11.8. Līgums ir sagatavots latviešu valodā elektroniska dokumenta veidā uz 5 (piecām) lapām un pielikumiem, parakstīts elektroniski ar drošu elektronisko parakstu.

11.9. Līgumam kā neatņemas tā sastāvdaļas pievienoti:

1.pielikums - Iekārtu nodošanas – pieņemšanas akts uz 1 (vienas) lapas;

2.pielikums – Iekārtu izvietojuma shēmas uz 4 (četrām) lapām.

12. PUŠU PARAKSTI UN REKVIZĪTI

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments Adrese: Amatu iela 4, Rīga, LV-1050

Rīgas pilsētas pašvaldība

Rātslaukums 1, Rīga, LV-1050

Reģ. Nr.: 90011524360

PVN Reģ. Nr.: LV90011524360

 

(paraksts*)

I.Purmale

Jūrmalas pilsētas dome

Nod. maks. reģ. Nr. 90000056357

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV-2015

Konta Nr. LV84PARX0002484572001

Akciju sabiedrība „Citadele banka”

Kods: PARXLV22

(paraksts*)

E.Stobovs

* Dokuments parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un satur laika zīmogu


Lejupielāde: DOC un PDF