Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2021.gada 25.novembrīNr. 586

protokols Nr. 19, 57. punkts

Par Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” dalību
Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.2.2.specifiskā
atbalsta mērķa “Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām
sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu
izmantošanu pašvaldību ēkās” un 13.1.3.specifiskā atbalsta mērķa
“Atveseļošanas pasākumi vides un reģionālās attīstības jomā”
13.1.3.1. pasākuma “Energoefektivitātes paaugstināšana pašvaldību
infrastruktūrā ekonomiskās situācijas uzlabošanai” piektajā atlases kārtā

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2016.gada 8.marta noteikumiem Nr.152 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.2.2. specifiskā atbalsta mērķa “Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās” un 13.1.3.specifiskā atbalsta mērķa “Atveseļošanas pasākumi vides un reģionālās attīstības jomā” 13.1.3.1. pasākuma “Energoefektivitātes paaugstināšana pašvaldību infrastruktūrā ekonomiskās situācijas uzlabošanai” īstenošanas noteikumi” un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2014.–2022.gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas pilsētas domes 2013.gada 7.novembra lēmumu Nr.625 „Par Jūrmalas pilsētas Attīstības programmas 2014.–2020.gadam apstiprināšanu” 2.daļas “Stratēģiskā daļa un rīcības plāns” II.nodaļas “Rīcības plāns” g) apakšnodaļu „Darbības un pasākumi” noteiktās prioritātes P2.5. “Ūdensapgādes un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmu pilnveide” rīcības virzienu R2.5.1. “Ūdensapgādes pakalpojumu attīstība” aktivitāti Nr.83 “Notekūdeņu un lietus ūdens savākšanas un attīrīšanas sistēmu attīstība Jūrmalas pilsētā” un prioritātes P2.6. “Energoapgādes un sakaru attīstība” rīcības virziena R2.6.2. “Racionālas un videi draudzīgas energoapgādes sistēmas attīstība” aktivitāti Nr.89 “Ilgtspējīga atjaunojamo energoresursu izmantošana, energoefektivitātes paaugstināšana un energopārvaldības sistēmas ieviešana un sertificēšana Jūrmalas pašvaldības teritorijā”, Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” plāno izstrādāt projekta “Saules enerģijas stacijas izveidošana Slokas NAI teritorijā Mežmalas ielā 41” iesniegumu, līdz ar to atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 “Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 1.punktam, Jūrmalas dome nolemj:

1. Atbalstīt sabiedrības ar ierobežotu atbilstību “Jūrmalas ūdens” (vienotais reģistrācijas numurs 40003275333) dalību Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.2.2.specifiskā atbalsta mērķa “Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās” un 13.1.3.specifiskā atbalsta mērķa “Atveseļošanas pasākumi vides un reģionālās attīstības jomā” 13.1.3.1. pasākuma “Energoefektivitātes paaugstināšana pašvaldību infrastruktūrā ekonomiskās situācijas uzlabošanai” piektās atlases kārtas “Energoefektivitātes paaugstināšana pašvaldību infrastruktūrā ekonomiskās situācijas uzlabošanai” projektu iesniegumu atlases konkursā un piekrist projekta iesnieguma “Saules enerģijas stacijas izveidošana Slokas NAI teritorijā Mežmalas ielā 41, Jūrmalā” iesniegšanai Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma saņemšanai.

2. Noteikt projekta mērķi – izveidot Saules enerģijas staciju Slokas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu teritorijā Mežmalas ielā 41, aizstājot iepirkto elektroenerģiju ar pašsaražoto autjaunojamo enerģiju.

3. Noteikt šādus ieguvumus no projekta īstenošanas – uzstādīt atjaunojamos energoresursus ražojošās iekārtas elektroenerģijas iegūšanai no saules, tādējādi aizstājot iepirkto elektroenerģiju ar pašsaražoto atjaunojamo enerģiju.

4. Noteikt projekta prognozējamo īstenošanas laiku saskaņā ar līgumu par projekta īstenošanu, bet ne ilgāk kā līdz 2023. gada 31. decembrim.

5. Noteikt projekta kopējās indikatīvās izmaksas 2 000 000,00 euro (divi miljoni euro un 00 centi), no tām:

5.1. attiecināmo izmaksu summa 2 000 000,00 euro (divi miljoni euro un 00 centi), kur:

5.1.1. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 85% jeb 1 700 000,00 euro (viens miljons septiņi simti tūkstoši euro un 00 centi);

5.1.2. Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” līdzfinansējums ir 15 % jeb 300 000,00 euro (trīs simti tūkstoši euro un 00 centi);

5.2. neattiecināmās izmaksas (tai skaitā pievienotās vērtības nodokli), ja tādas rastos, pilnā apjomā sedz Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens”.

6. Pieņemt zināšanai, ka projekta ieviešanai nepieciešamo finansējumu Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” paredz no saviem līdzekļiem vai aizņēmuma veidā, ņemot aizņēmumu Valsts kasē vai citā kredītinstitūcijā ar izdevīgākiem nosacījumiem.

7. Noteikt, ka Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” aizņēmuma, ja tāds ir nepieciešams, saņemšanai var tikt paredzēts Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības galvojums, garantējot aizņēmuma atmaksu ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem. Par galvojuma sniegšanu tiek pieņemts atsevišķs Jūrmalas domes lēmums.

8. Uzdot Sabiedrībai ar ierobežotu atbilstību “Jūrmalas ūdens” sagatavot projekta iesniegumu atbilstoši šajā lēmumā noteiktajam.

9. Uzdot Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļai papildināt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Investīciju plānu 2022.-2024.gadam atbilstoši šajā lēmumā noteiktajam.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF