Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2021.gada 16.decembrīNr. 613

protokols Nr. 20, 35. punkts

Par detālplānojuma zemesgabalam Kļavu ielā 1A, Jūrmalā,
pilnveidošanu

Jūrmalas pilsētas (turpmāk – Dome) 2019.gada 20.jūnijā pieņēma lēmumu Nr.298 „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu zemesgabalam Kļavu ielā 1A, Jūrmalā” ar mērķi paredzēt esošās ēkas pārbūves iespējas ar apjoma palielināšanu un/vai jaunas ēkas izvietošanas iespējas zemesgabalā, kas nepieciešamas pašvaldības funkciju pildīšanai, atbilstoši spēkā esošajam Teritorijas plānojumam un Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu prasībām Publiskās apbūves teritorijā (P41), kā arī izvērtēt un noteikt pasākumus Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā esošo dabas vērtību aizsardzībai.

Ar Domes 2020.gada 29.oktobra lēmumu Nr.573 “Par detālplānojuma zemesgabalam Kļavu ielā 1A, Jūrmalā, nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” tika nolemts detālplānojumu nodot publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai.

Publiskās apspriešanas laikā par detālplānojumu tika saņemts Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes (turpmāk – Pārvalde) negatīvs atzinums Nr.06-06/5892 (reģistrēts Domē 2020.gada 4.decembrī Nr.1.1-19/20S-19663) par detālplānojuma Kļavu ielā 1A, Jūrmalā redakciju. Saņemti iebildumi par atļauto izmantošanu klāstu, kas Pārvaldes ieskatā nepietiekami detalizē pašvaldības funkciju izpildei nepieciešamo izmantošanas veidu. Detālplānojumā iekļautā attīstības scenāriju analīze ir pretrunā ar teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos noteiktajiem atļautajiem (plānotajiem) apbūves parametriem, jo noteiktie maksimālie iespējamie parametri nerespektē vietas faktisko ietilpību, ainaviskos un telpiskos faktorus.

Dome ar 2020.gada 26.jūnija rīkojumu Nr.1.1-14/20-180 ir izveidojusi darba grupu, kuras uzdevums ir precizēt izmantošanas iespējas detālplānojumā zemesgabalam Kļavu ielā 1A, Jūrmalā. 2021.gada 15.novembrī darba grupa izvērtēja Pārvaldes iebildumus par detālplānojuma risinājumiem un nolēma virzīt detālplānojuma redakciju Jūrmalas domei lēmuma pieņemšanai par tā pilnveidošanu, kā arī detālplānojuma teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus precizēt, balstoties uz detālplānojuma pirmajā redakcijā izstrādāto 3. un 4. attīstības scenāriju, izvērtējot 25% apbūves blīvumu, un sabiedriskās ēdināšanas objektu apbūvi noteikt kā papildizmantošanu, un kā īslaicīgas lietošanas apbūvi līdz pašvaldības funkciju izpildei nepieciešamā objekta īstenošanas uzsākšanai. Ņemot vērā to, ka Pārvaldes prasības paredz būtiskas izmaiņas detālplānojuma projektā, nepieciešams veikt detālplānojuma pilnveidošanu.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 119.2.apakšpunktu un Domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2021.gada 8.decembra atzinumu (protokols Nr.1.2-21/13), Jūrmalas dome nolemj:

1. Pilnveidot detālplānojumu zemesgabalam Kļavu ielā 1A, Jūrmalā, atbilstoši Domes darba grupas nolemtajam un Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes prasībām.

2. Domes Pilsētplānošanas pārvaldes Teritorijas plānošanas nodaļai ievietot paziņojumu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā par detālplānojuma pilnveidošanu šā lēmuma 1.punktā minētajam zemesgabalam.

3. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu par detālplānojuma pilnveidošanu pašvaldības informatīvajā izdevumā un ievietot pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

4. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu pašvaldības informatīvajā izdevumā un ievietot pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF