Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022.gada 31.martāNr. 158

protokols Nr. 6, 89. punkts

Par atļauju pieņemt ziedojumu (dāvinājumu)

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā ir saņemts Jūrmalas Sociālo pakalpojumu centra “Kauguri” (turpmāk – iestāde) 2022.gada 7.februāra iesniegums Nr.1.1-1.2/4 par atļauju pieņemt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā ziedojumu (dāvinājumu) no sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Setupad”, reģistrācijas Nr.40103877815, (turpmāk – dāvinātājs) trīs klēpjdatorus Asus X515, ar modeļa specifikāciju X515EA-BQ1116T Slate Gray ENG.

Ziedojuma (dāvinājuma) kopējā vērtība saskaņā ar dāvinātāja un iestādes sniegto informāciju ir 1517,37 euro (viens tūkstotis pieci simti septiņpadsmit euro, 37 centi).

Likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 14.panta otrā daļa nosaka, ka valsts amatpersona, kā arī koleģiālā institūcija, var pieņemt ziedojumu publiskas personas institūcijas vārdā, ja ziedojuma pieņemšana valsts amatpersonai nerada interešu konfliktu un neietekmē lēmuma pieņemšanu attiecībā uz ziedotāju. Ievērojot šā panta ceturtajā daļā noteiktos ierobežojumus, un ņemot vērā šā panta piektās daļas nosacījumus, ka pirms ziedojuma pieņemšanas valsts amatpersona vai koleģiālā institūcija izvērtē, vai publiskas personas institūcijai attiecībā uz ziedotāju divus gadus pēc ziedojuma pieņemšanas varētu iestāties pienākums izdot administratīvos aktus, izņemot obligātos administratīvos aktus, veikt uzraudzības vai kontroles funkcijas un vai ziedojuma pieņemšana varētu radīt interešu konfliktu vai ierobežot publiskas personas institūcijas normatīvajos aktos noteikto funkciju vai uzdevumu izpildi, var pieņemt ziedojumu, bet pirms ziedojuma pieņemšanas nepieciešama augstākas amatpersonas vai koleģiālās institūcijas rakstveida atļauja.

Atbilstoši minētā panta pirmajai daļai par ziedojumu šā likuma izpratnē uzskatāma finanšu līdzekļu, preces vai pakalpojumu bezatlīdzības atvēlēšana (nodošana) noteiktiem mērķiem.

Ziedojuma (dāvinājuma) mērķis ir uzlabot iestādes bērniem apstākļus un materiāli tehnisko bāzi, lai nodrošinātu audzēkņiem mācību procesu un iespējas iegūt jaunas zināšanas un prasmes.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 14.jūlija nolikuma Nr.30 “Ziedojumu (dāvinājumu), dāvanu pieņemšanas un izlietošanas nolikums” 12.2.apakšpunktu, pamatojoties uz Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestādes vadītāja rakstisku iesniegumu, lēmumu par atļauju pieņemt ziedojumu (dāvinājumu) virs 1500 euro pieņem pašvaldība (lēmējinstitūcija), ņemot vērā Jūrmalas Ziedojumu (dāvinājumu) un dāvanu novērtēšanas komisijas (turpmāk – Komisija) atzinumu.

Komisija 2022.gada 23.februāra sēdē (sēdes protokols Nr.1.1-57.7/3) atbalstīja iestādes iesniegumā minētā ziedojuma (dāvinājuma) pieņemšanu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā, nododot iestādei, iekļaujot tās bilancē, bērnu izglītības procesa materiāli tehniskās bāzes papildināšanai.

Jūrmalas dome , izvērtējot iestādes sniegto informāciju un Komisijas 2022.gada 23.februāra sēdes protokolā norādīto, nav konstatējusi likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 14.panta otrajā daļā noteiktos ierobežojumus, lai ziedojums (dāvinājums) nevarētu tikt pieņemts.

Pamatojoties uz likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 14.panta otro daļu, likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu, Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 14.jūlija nolikuma Nr.30 “Ziedojumu (dāvinājumu), dāvanu pieņemšanas un izlietošanas nolikums” 12.2.apakšpunktu, Komisijas 2022.gada 23.februāra sēdes atzinumu (sēdes protokols Nr.1.1-57.7/3), Jūrmalas dome nolemj:

1. Atļaut pieņemt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā ziedojumu (dāvinājumu) – trīs klēpjdatorus Asus X515 no dāvinātāja, nododot iestādei un iekļaujot tos aktīvu sastāvā, par kopējo vērtību 1517,37 euro (viens tūkstotis pieci simti septiņpadsmit euro, 37 centi).

2. Iestādei sagatavot un virzīt uz parakstīšanu ziedojuma (dāvinājuma) līgumu.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF