Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022.gada 26.maijāNr. 221

protokols Nr. 10, 12. punkts

Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības sadarbību ar
Ķekavas novada pašvaldību, Mārupes novada pašvaldību,
Olaines novada pašvaldību, Siguldas novada pašvaldību,
Ogres novada pašvaldību un Ropažu novada pašvaldību,
lai nodrošinātu dalību grantu programmā sadarbībā
ar AS “SEB banka”

Lai īstenotu Jūrmalas valstspilsētas Attīstības programmas 2014.–2020. gadam (2020.gada 18.jūnijā lēmums par “Par Jūrmalas pilsētas Attīstības programmas 2014. – 2020. gadam apstiprināšanu”, pagarinot Jūrmalas pilsētas attīstības programmas 2014. – 2020. gadam darbības termiņu līdz 2022. gada 31. decembrim) mērķa M3 “Sociālā infrastruktūra” prioritātes P3.7. “Atbalsts uzņēmējdarbības iniciatīvām un uzņēmēju sadarbības veicināšana” rīcības virzienu R3.7.2.” Vietējās uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras attīstība” aktivitāti “Uzņēmējdarbības veicināšana”, kuras viens no sagaidāmajiem rezultātiem ir īstenoti pasākumi uzņēmējdarbības veicināšanai, t.sk. jaunu uzņēmumu izveide visā Jūrmalas teritorijā un prioritātes P3.8. “Partnerattiecību veidošana ar citām pašvaldībām” rīcības virzienu R3.8.1. “Sadarbības attīstība ar kaimiņu pašvaldībām”, kura sagaidāmais rezultāts ir apzināti pašvaldību sadarbības virzieni un parakstīts apliecinājums par pašvaldību sadarbību, ir nepieciešams veicināt jaunu uzņēmumu rašanos un esošu uzņēmumu attīstību.

Jūrmalas Biznesa inkubatora organizētajā pašvaldību pārstāvju sanāksmē, tiekoties Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības, Mārupes novada pašvaldības un Olaines novada pašvaldības pārstāvjiem, radās ideja par kopīgas grantu programmas izveidi jauno uzņēmēju atbalstam, kuras ietvaros organizēt biznesa ideju konkursu (turpmāk - konkurss). Lai konkursam piesaistītu finanšu ekspertus un nodrošinātu plašu publicitāti, AS “SEB banka”, reģistrācijas Nr.40003012938, (turpmāk - SEB banka) ir piekritusi sadarboties kā sadarbības partneris un galvenās balvas nodrošinātājs.

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības, Ķekavas novada pašvaldības, Mārupes novada pašvaldības, Olaines novada pašvaldības, Siguldas novada pašvaldības, Ogres novada pašvaldības un Ropažu novada pašvaldības struktūrvienību deleģētie pārstāvji izveidos žūrijas komisiju, kuras sastāvu apstiprinās pirmās attiecīgā gada konkursa organizēšanas sēdes laikā, pieaicinot pārstāvjus no SEB bankas un citām ar uzņēmējdarbību saistītām organizācijām (piemēram, akciju sabiedrības “Attīstības finanšu institūcijas Altum”, reģistrācijas Nr.50103744891, Jūrmalas Biznesa inkubatora, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Jūrmalas Uzņēmēju konsultatīvās padomes, u.c.). Žūrijas komisija apstiprinās izstrādāto konkursa nolikumu, kā arī pieņems un vērtēs biznesa projektus grantu piešķiršanai.

Konkursa uzdevums ir noteikt konkursa dalībnieku, kurš būs saņēmis visaugstāko žūrijas komisijas novērtējumu, kuram tiks piešķirts SEB banka grants līdz 10 000 euro vērtībā biznesa idejas attīstībai. Pārējos labākos projektus atbilstoši komisijas vērtējumam piešķirto punktu secībā vai grantam paredzētā finansējuma apjomā, saskaņā ar attiecīgās pašvaldības piešķirto līdzekļu apmēru šim mērķim, apbalvos attiecīgā pašvaldība, piešķirot grantu līdz 10 000 euro, kuras teritorijā ir reģistrēta komersanta juridiskā adrese vai fiziskai personai ir deklarēta dzīvesvietas adrese.

Lai sniegtu atbalstu labākās biznesa idejas īstenošanai, kā arī pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 10.punktu, Jūrmalas dome nolemj:

1. Atbalstīt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) dalību grantu programmā un sadarbības veidošanā noslēgt sadarbības līgumu ar Ķekavas novada pašvaldību, Mārupes novada pašvaldību, Olaines novada pašvaldību, Siguldas novada pašvaldību, Ropažu novada pašvaldību un Ogres novada pašvaldību.

2. Uzdot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – administrācija) Attīstības pārvaldes Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļai organizēt 1.punktā minētā sadarbības līguma noslēgšanu.

3. Pilnvarot administrācijas Attīstības pārvaldes vadītāju noteikt pārstāvi no administrācijas Attīstības pārvaldes pārstāvēt pašvaldību grantu programmā, nodrošinot grantu programmas organizatorisko atbalstu un pārstāvot pašvaldību konkursa žūrijas komisijā.

4. Noteikt, ka kopējās grantu programmas izmaksas viena kalendārā gada ietvaros nepārsniedz 10 000 euro.

5. Uzdot pašvaldības izpilddirektoram pārraudzīt šī lēmuma izpildi.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF