Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022.gada 30.jūnijāNr. 268

protokols Nr. 11, 19. punkts

Par transportlīdzekļa Mitsubishi L200,
valsts reģistrācijas Nr.GO814,
atsavināšanu

Izskatot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Administratīvi juridiskās pārvaldes  Saimniecības nodaļas (turpmāk – Administrācijas struktūrvienība) ierosinājumu par transportlīdzekļa Mitsubishi L200, valsts reģistrācijas Nr.GO814 (turpmāk – Kustamā manta), pirmā reģistrācija 2007. gada 31. maijā atsavināšanu, Jūrmalas dome konstatē turpmāk minēto:

1. Atbilstoši Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma (turpmāk – Likums) 4.panta otrajai daļai publiskas personas mantas atsavināšanu var ierosināt attiecīgās iestādes vadītājs, kā arī cita institūcija (amatpersona), kuras valdījumā vai turējumā atrodas publiskas personas manta. Kustamā manta ir Administrācijas struktūrvienības īpašumā un turējumā līdz ar to Administrācijas struktūrvienība ir tiesīga ierosināt mantas atsavināšanu.

2. Likuma 3.panta pirmās daļas 2.punktā noteikts, ka publiskas personas kustamo mantu var atsavināt, pārdodot par brīvu cenu.

3. Likuma 37.panta pirmās daļas 1.punkts noteic, ka pārdot publiskas personas mantu par brīvu cenu var, ja kustamās mantas atlikusī bilances vērtība pēc grāmatvedības uzskaites datiem ir mazāka par 700,00 euro (septiņi simti euro 00 centi), šajā gadījumā pārdošanas cena nedrīkst būt mazāka par atlikušo bilances vērtību.

4. Kustamās mantas atlikusī bilances vērtība pēc grāmatvedības uzskaites datiem uz 2022. gada 1. jūniju ir 0,00 euro (nulle euro 00 centi).

5. Saskaņā ar sertificēta kustamās mantas vērtētāja Vārds Uzvārds 2021. gada 21. decembra Novērtēšanas aktu Nr.9625 transportlīdzekļa vērtība noteikta 350,00 euro (trīs simti piecdesmit euro 00 centi) ar pievienotās vērtības nodokli. Kustamā manta ir sliktā tehniskā stāvoklī. Transportlīdzeklim konstatēti sekojoši bojājumi: salauzts priekšējā aizsargstieņa nosegs, kravas kastes jumta pārsegs, kravas kastes aizmugures vāks, nepieciešama transportlīdzekļa dzinēja maiņa. Transportlīdzeklis ir izslēgts (neaktīvs) no Valsts akciju sabiedrības „Ceļu satiksmes drošības direkcija” reģistra, tā valsts reģistrācijas numuri un reģistrācijas apliecība ir nederīgas. Ar šo transportlīdzekli aizliegts piedalīties ceļu satiksmē. Transportlīdzeklim nav spēkā esoša transportlīdzekļa valsts tehniskā apskate. Konstatēts, ka Kustamās mantas remonta izmaksas nav ekonomiski izdevīgas.

6. Izvērtējot Kustamās mantas, kas nepieciešama pašvaldības funkciju nodrošināšanai, nolietojumu, lietderīgi ir Kustamo mantu atsavināt – pārdodot to par brīvu cenu.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 14.panta pirmās daļas 2.punktu, Likuma 3.panta pirmās daļas otro punktu, 4.panta pirmo daļu, 6.panta otro daļu, 37.panta pirmās daļas 1.punktu, Jūrmalas dome nolemj:

1. Atsavināt Kustamo mantu, nosakot atsavināšanas veidu, pārdodot to par brīvu cenu.

2. Apstiprināt Kustamās mantas cenu 350,00 euro (trīs simti piecdesmit euro 00 centi) ietverot pievienotās vērtības nodokli.

3. Uzdot Administrācijas struktūrvienībai divu nedēļu laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas, sagatavot pirkuma, pārdevuma līgumu, organizēt un rīkot Kustamās mantas atsavināšanu.

4. Atsavināšanas rezultātā iegūtie naudas līdzekļi ieskaitāmi Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžetā.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF